Panenka z mliečneho prasiatka s kumkvatmi a čiernym pivom
šéfkuchár hotela Crowne Plaza v Bratislave, 26. marca 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Suroviny
600 g (možno nahradiť bravčovou panenkou) |
|
na opečenie |
|
200 g alebo jemný tvaroh |
|
4 stonky |
|
4 pláty |
|
4 ks |
|
|
|
|
|
12 ks |
|
100 ml |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Čerstvý syr ochutíme soľou, korením, lístkami tymianu a zmiešame s dvoma žĺtkami. Panenku zľahka ppečieme na stredne zohriatej panvici. 3Rozložíme plát cesta na jarnú rolku, potrieme 2/3 pripravenou nátierkou, na začiatok položíme panenku, zahneme strany do vnútra a rolujeme pevnú rolku.
- 2
Do misky na šľahanie dáme hnedý cukor, 2 žĺtky a hnedé pivo. Šľaháme ručne alebo za pomoci ručného mixéra do penista cez vodný kúpeľ, pričom dávame pozor, aby sa masa neprehriala – voda v hrnci nesmie vrieť, len ju udržujeme horúcu. Kumkvaty rozrežeme po dĺžke na polovicu a uložíme rezom nadol do malej panvičky, necháme na miernom plameni zľahka skaramelizovať, odložíme bokom.
- 3
Pripravené rolky si teraz sprudka opečieme v dostatočnom množstve oleja do chrumkava. Na tanier servírujeme penu z čierneho piva, poukladáme nakrájanú rolku z prasiatka a dozdobíme skaramelizovanými kumkvatmi.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu