Obyčajný mramorovaný jablčník
Foto: helena10
Suroviny
500 g |
|
z 1/2 citróna |
|
3 ks |
|
120 g |
|
1 bal. |
|
štipka |
|
60 ml |
|
190 ml |
|
300 g |
|
2 PL |
|
1/2 bal. |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Jablká ošúpem, očistím a nakrájam na menšie kocky. Zalievam hneď citrónovou šťavou a premiešam. Nechávam v chlade.
- 2
Vajíčka vyšľahám so štipkou soli a cukrami. Za slabšieho šľahania prilejem olej, mlieko a po častiach múku zmiešanú s kypriacim práškom a čokoládovým nápojom v prášku. Odlejem tretinu 1/3 vymiešaného cesta do inej misky.
- 3
Do zostávajúcich 2/3 cesta vmiešam nakrájané jablká aj so šťavou. Jablkovú zmes nalejem do plechu 20 x 30 cm, ktorý som vystlala papierom na pečenie.
- 4
Tretinu odliateho cesta (bez jabĺk) som si ešte rozdelila na polovice. Do jednej som pridala lyžicu mlieka a kakao, potom cik-cak nalievam na jablkové cesto. Do druhej polovice som pridala 2 lyžice mlieka a cviklový prášok. Vymiešané tiež cik-cak nalejem na vrch kakaového cesta.
- 5
Vo vyhriatej rúre pečiem na 175 stupňov 25 – 30 minút. Kontrolujem špajľou. Nechám vychladnúť.
- 6
Upečený vychladnutý koláč posypem práškovým cukrom. Mne chutil s bielym jogurtom...
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu