Jablkový koláč
Jablkový koláč

Obyčajný mramorovaný jablčník

helena10 - bez fotkyhelena10, 30. mája 2023
Obyčajný mramorovaný jablčník
Foto: helena10

Suroviny

500 g
z 1/2 citróna
3 ks
120 g
1 bal.
štipka
60 ml
190 ml
300 g
2 PL
1/2 bal.
2 PL
1 PL
2 PL
1 PL
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Jablká ošúpem, očistím a nakrájam na menšie kocky. Zalievam hneď citrónovou šťavou a premiešam. Nechávam v chlade.

  2. 2

    Vajíčka vyšľahám so štipkou soli a cukrami. Za slabšieho šľahania prilejem olej, mlieko a po častiach múku zmiešanú s kypriacim práškom a čokoládovým nápojom v prášku. Odlejem tretinu 1/3 vymiešaného cesta do inej misky.

  3. 3

    Do zostávajúcich 2/3 cesta vmiešam nakrájané jablká aj so šťavou. Jablkovú zmes nalejem do plechu 20 x 30 cm, ktorý som vystlala papierom na pečenie.

  4. 4

    Tretinu odliateho cesta (bez jabĺk) som si ešte rozdelila na polovice. Do jednej som pridala lyžicu mlieka a kakao, potom cik-cak nalievam na jablkové cesto. Do druhej polovice som pridala 2 lyžice mlieka a cviklový prášok. Vymiešané tiež cik-cak nalejem na vrch kakaového cesta.

  5. 5

    Vo vyhriatej rúre pečiem na 175 stupňov 25 – 30 minút. Kontrolujem špajľou. Nechám vychladnúť.

  6. 6

    Upečený vychladnutý koláč posypem práškovým cukrom. Mne chutil s bielym jogurtom...

    Obyčajný mramorovaný jablčník - obrázok 6

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia