Zavináče so slivkami a hrozienkami
Zavináče s kyslou kapustou skombinované so sladkými sušenými slivkami a hrozienkami.
Slané a sladké pirôžky
Pekný deň, pochádzam z Rožňavy a posielam vám tento recept ako naše rodinné obľúbené jedlo.
Plněné cuketky po arabsku v rajčatové omáčce
Mám ráda arabská jídla, jsou lahodná, jen jemně kořeněná.
Husacia pečeň so zelenou špargľou
Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a...
Cestoviny so šampioňóvou omáčkou
Na slaninke si opečieme cibuľu a cesnak. Pridáme očistené šampiony, soľ, mleté čierne korenie a vegetu....
Hubový pekáč č.3 - so šalviou
Vlani som sem dala dva recepty na hubový pekáč, toto je variácia na základný recept, ...
Penne po taliansky
Veľmi chutné cestoviny, troška náročnejšia príprava, ale stojí to za to.
Polievka z leča
Ostalo mi z raňajok veľa leča (klasika cibuľa, paprika, paradajka a vajce), tak som ukuchtil takúto polievku....
Hrášková polievka so syrom v slaninke
Navarte si rýchlu hráškovú polievku, ktorá už privoláva do kuchyne jar. Skvelo zasýti a vďaka...
Vajíčka trocha inak
Formu na muffiny vymastíme maslom a vystelieme šunkou. Odporúčam použiť väčšie plátky šunky.
Losos so špargľou, kapari a paradajkami
Očisteného lososa osolíme a opečieme na panvici kožou dole. Najskôr prudko a potom teplotu zmiernime a...
Zemiakové palacinky
Snažil som sa spojiť príjemne(milujem zemiaky) s užitočným(ostatmí členovia majú radi palacinky). Výsledok stál za to....
Vyprážané paprčky
Náročné na prípravu, ale keď ľúbiš ozajstné jedlo, tak to stojí zato.
Zemiakovo-zelerová kaša so šampiňónmi a s cukrovým hráškom
Zeler a zemiaky očistíme a nakrájame na kocky. Uvaríme domäkka. Scedíme, pridáme trochu mlieka...
Krupoto s mletým mäsom a so špenátom
Poznáte to, keď vonku prší a je tak “čvachtavo”... a žiada sa niečo na zahriatie...
Krvavnička s kyslou kapustou a plneným zemiakom
Cibuľu upražíme na masti, pridáme koreniny, med a domácu kyslú kapustu, posolíme a asi 10...
Hubové lievance
Sušené huby uvaríme spolu s korením domäkka. Scedíme, necháme odkvapkať a vychladnúť. Z piva,...
Plnené šampiňóny pod pavučinou
Zemiaky očistiť a vložiť do vymastenej remosky. Posoliť, podliať trochu vodou.
Kachní prsa po šumavsku – Kačacina so sušeným ovocím
Vepřo–knedlo–zelo, svíčková, škubánky, rajská a koprovka... mnohé české dobroty sú doma aj na Slovensku...
Biely jogurt s vyprážanou rebarborou v mede
V chladničke čakala rebarbora čo s ňou spravím. A dočkala sa. Jednoducho a rýchlo si...
Double Dee labužníka
... každý človek na svete má rád kurčacie mäso! Táto úprava pochádza z receptára...
Zeleninové taštičky
Tento recept som "zdedila" po mojej tete. Pripravujem ho dosť často, hlavne v lete keď...
Indická kokosová polievka
Indicko-Karolinska:D... inak niečo podobné som našla v časopise. Pozmenila som si množstvá vynechala niečo,...
Bravčová panenka na kukuričnej kaši
Všeobecne používané prílohy môžeme nahradiť častokrát zabúdanou zámeškou, kukuričnou kašou, s ktorou v tomto videu...
Carpaccio z Tafelspitzu
Hovädzie mäso uvaríme spolu s koreňovou zeleninou a korením, necháme vychladnúť (najlepšie cez noc) a nakrájame...
Cesnakovo-zázvorový kaprík
Ryby miluji na všechny způsoby, takže když mi kamarádka volala, jestli nechci 2 menší kapříky,...
Spagetti à la čo dala kuchyňa
Tento recept na špagety mám od môjho priateľa, sú vynikajúce! :-) Obrázok pridám neskôr, keď...
Bravčové plátky na pive
Mäso umyjeme, nakrájame na tenké plátky, nasolíme, okoreníme a ponoríme do marinády zo sójovej...
Plnené šampiňóny
Plnené šampióny som prvýkrát robila v škole na praxi. Je to úžasné jedlo. Väčšinou sa...