Fazuľová polievka

jezibabka1 - bez fotkyjezibabka1, 9. apríla 2010

Navarila som, odfotila som, pridala som:))

Suroviny

500  g
2  strúčiky
1  ks
 kúsok
 kúsok
1  ks




Postup

  1. 1

    premytú fazuľu (vodu nevylievam, ale zalejem ňou kvety) zalejem vriacou vodou, zakryjem a nechám postáť 1-1.5hod. Potom pridám cesnak, klobásku, kožu zo slaniny, zeler (v celku, ak mám vňate, tak si zviažem zelerovú, petržlenovú a ligurčekovú a dám vyvariť), rascu a nechám variť.

  2. 2

    keď je fazuľa mäkká pridám soľ, vegetu (podľa chuti) majorán a zápražku ( nadrobno pokrájanú cibuľu spením na oleji, pridám papriku, zalejem studenou vodou a vlejem do polievky- my nemáme radi, keď nám v polievke pláva cibuľa, tak ju lejem cez sitko)

  3. 3

    klobásku vyberiem, pokrájam, dám naspäť do polievky. Podávam s klasicky uvarenou cestovinou

Diskusia k receptu

hanina
A ja Ti ďakujem. Ja robím len takú klasiku - mám teda zase o recept viacej. S cestovinou som snáď ešte ani nejedla, musím to vyskúšať.
honestka
Vase krasne cibulkove supravy jezibabka!, aj suchu chlebik z nich chuti...
zaujimave je, ze tu cibulka nema ziadnu vahu, iba snad pre nas emigrantov...
kimlo
Ja by som tam aj dajakú papričku pridal... alebo aspoň z mlynčeka pomlieť do taniera.. :-)
jezibabka1
kimlo Ty si zaťažený na papričky:))) ale u nás by to potom nikto nejedol:)
hrky
cha a ja som túto nádheru robila dnes, no neskutočná pochúťka!!!! nech Boh velebí tvoje šikovné ručičky ježibabka :-)) síce som namiesto cestovín do toho dala zemiačky, ktoré to troška zahustili namiesto zásmažky a bez cibulky, lebo tú ja môžem len v slepačej a celú - ale môžem ti povedať, že super !!!! s takouto srandou sa dokážem napchávať aj týždeň :-) nemala som ja nájsť túto stránku, lebo nič okrem varenia doma nestihnem :-))))