Vyprážané jablká
Vyprážané jablká

Jablkové smažienky fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, dnes 11:50
Jablkové smažienky (fotorecept)
Foto: tejaja

Jablká sú veľmi vďačnou surovinou nielen na koláče, ale aj sladké jedlá. Tieto smažienky sú výborným sladkým jedlom za tepla, ale ak sa Zobraziť celý popisJablká sú veľmi vďačnou surovinou nielen na koláče, ale aj sladké jedlá. Tieto smažienky sú výborným sladkým jedlom za tepla, ale ak sa vám zvýšia, sú chutné aj studené.

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

500 g
350 g
1 hrsť
100 g
2 ks
2 dl




Postup

  1. 1

    Jablká zbavíme jadrovníka a nakrájame na malé kocôčky.

    Jablkové smažienky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme múku, hrozienka, nasekané orechy a vajcia. Premiešame.

    Jablkové smažienky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zalejeme horúcim mliekom. Dobre premiešame.

    Jablkové smažienky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V panvici rozohrejeme olej a dvoma lyžicami doň vkladáme kúsky cesta, ktoré smažíme zo všetkých strán, podľa toho, ako sa nám pri uložení na panvicu vytvarujú.

    Jablkové smažienky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vysmažené kúsky vyberáme rovno na tanier, posypeme zľahka práškovým cukrom a škoricovým cukrom. Kto nemá rád príliš sladké, stačí posypať len škoricovým cukrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia