Amaretto pohár

Viliam Bokros
šéfcukrár hotela Austria Trend v Bratislave, 6. apríla 2010
Amaretto pohár
Foto: Pravda - Robert Hüttner

Suroviny

1 balenie
400 g
250 g
3 ks
100 g
2 PL
100 ml
1 KL




Postup

  1. 1

    Maliny rozpučíme vidličkou a pridáme 1 PL amaretta. Vaječné žĺtky s cukrom vyšľaháme do svetlej peny. Do peny pridáme mascarpone. Bielky vyšľaháme do tuhej peny a potom ju opatrne zamiešame do zmesi. Do taniera dáme vodu, kávovú lyžičku cukru a zvyšok amaretta a namáčame v ňom piškóty.

  2. 2

    Na dno pohárov dáme zmes malín, ktoré sme na začiatku rozpučili, a vrstvu mascarpone zmesi. Na to položíme namočené piškóty a prikryjeme zvyškom zmesi. Ozdobovať môžeme buď čerstvými malinami, alebo čokoládovými hoblinami.

  3. 3

    NÁŠ TIP: Hotové kupované piškóty môžete nahradiť zvyškami, ktoré vám zostali z pečenia iných piškótových dobrôt. Pečenie piškótových plátov nie je zložité a vy si môžete byť istí surovinymi, ktoré ste do cesta pridávali.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia