Foto: biba1
Možno trochu neobvyklé na domácu prípravu v našich končinách, ale verte, príprava tejto perfektnej japonskej špeciality nie je až také zložitá, ako by sa Zobraziť celý popisMožno trochu neobvyklé na domácu prípravu v našich končinách, ale verte, príprava tejto perfektnej japonskej špeciality nie je až také zložitá, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať... Samozrejme, chce to vlastniť nejaké základné pomôcky a suroviny, ale ide to. A pri peknej prezentácii zožnete veľkú slávu.
Postup
-
1
Najzákladnejším predpokladom pre prípravu tohto pokrmu je zohnať kvalitné čerstvé ryby a zeleninu, potom už všetko ide ako po masle. Ryžu na sushi si uvaríme podľa návodu, ochutíme ryžovým octom a môžeme tvarovať sushi nigiri, maki obalené v riasach, alebo len sashimi. Podávame so sójovou omáčkou s wasabi (čím viac, tým ostrejšie) , nakladaným zázvorom a prípadne rezancami z bielej reďkovky.
-
2
Pokiaľ ide o kombinácie surovín a spôspob servírovania, všetko záleží od fantázie.
tak ti vyskoci asi 10 postupov a este aj video...
varecha.pravda.sk/recepty/sushi-futo-maki-tekka/6284-rece...