
Medvedie cestoviny
Dala som variť penne. Do panvice som dala zavárené paradajky, keď sa prehriali, pridala som...

Študentské muffiny
Recepty na muffiny sú si veľmi podobné, vyskúšala som už viaceré, aj tie z "Varechy"a...

Karí dip podľa Evity Twardzik Urbaníkovej
Spisovateľka, scenáristka a moderátorka Evita Twardzik Urbaníková pripravila skvelé párty jedlo, ktorému nik neodolá.

Rezance s cuketou
Rezance uvaríme v osolenej vode, môžeme do nej pridať aj PL oleja, aby sa nezlepili....

Pikantná paradajková polievka s bylinkovými haluškami
Máme tu záver leta a aspoň mne už konečne dozreli paradajky v skleníku a je ich dosť,...

Maďarská šampiňónová polievka
Šampiňóny očistíme, umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Na horúcej masti ich osmažíme a dusíme...

Medový krémeš
Recept mám od kolegyne. Robím ho keď sa stretne rodina. Krémeš je môj obľúbený -...

3-bit zákusok
Tento zákusok patrí medzi moje najobľúbenejšie od mojej maminky. Je to akási "napodobenina" tyčinky 3bit...

Pečená žemľová knedľa
Žemle nakrájame na kocky, pridáme rozpustené maslo, vajíčka a koreniny, všetko dôkladne premiešame a...

Pikantná strukovinová kaša
Biele fazule a šošovica v hustej štipľavej rajčinovej omáčke

Bodkavé rolky s pistáciovo-kokosovou plnkou
Tento recept som už pridala pred rokmi. teraz som ho inovovala a urobila som chutnú plnku...

Indické Aloo gobi - karfiolovo-zemiakové karí s basmati ryžou
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Voňavé Aloo gobi je tradičné indické bezmäsité jedlo, ktoré je nezameniteľnou súčasťou každej autentickej indickej kuchyne....

Palacinky plnené dusenou mrkvou
Suroviny na palacinky zmiešame v mixéri a necháme 30 minút odležať. Pečieme na rozohriatej panvici slabo potretej...

Tagliatelle s dubákmi, cherry paradajkami a zelerovou vňaťou
Dávno sme nemali cestoviny a ešte k tomu domáce. Spravila som tagliatelle a zvolila som...

Restované reďkovky s bylinkami ako teplý šalát
Jemne upravený variant receptu Steven R. Gundry, MD „The Plant Paradox Cookbook“ str. 197....

Mandľové keksíky
Tento recept mám od kamarátky a ona ho má, predpokladám z nejakej kuchárskej knihy od Donny...

Kuracie mäsko s cuketou
Nikdy som veľmi neobľubovala cuketu, ale odkedy máme malého drobca, ktorý sa jej nevie dopapať...

Bohnensterz
Začínam sa orientovať v lokálnej kuchyni aj v tej svojej. Typicky burgenlandské jedlo, či skôr...

Zelený šalát s paradajkovým dresingom
Ako "okoreniť" tak fádny šalát? Jednoducho, raw paradajkovým dresingom, ktorý môžete použiť aj ako omáčku na...

Rybacia fašírka
Jednoduchý obed alebo večera , so zemiakovou kašou a tatarkou nemá chybu.

Zapečený Brie s medom a orechami
Tento recept ma naučil jeden talian žijúci v Kanade počas študijného pobytu v Lisabone. Tento recept...

Orechovo-čerešňové rezy
Vajcia celé vyšľaháme s cukrom tak, aby sa objem zdvojnásobil. Šľaháme asi 4 - 5...

Opekané šúľance s tekvicovou omáčkou
Zemiaky uvaríme v šupke, dáme schladiť a po vychladnutí nastrúhame. K zemiakom primiešame vajcia, soľ...

Vyprážaný syr v špenátovom liste
Ked som bola naposledy na Slovensku, na jedalnom listku v jednej restauracii som videla syr vyprazeny...