Laskonky bez cukrového roztoku

mimka946 - fotkamimka946, 16. marca 2013
Laskonky bez cukrového roztoku
Foto: mimka946

Sú jednoduchšie ako s cukrovým roztokom a hlavne dúfam, že pomôže presný popis sušenia :).

Suroviny

3 ks
200 g
50 g
PLNKA:
1 ks
100 g
1 PL
220 ml
80 g
50 ml




Postup

  1. 1

    Nad parou šľahame sneh a postupne pridavame cukor, dosť to trvá.Ked to odstavíme nechame chviľu vychladnpť a vmiešame kokos.

  2. 2

    Plech vystelieme papierom na pečenie a pomocou PL a formy na laskonky ich vytvarujeme.Pomali zoberieme formu dole aby sa laskonky neporšili a šup do rúry.

  3. 3

    Ah,to sušenie..bol s nim problém v el.rúre :/ No pre tých ktorý maju tiež problem tu je postup: Predhrejeme ju na 80 stupňov,zapneme vrtuľu dame dnu pekáč a medzi dvierka dame varešku aby boli pootvorene a sušime 1hod.

  4. 4

    PLNKA: Cukor upalime na karamel,vlejeme vodu,rozbijeme hrudky a pridáme puding s mliekom,kakom a vlejeme.Uvaríme do husta.Nakoniec po vychladnuti prišľahame maslo.Naplnime nim laskonky. Dobru chuť.

Diskusia k receptu

babidka
@mimka , tak toto sice nevyzera zlozito a ja som uz tiez dost skusena kucharka - ale mam pred laskonkami respekt ! Vydaria sa mi tak 1:1 /raz dobre -raz nie / .Problemom je aj pre mna to susenie .
Viac ma zaujal ten krem . Takyto som este nerobila . Tie tvoje laskonky vyzeraju velmi chutne , aj by som ich vyskusala ....Kolko kuskov vyslo z tejto davky ?
kajusiqq
ten krem sa mi páči:).......ja mam podobný karamelový:).......ja ich robím takto:)....a vždy sa vydaria:)
mimka946
No to mate pravdu aj mne sa par krat nepodarili...No vyšli mi 30 (teda 15spojených) a z tej plnky sa trocha zvýši ale deti to pojedli :D
remcula
Ještě nikdy jsem na ně neměla odvahu. Pečení není má silná stránka, proto obdivuji každého, kdo umí tak krásné dobrůtky:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia