Orechové slimáčiky
Výborná roláda slonia slza na detskú oslavu v tvare slimáčikov. Hotová za 30 minút.
porcií
príprava
na 200 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 4 ks |
|
| 100 g |
|
| 80 g |
|
| 1 PL |
|
| Krém: | |
| 80 g mleté |
|
| 4 PL |
|
| 5 PL |
|
| 250 g |
|
| 2-3 ks |
|
| Na potretie: | |
|
|
|
| Na posypanie: | |
| mleté |
|
| Okrem toho: | |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Cesto: Vajíčka vyšľaháme s cukrom do hustej peny. Vareškou vmiešame múku zmiešanú s kakaom. Cesto natrieme na plech s papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 °C 5 minút, nie viac, aby sa plát nevysušil, zle by sa stáčal do rolády.
- 2
Po upečení opatrne stiahneme papier, korpus jemne posypeme práškovým cukrom. Korpus otočíme na stranu ako sa piekol a s papierom stočíme do rolády. Necháme vychladnúť.
- 3
Krém: Mleté orechy zmiešame s práškovým cukrom, zalejeme vriacim mliekom a vymiešame. Necháme vychladnúť a všľaháme mäkké maslo. Vyšľaháme krém.
- 4
Dokončenie: Vychladnutý plát potrieme džemom, na džem rovnomerne navrstvíme časť krému. Na kraj uložíme banány. Pomocou papiera na pečenie stočíme do polorolády, malý kúsok nedotočíme. Roládu potrieme po povrchu zvyšným krémom a posypeme orechmi. Na nestočený kúsok položíme cukrovinku Čierny princ. Dozdobíme - na rožky slimáčika použijeme čokoládové tyčinky a prilepíme cukrové očká.
Tiež banánová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu