Raňajková granola s kešu a brusnicami

jenni - fotkajenni, 5. februára 2015
Raňajková granola s kešu a brusnicami
Foto: jenni

Ďalšia raňajková pochúťka, ktorá vám po pripravení vystačí na pár dní a to aj pre celú rodinu. Pokiaľ sa vám na raňajky nechce variť Zobraziť celý popisĎalšia raňajková pochúťka, ktorá vám po pripravení vystačí na pár dní a to aj pre celú rodinu. Pokiaľ sa vám na raňajky nechce variť a vymýšľať niečo, kým ste ešte možno trochu ospalí, tak granolu stačí zaliať mliekom alebo pridať jogurt a pár kusov čerstvého ovocia a o chutné raňajky máte postarané. www.dontbefakebakesomecake.sk

10 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

2 hrnčeky
1/2 hrnčeka
3/4 hrnčeka
1/2 ks
1/2 ČL
1/2 ČL
50 ml
2 + 1 PL
3/4 hrnčeka




Postup

  1. 1

    Kešu orechy si najprv nasekáme na menšie kúsky a zmiešame ich s ovsenými vločkami a slnečnicovými semienkami. Pridáme škoricu, soľ, vyškrabané vnútro z vanilkového struku.

  2. 2

    Do zmesi pridáme roztopený kokosový olej a premiešame ho so zmesou. Pridáme 2 PL javorového sirupu alebo rastlinného medu, môžete použiť aj iné sladidlo podľa vašej chuti alebo aké máte momentálne doma.

  3. 3

    Všetko poriadne premiešame, aby sa suroviny prepojili. Granolu presypeme na plech na pečenie vystlaný papierom na pečenie.

    Raňajková granola s kešu a brusnicami - obrázok 3
  4. 4

    Pečieme v predhriatej rúre 20 min. Po vybraní z rúry pridáme ešte 1 PL sladidla a všetko premiešame. Pridáme sušené brusnice, ktoré do zmesi zamiešame a necháme vychladnúť. Vychladnutú granolu uskladníme do sklenenej nádoby.

    Raňajková granola s kešu a brusnicami - obrázok 4
  5. 5

    Podávať môžete so sójovým neochuteným jogurtom alebo rastlinným mliekom, pridajte na kúsky nakrájané čerstvé ovocie a už vám len poprajem dobrú chuť k takýmto rýchlym raňajkám!

    Raňajková granola s kešu a brusnicami - obrázok 5

Diskusia k receptu

narsila
Na toto sa uz dlhsie chystam, vyborna inspiracia :)
jenni
@hviezdicka11 ahoj, mam ju už od upečenia približne týždeň a pol a stále je dobrá, chrumkavá, bez známok nejakého pokazenia, plesne a pod. ja ju jem sama a iba na raňajky, tak mi vydrží dlhšie, je jej fakt dosť, tak ak ju nechceš uchovávať tak dlho a ak ju budeš konzumovať sama, skús polovičnú dávku :)
terinka55
Robím podobne, na raňajky ako stvorené (aspoň pre tých, čo sa musia takto stravovať)...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia