
Restovaná kuracia pečeň s listovým kelom Tuscano
Listový tuscano kale jemne pikantnou horkou chuťou pripomína radicchio (obidve zeleniny priaznivo pôsobia aj na našu črevnú...

Haškov frgál
Z uvedených surovín si pripravíme kysnuté cesto, ktoré necháme kysnúť zhruba 30 minút, potom cesto...

Lečo s baklažánom, cícerom a sójovou smotanou
Prvýkrát som skúšala lečo so „smotanou“....

Jahňací chrbátik v mätovej kruste s paštrnákovým pyré a mladým špenátom
K blížiacej sa jari určite patrí jahňacie mäsko. K tomu patriace všetko mladé a zelené potraviny....

Krevetové risotto
Krémové, talianske a žiadne iné, nie suché, nie s hráškom a mrkvou :)

Prekvapenie pod krídielkom
Vtip je v tom, že keď sa krídielka obalia a vypražia, nikto nevie čo v...

Maslová ryba na hlivovo-kuriatkovom šaláte
Hlivu a kuriatka očistíme, nakrájame a pridáme k cibuli s cesnakom spenenej na olivovom oleji a masle....

Krémové špenátovo-šošovicové karí s jazmínovou ryžou
Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Milovníci špenátu a karí, v tomto recepte si prídete na svoje!...

Sushi maki s grilovanou krevetou a mangom
Pokiaľ máte radi domáce sushi, môžete mať túto ryžu vždy po ruke a mimo tejto japonskej dobroty z nej pripraviť aj jedlá ako je paella, rizoto, rôzne sladké krémové ryže alebo ako klasickú prílohovú ryžu....

Korutánske Käsnudel - taštičky so zemiakovo-tvarohovou plnkou
Taštičky plnené zemiakovo–tvarohovou plnkou sú typickým korutánskym jedlom....

Domáce pirohy plnené zemiakmi
Máte doma zvyšnú zemiakovú kašu a neviete čo s ňou? Čo tak si urobiť domáce pirohy?...

Cuketová omáčka k cestovinovému šalátu
Môj drahý ľúbi cestovinový šalát so zeleninkou a kúskom mäska, ale vždy mu bol suchý a...

Škoricový zaháňač náhleho hladu alebo Emolgino mňam
Raz sa mi stalo, že som bola večer strašne hladná, obchody všade na okolí zatvorené...

Májové cestoviny
Nájsť objavný recept a ešte k tomu zaujímavý názov nie je ľahké, preto sa o to...

Omeleta s ružičkovým kelom
Vajcia, smotanu, soľ a posekanú pažítku dobre vyšľaháme, na horúcom oleji upečieme 4 omelety,...

Kapor na sardelách so šampiňónmi
Umyté a očisteného kapra rozporciujeme, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, poprášime múkou...

Krúpy so zeleninou
Krúpy sú u nás dosť málo používané. Pritom sú vďačnou surovinou na prípravu rôznych jedál...

Cviklový guláš
Cvikla sa obyčane používa vo forme šalátov, ale dá sa z nej pripraviť aj chutné jedlo....

Steakové rezančeky s citrónom a tymianom
Z mäsa odkrojíme všetky mastné časti a rozohrejeme gril.

Hubová polievka pre dušu
Keď som bola dieťa, neznášala som kyslú kapustu v akejkoľvek forme, teda ani kapustnicu...

Vyprážané jadrovníky paprík - študentská dobrota
Variant využitia jadrovníkov paprík №19 je zároveň oneskoreným pozdravom a poďakovaním našej priateľke „Spoluvareške” @45678, ale...

Brokolicová polievka s mangoldom a hubami
Mangold je zelenina vhodná na rozličné jedlá. Môžeme ho v konečnej fáze varenia pridať do akejkoľvek...

Zemiakové mrkvičky
Ak hľadáte peknú prílohu k mäsu alebo len máte chuť sa pri varení aj zabaviť, nachystajte...

Šampiňóny v bielom
Na panvici rozohrejeme 3 PL oleja. Pridáme očistené šampiňóny a na silnom plameni zprudka orestujeme.