Navarila som, odfotila som, pridala som:))
Suroviny
500 g |
|
2 strúčiky |
|
1 ks |
|
kúsok |
|
kúsok |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1 ks |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
premytú fazuľu (vodu nevylievam, ale zalejem ňou kvety) zalejem vriacou vodou, zakryjem a nechám postáť 1-1.5hod. Potom pridám cesnak, klobásku, kožu zo slaniny, zeler (v celku, ak mám vňate, tak si zviažem zelerovú, petržlenovú a ligurčekovú a dám vyvariť), rascu a nechám variť.
- 2
keď je fazuľa mäkká pridám soľ, vegetu (podľa chuti) majorán a zápražku ( nadrobno pokrájanú cibuľu spením na oleji, pridám papriku, zalejem studenou vodou a vlejem do polievky- my nemáme radi, keď nám v polievke pláva cibuľa, tak ju lejem cez sitko)
- 3
klobásku vyberiem, pokrájam, dám naspäť do polievky. Podávam s klasicky uvarenou cestovinou
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
zaujimave je, ze tu cibulka nema ziadnu vahu, iba snad pre nas emigrantov...