Jablkové smažienky fotorecept
Foto: tejaja
Jablká sú veľmi vďačnou surovinou nielen na koláče, ale aj sladké jedlá. Tieto smažienky sú výborným sladkým jedlom za tepla, ale ak sa Zobraziť celý popisJablká sú veľmi vďačnou surovinou nielen na koláče, ale aj sladké jedlá. Tieto smažienky sú výborným sladkým jedlom za tepla, ale ak sa vám zvýšia, sú chutné aj studené.
porcie
príprava
Postup
-
1
Jablká zbavíme jadrovníka a nakrájame na malé kocôčky.
-
2
Pridáme múku, hrozienka, nasekané orechy a vajcia. Premiešame.
-
3
Zalejeme horúcim mliekom. Dobre premiešame.
-
4
V panvici rozohrejeme olej a dvoma lyžicami doň vkladáme kúsky cesta, ktoré smažíme zo všetkých strán, podľa toho, ako sa nám pri uložení na panvicu vytvarujú.
-
5
Vysmažené kúsky vyberáme rovno na tanier, posypeme zľahka práškovým cukrom a škoricovým cukrom. Kto nemá rád príliš sladké, stačí posypať len škoricovým cukrom.
Chybu ste urobili už na začiatku. Sú to jablkové smažienky, nie smažienky z mix ovocia. Takže žiadne hrušky a slivky, ale iba jablká.
To, že niečo je sladké, ešte neznamená, že má byť presladené. Pocukrovať navrchu stačí, každý si pocukruje podľa vlastnej chuti, niekto viac, iný menej.
A dôležitý je ten škoricový cukor, ten chuť jabĺk podtrhne. Škorica a jablká sú úžasná dvojica. Vy ste vlastne zmenili jednu zo základných surovínv recepte, takže vašu kritiku beriem s rezervou.
chyba. Chyba bola v ceste, ktoré to ovocie držalo.
2. Nemám rada presladené zákusky, koláče, pečivo. Mám rada chute
vyvážené.
3. Nie každý dokáže prijať kritiku.
Howgh!
Zmena ovocia hrá úlohu, pretože každé ovocie má inú chuť. Ak by ste robili podľa receptu a nechutilo, tak to plne rešpektujem. Ale vy ste skutočne zmenili recept, takže o prijímaní kritiky sa baviť nedá.:)