
Zapekaný baklažán Parmigiana
Paradajky umyjeme, jemne na povrchu narežeme, krátko ponoríme do horúcej vody a dáme do studenej...

Karfiol s jablkom
Očistený karfiol rozoberieme na ružičky a povaríme. Potom ho nadrobno posekáme, jablko olúpeme, nakrájame na...

Ryža - dobrota
Niekedy to musím kombinovať, niekto to rád biele, niekto žlté, niekto červené...

Tvarohové pirohy s gaštanovou omáčkou
Zemiaky najemno nastrúhame, pridáme vajce, múku, soľ a vypracujeme cesto. Cesto vyvaľkáme a vykrojíme...

Šalát s pečenými sardinkami
Pri pečení sardiniek sa mi vyjavuje spomienka na moju prvú pizzu v živote, ktorá voňala veľmi podobne....

Pukance kamutové
Pšenici kamut používám ráda, chutná mi vařená do salátů, pod maso. Na stole...

Zdravý mousse z 2 surovín
Banány dobre rozpučíme vidličkou alebo rozmixujeme. Ja osobne ich radšej rozmixujem, keďže hmota bude redšia...

Baklažány plnené kuracími stehienkami
Dnes som otvorila chladničku-a pripravila k obedu , to čo so tam našla. Keďže najradšej varím...

Tvarohový dezert s tapiokovými perlami a malinovou posýpkou
Metličkou vymiešame smotanu s vanilkovým cukrom do polotuha, následne vmiešame tvaroh a jogurt. V troche...

Kokosový Tofu dezert
Tofu a príprava dezertu? Vyskúšajte nasledujúci recept s kokosom a určite si pochutíte.

Lahodný koláč s paradajkami
Cesto necháme rozmraziť a potom z neho vyvaľkáme placku s priemerom 26 cm. Túto placku dáme...

Hrušky plnené bryndzovou nátierkou
Nepamätám, odkiaľ mám tento recept, prosto je v mojej zbierke :-) Mám rada rýchle...

Naša obľúbená čína
Nie som autorom receptu. Recept je určený hlavne pre zamestnané ženy, pretože si všetko...

Krútená štrúdla ku káve
Ešte o jeden recept sa s Vami podelím, možno Vás zaujme, alebo ho aj poznáte.

Portugalské „pasteis de nata“ so žltým melónom
Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto v tvare obdĺžnika na hrúbku asi 3 mm, zrolujeme ho do rolky, zabalíme do...

Bezlepkový kysnutý koláč na plech s blumami a mandľovou mrveničkou
Kysnutý koláč na plech s akýmkoľvek ovocím je vždy dobrý nápad....

Plnené paradajky s medvedím cesnakom
Cesnak a cibuľa sú pokladmi slovenskej kuchyne. Začína a končí sa nimi mnoho našich jedál...

Lávový koláč s banánom
Banán rozpučíme vidličkou, pridáme arašidové maslo, kakao, prášok do pečiva a med podľa chuti....

Taštičky s fazuľkovou plnkou
Do múky zamiešame karí korenie, nové korenie, kurkumu a soľ.

Domáca granola so sójovým zakysaným nápojom
Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Na plech, vyslaný papierom na pečenie, vysypeme orechy, ...

Kapustové batôžky
Veľké vrchné listy z hlávkovej kapusty odložíme a kapustu nakrájame na rezance. Cibuľu očistíme, nasekáme...

Obrátené slivkové koláčiky z tvarohovo-maslového cesta
V týchto koláčikoch skvelo chutia klasické menšie slivky, ale aj šťavnaté okrúhle – blumy....

Ryžový šalát s grilovanou cuketou, avokádom a olivami
Letná a ľahká klasika. Vykúšajte tento recept s ryžou SOS počas horúcich letných dní.

Ravioly s „vlčou“ plnkou na krevetovej omáčke
Pizza a cestoviny – cez ne pozná taliansku kuchyňu väčšina sveta. Pritom je však omnoho bohatšia,...

Nákyp z tofu s karamelizovanými hruškami
Ryžu pomaly uvaríme v mandľovom mlieku na nízkej teplote. V prípade potreby dolejeme trochu mlieka.