Kuracie medailóniky „à la Sophi “
Pozrite si, aká dobrota čakávala aktuálnu Miss Slovensko Sophiu Hrivňákovú po návrate zo sústredení.
Špargľový šalát
Tip na jednoduchý, svieži špargľový šalát, inšpirácia opäť z nemeckej kuchárky.
Pečený morský vlk s hráškovým pyré
Morského vlka vypitveme, zbavíme šupín a vyfiletujeme. Pripravené filety osolíme a okoreníme a zľahka pečieme...
Blato na ohni
Tento jednoduchý a sýty recept vznikol jedného slnečného dňa ďaleko od našej rodnej zeme smerom na východ....
Huby na masle so smotanovým dipom
Šampiňóny nakrájajte na hrubšie plátky a dajte dusiť na rozpustené maslo na cca 15 minút. Sušené...
Zemiakový šalát, letný, bez vajíčok, do zelena :-)
Urobiť, túto osviežujúcu pochúťku, ma inšpiroval recept od "violetacamorova", Zemiakový šalát- a la Akis....
Zapečené rybie filé na kapuste
Filé osolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Cibuľu nakrájame na kolieska, speníme na masle a rozložíme...
Pôstne kelové závitky
Na Zelený štvrtok nemusí by ťlen tradičný špenát. Spravila som na obed tieto kelové závitky a...
Zapekaná treska so špenátom a kyslou smotanou
Neviem odkiaľ má moja mamina tento recept, ale od kedy ho pred 10 rokmi prvýkrát spravila,...
Dusené marinované bravčové karé s hubami
Dobre pripraviť bravčové karé už chce bohaté skúsenosti....
Pečená fašírka
Cibuľu nakrájame na kocky (veľkosť podľa chuti), zmiešame s mäsom, vajíčkami, strúhankou a korením....
Veľký trampský guláš
Je to podobný recept ako mal aj Peter Novotný ale není, je to môj vlastný a...
Strapatá nátierka
Z bryndze, kyslej kapusty, cibule a smotany. Samé zdravé veci, už len cesnak...
Kuracia roláda
Kuře si již lehce vykostíte podle nedávno vloženého receptu a já se s vámi rád podělím a...
Prekladané zemiaky s pečenou krkovičkou
Krkovičku vcelku osolíme, okoreníme, posypeme rascou, paprikou, sušeným cesnakom. Podlejeme vodou, ...
Treska s bylinkami
Filety nakrájame na kúsky veľké asi 5 cm. Cesnak olúpeme, prelisujeme a vymiešame ho so...
Tekvicový nákyp s klobásou
Na tuku speníme cibuľu, cesnak, bylinky, čili a rascu. Pridáme nastrúhanú tekvicu a...
Slané slimáky z otrúb
Recept mám od švagrinej Gitky ( od nej mám veľa dobrých receptov ), včera som ho...
Hrianky so šampiňónmi na večeru
Mala som včerajšie žemle, spravila som ich ako hrianky a rýchla jednoduchá chutná večera bola na...
Španielsky šalát s tuniakom
Pobrežie Stredozemného mora s vôňou a pokojnou atmosférou ponúka chutné jedlá. Tuniakový šalát je neoddeliteľnou súčasťou...
Zapekaná pohánka s ovocím
Mala som veľa ovocia a namočenú pohánku. Recepty s ňou, ktoré som našla, boli...
Nátierka z údeného divého lososa
Táto nátierka vznikla veľmi spontánne. Pôvodne som chcela robiť lososový tatarák, ale keďže ten mávame...
Musaka na môj spôsob /fotorecept/
Musaka má mnoho variant, inak sa pripravuje v Bulharsku, Turecku, Grécku i v...
Pikantné špagety
Komerčný recept<br /> Ak do jedla primiešate dlhé špagety, o zaujímavý obed máte postarané. Ak ešte...
Mangoldové závitky
Mangoldové listy jsou ideální balicí folií nejen masa, ale i hub a zeleniny. V tomto...
Kuracie satay
Profesionálny kuchár varí kuracie satay (čítaj saté) s medom marinovanými pikantnými kuracími prsami.
Maďarská hubová polievka
Na miernom plameni rozpustíme maslo a pridáme nakrájanú cibuľu. Varíme asi 5 minút, kým cibuľa...
Paradajkovo-mozzarellové cestoviny
Moja mama mi vždy, keď sme mali mozzarellu nazvyš, spravila tieto rýchle a veľmi chutné...
Diviačie mäso s medom a bylinkami
Inšpirovala som sa: http://varecha. pravda. sk/recepty/diviacie-maso-na-vine-s- medom/1715-recept. html