Variácie bylinkového masla

mirusia - bez fotkymirusia, 1. mája 2013
Variácie bylinkového masla
Foto: mirusia

Využitie je veľmi jednoduché - nie vždy mám ráno čas a chuť prplať sa s čistením cesnaku, dochucovaním, miešaním a pod. Je to rýchle, Zobraziť celý popisVyužitie je veľmi jednoduché - nie vždy mám ráno čas a chuť prplať sa s čistením cesnaku, dochucovaním, miešaním a pod. Je to rýchle, jednoduché, decká si to bleskovo natrú na chleba do školy a variácií je veľa. 2 najpoužívanejšie...

5 minút
príprava

Suroviny

250 g
6 strúčikov
1 PL
250 g
6 strúčikov
1 PL

Postup

  1. 1

    1.Maslo si roztopíme, pridáme lyžicu smotany, rozmiešame.

    Variácie bylinkového masla - obrázok 1
  2. 2

    Dochutíme soľou a 2 PL korením (mala som z jarmoku celý balík s názvom Bylinkové máslo).

    Variácie bylinkového masla - obrázok 2
  3. 3

    Nakoniec určite pridávame u nás cesnak. Vylejeme do formičky a necháme stuhnúť. Niekedy len rozmiešam maslo s cesnakom a strašne rýchlo sa zje.

    Variácie bylinkového masla - obrázok 3
  4. 4

    2. Postup ako pri prvom - roztopené maslo, smotana, soľ, cesnak a nasekané cíbiky.

    Variácie bylinkového masla - obrázok 4

Diskusia k receptu

zdezda
dobréééé, ja si podobne ochucujem domácu škvarkovú masť, hlavne teraz, keď je mladá cibuľka s cíbikmi :-)
iwuska
ja sice cesnak zboznujem, ale veru by som si decka nepustila s cesnakovym chlebom do skoly :D este si pamatam, ked si nosievali baby vo vyssich rocnikoch kadejake tuniaky a salaty s cibulkou(v ramci diety) a to nas slo odvalit, ked sa v miestnosti stretlo 30 ludi, z ktorych zopar malo taketo aromaticke vytvory. ale vyzera fakt dobre :)

Zaujímavé video z archívu TV Varecha