Večera (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Restovaná kuracia pečeň s listovým kelom Tuscano

Kuracie mäso

Listový tuscano kale jemne pikantnou horkou chuťou pripomína radicchio (obidve zeleniny priaznivo pôsobia aj na našu črevnú...

prazdny

Haškov frgál

Dezerty

Z uvedených surovín si pripravíme kysnuté cesto, ktoré necháme kysnúť zhruba 30 minút, potom cesto...

prazdny

Krémová rajčatová polévka s treskou

Večera

Tresku povaříme v osolené vodě, vývar odložíme.

prazdny

Lečo s baklažánom, cícerom a sójovou smotanou

Bezmäsité jedlá

Prvýkrát som skúšala lečo so „smotanou“....

prazdny

Jahňací chrbátik v mätovej kruste s paštrnákovým pyré a mladým špenátom

Hlavné jedlá

K blížiacej sa jari určite patrí jahňacie mäsko. K tomu patriace všetko mladé a zelené potraviny....

prazdny

Krevetové risotto

Hlavné jedlá

Krémové, talianske a žiadne iné, nie suché, nie s hráškom a mrkvou :)

prazdny

Obličky na hubách

Kuracie mäso

Ďalší recept pre labužníkov húb a vnútorností.

prazdny

Prekvapenie pod krídielkom

Kuracie mäso

Vtip je v tom, že keď sa krídielka obalia a vypražia, nikto nevie čo v...

prazdny

Maslová ryba na hlivovo-kuriatkovom šaláte

Hlavné jedlá

Hlivu a kuriatka očistíme, nakrájame a pridáme k cibuli s cesnakom spenenej na olivovom oleji a masle....

prazdny

Krémové špenátovo-šošovicové karí s jazmínovou ryžou

Bezmäsité jedlá

Tento recept pre vás pripravila Lucka, Fitrecepty. Milovníci špenátu a karí, v tomto recepte si prídete na svoje!...

prazdny

Sushi maki s grilovanou krevetou a mangom

Hlavné jedlá

Pokiaľ máte radi domáce sushi, môžete mať túto ryžu vždy po ruke a mimo tejto japonskej dobroty z nej pripraviť aj jedlá ako je paella, rizoto, rôzne sladké krémové ryže alebo ako klasickú prílohovú ryžu....

prazdny

Korutánske Käsnudel - taštičky so zemiakovo-tvarohovou plnkou

Cestoviny

Taštičky plnené zemiakovo–tvarohovou plnkou sú typickým korutánskym jedlom....

prazdny

Domáce pirohy plnené zemiakmi

Cestoviny

Máte doma zvyšnú zemiakovú kašu a neviete čo s ňou? Čo tak si urobiť domáce pirohy?...

prazdny

Cuketová omáčka k cestovinovému šalátu

Cestoviny

Môj drahý ľúbi cestovinový šalát so zeleninkou a kúskom mäska, ale vždy mu bol suchý a...

prazdny

Škoricový zaháňač náhleho hladu alebo Emolgino mňam

Dezerty

Raz sa mi stalo, že som bola večer strašne hladná, obchody všade na okolí zatvorené...

prazdny

Májové cestoviny

Cestoviny

Nájsť objavný recept a ešte k tomu zaujímavý názov nie je ľahké, preto sa o to...

prazdny

Omeleta s ružičkovým kelom

Bravčové mäso

Vajcia, smotanu, soľ a posekanú pažítku dobre vyšľaháme, na horúcom oleji upečieme 4 omelety,...

prazdny

Kapor na sardelách so šampiňónmi

Hlavné jedlá

Umyté a očisteného kapra rozporciujeme, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, poprášime múkou...

prazdny

Pečené cviklové carpaccio

Bezmäsité jedlá

Obmena tradičného talianskeho cviklového carpaccia.

prazdny

Krúpy so zeleninou

Hlavné jedlá

Krúpy sú u nás dosť málo používané. Pritom sú vďačnou surovinou na prípravu rôznych jedál...

prazdny

Cviklový guláš

Hlavné jedlá

Cvikla sa obyčane používa vo forme šalátov, ale dá sa z nej pripraviť aj chutné jedlo....

prazdny

Steakové rezančeky s citrónom a tymianom

Večera

Z mäsa odkrojíme všetky mastné časti a rozohrejeme gril.

prazdny

Hubová polievka pre dušu

Bezmäsité jedlá

Keď som bola dieťa, neznášala som kyslú kapustu v akejkoľvek forme, teda ani kapustnicu...

prazdny

Vyprážané jadrovníky paprík - študentská dobrota

Bezmäsité jedlá

Variant využitia jadrovníkov paprík №19 je zároveň oneskoreným pozdravom a poďakovaním našej priateľke „Spoluvareške” @45678, ale...

prazdny

Brokolicová polievka s mangoldom a hubami

Bezmäsité jedlá

Mangold je zelenina vhodná na rozličné jedlá. Môžeme ho v konečnej fáze varenia pridať do akejkoľvek...

prazdny

Zemiakové mrkvičky

Bezmäsité jedlá

Ak hľadáte peknú prílohu k mäsu alebo len máte chuť sa pri varení aj zabaviť, nachystajte...

prazdny

Šampiňóny v bielom

Bezmäsité jedlá

Na panvici rozohrejeme 3 PL oleja. Pridáme očistené šampiňóny a na silnom plameni zprudka orestujeme.