Vyprážané jablká
Vyprážané jablká

Jablkové smažienky fotorecept

tejaja - bez fotkytejaja, 24. septembra 2024
Jablkové smažienky (fotorecept)
Foto: tejaja

Jablká sú veľmi vďačnou surovinou nielen na koláče, ale aj sladké jedlá. Tieto smažienky sú výborným sladkým jedlom za tepla, ale ak sa Zobraziť celý popisJablká sú veľmi vďačnou surovinou nielen na koláče, ale aj sladké jedlá. Tieto smažienky sú výborným sladkým jedlom za tepla, ale ak sa vám zvýšia, sú chutné aj studené.

4
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

500 g
350 g
1 hrsť
100 g
2 ks
2 dl




Postup

  1. 1

    Jablká zbavíme jadrovníka a nakrájame na malé kocôčky.

    Jablkové smažienky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme múku, hrozienka, nasekané orechy a vajcia. Premiešame.

    Jablkové smažienky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zalejeme horúcim mliekom. Dobre premiešame.

    Jablkové smažienky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V panvici rozohrejeme olej a dvoma lyžicami doň vkladáme kúsky cesta, ktoré smažíme zo všetkých strán, podľa toho, ako sa nám pri uložení na panvicu vytvarujú.

    Jablkové smažienky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vysmažené kúsky vyberáme rovno na tanier, posypeme zľahka práškovým cukrom a škoricovým cukrom. Kto nemá rád príliš sladké, stačí posypať len škoricovým cukrom.

Diskusia k receptu

pivonka
Bola som 10 dní mimo domov a keď som sa vrátila, čakalo ma rôzne ovocie s končiacou dobou použiteľnosti. Recept mi preto prišiel veľmi vhod. Použila som dve jablká, hrušku, niekoľko sliviek. Počudovala som sa, že do cesta nejde žiadny cukor. Sladkosť ovocia a hrozienok na toľko múky a orechov stačiť nebudú a tak som pridala cca 2 Pl práškového cukru a štipku soli. Nepomohlo. Aj keď som smažienky posladila povrchu, boli akési plané, nemastné-neslané, nič moc. Jesť sa dajú, už keď sú urobené, ale nepochutila som si.
1x haji
tejaja
@pivonka (25.9.2024 16:08)

Chybu ste urobili už na začiatku. Sú to jablkové smažienky, nie smažienky z mix ovocia. Takže žiadne hrušky a slivky, ale iba jablká.
To, že niečo je sladké, ešte neznamená, že má byť presladené. Pocukrovať navrchu stačí, každý si pocukruje podľa vlastnej chuti, niekto viac, iný menej.
A dôležitý je ten škoricový cukor, ten chuť jabĺk podtrhne. Škorica a jablká sú úžasná dvojica. Vy ste vlastne zmenili jednu zo základných surovínv recepte, takže vašu kritiku beriem s rezervou.
pivonka
1. Zmena ovocia tam nehrala žiadnu úlohu, to bolo v poriadku, žiadna
chyba. Chyba bola v ceste, ktoré to ovocie držalo.
2. Nemám rada presladené zákusky, koláče, pečivo. Mám rada chute
vyvážené.
3. Nie každý dokáže prijať kritiku.
Howgh!
tejaja
@pivonka (25.9.2024 23:46)

Zmena ovocia hrá úlohu, pretože každé ovocie má inú chuť. Ak by ste robili podľa receptu a nechutilo, tak to plne rešpektujem. Ale vy ste skutočne zmenili recept, takže o prijímaní kritiky sa baviť nedá.:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia