Amaretto pohár
Viliam Bokros
šéfcukrár hotela Austria Trend v Bratislave, 6. apríla 2010
šéfcukrár hotela Austria Trend v Bratislave, 6. apríla 2010
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Postup
-
1
Maliny rozpučíme vidličkou a pridáme 1 PL amaretta. Vaječné žĺtky s cukrom vyšľaháme do svetlej peny. Do peny pridáme mascarpone. Bielky vyšľaháme do tuhej peny a potom ju opatrne zamiešame do zmesi. Do taniera dáme vodu, kávovú lyžičku cukru a zvyšok amaretta a namáčame v ňom piškóty.
- 2
Na dno pohárov dáme zmes malín, ktoré sme na začiatku rozpučili, a vrstvu mascarpone zmesi. Na to položíme namočené piškóty a prikryjeme zvyškom zmesi. Ozdobovať môžeme buď čerstvými malinami, alebo čokoládovými hoblinami.
- 3
NÁŠ TIP: Hotové kupované piškóty môžete nahradiť zvyškami, ktoré vám zostali z pečenia iných piškótových dobrôt. Pečenie piškótových plátov nie je zložité a vy si môžete byť istí surovinymi, ktoré ste do cesta pridávali.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu