
Cesto Pate brisée
Na požiadanie pridávam recept na cesto Pate brisée na rajčinový koláč z Provensálska.

Batatový chlebík bez lepku
Jesenné farby a chute sa snúbia v tomto recepte. Batatový chlebík bez lepku sa výborne hodí na raňajky. Spolu s teplým nápojom vás dobre zahreje a určite aj zasýti....

Cestoviny s jarnou cibuľkou a bryndzou
Opäť som trošku improvizovala v kuchyni a nakoľko som mala čerstvú bryndzu tak som sa rozhodla pre...

Jablkový piškótový koláč bez lepku
Upiekli sme si skvelý piškótový koláč bez lepku s plnkou z jabĺk a mascarpone....

Treska zapečená s paradajkou
Rybacie mäso opláchneme a osušíme, osolíme ho a okoreníme. Paradajku pokrájame na kolieska, syr...

Bravčová podbrušina s hubovou plnkou so saturejkou
Dnešný nedeľný obed z bravčovej podbrušinky....

Vanilkový tunel s broskyňami
Skúšala som niečo nové na jednu príležitosť v robote a mal úspech. Inšpirovala som sa z jedného...

Zdravá nepečená müsli tvarohová torta
Zdravá tortička ktorú môžete jesť bez výčitiek. Všetkým veľmi chutila.

Makovo-čerešňová torta
Babka mala narodky :) . Keďže ona pečie vždy tradičné torty, ja som jej...

Reďkovková polievka
Túto polievku som varila po prvýkrát práve dnes. Jej chuť ma oslovila , tak si ju...

Listové variácie so sviečkovicou
Šaláty zmiešame osolíme, okoreníme, zalejeme olivovým olejom a pokvapkáme šťavou z citróna. Hovädziu sviečkovú nakrájame...

Jahňacie rizoto
V nedeľu som piekla jahňacie stehno po židovsky. Zostalo mi pečené mäsko a dubákovo-hrášková zmes, ...

Cesnačka ako má byť a kuracie nohy na šalotke v čiernom pive
... nemám rád, keď sa príde do nejakej reštaurácie, kde majú v ponuke cesnakovú polievku –...

Spaghetti con pomodorini
Jednoduché, rýchle a veľmi chutné jedlo , často pripravované v talianskych domácnostiach , nízka cena, rýchla...

Guľky z jahňacieho mäsa s mätovým jogurtom
Nedávno sme boli v jednej reštaurácii a ako predjedlo sme si dali tieto guľky či sú presne...

Viedenský tafelspitz s pažítkovým dresingom
Rakúsko–uhorskú špecialitu tafelspitz preslávil cisár František Jozef I. , bolo to jeho najobľúbenejšie jedlo. Na...

Zemiaková roláda
Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme nadrobno nakrájané hlivy a spolu podusíme. Zmes pridáme k...

Seitanové rolky s dubákmi a orechami
Náplň do rolky: Dubáky namočíme aspoň na 30 minút v teplej vode.

Jednoduchá bezmliečna nátierka
Ja som na prípravu nátierky použila bezmliečny pohánkový tvaroh, ale túto jednoduchú nátierku si môžete pripraviť...

Želé z Cabernetu Sauvignon
Na tento recept som sa chystala dlhšiu dobu, a pri ochutnávke som bola nadšená. Víno v...

Bravčové srdce s tekvicovo-paprikovou omáčkou
Bravčové srdce varíme asi 1–2 hodiny v osolenej vode, do ktorej pridáme bobkový list, celé...

Tvarohové pirohy s čučoriedkami
Z oboch múk, vajca, soli a vody vypracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do potravinárskej...

Talianske panettone
Z 0, 5 dl mlieka, 1 ML cukru, 2 ML múky a rozmrveného droždia pripravíme kvások. Nakysnutý...

Ratatouille s hlivou a haluškami
Zeleninky nikdy nie je dosť. Preto pre spestrenie skúšam rôzne kombinácie.

Fantastický raw parmezán
Tak toto ma dostalo! Keď som prvýkrát ochutnala raw parmezán, neskončila som, kým nebola krabička...