Zemiakový paprikáš s köfte guľkami (Patatesli sulu Köfte)
Jednoduché jedlo výbornej chuti z Tureckej kuchyne. Je rýchlo hotové a z mála surovín. My doma máme toto jedlo veľmi radi....
Veselá praženica
Tento recept som pochytila od mojej naj kamarátky a stal sa mojimi obľúbenými raňajkami alebo rýchlou...
Špenátová pizza
Sedím pri počítači, napchávam sa pizzou ktorú som pred chvíľou vytiahla z rúry a píšem tento...
Hovädzie predné na marhuliach - Barónov tanier
Tento recept mám od svojho otca a on to mal od svojej mamy, ktorá ho...
Kelový Eintopf
Toto jedlo pripravujeme ked nemame cas varit - netreba sa mu velmi venovat a cela priprava aj...
Placka z mletého mäsa, syra a vajíčok
Toto jedlo môžete podávať ako raňajky , no namiesto mletého mäsa môžete použiť napríklad šunku(najzdravšia varianta je...
Paradajková kapusta s údeným bravčovým mäsom
Chuťovka mojej dcérky bábiky Angie. Dovoľujem si Vám predstaviť môj variant, tentoraz s údeným mäsom....
Ružičkový kel s gorgonzolou a so slaninou
Inšpirácia na jednoduchý obed alebo večeru. Ideálnou prílohou je batátovo-zemiakové pyré s cesnakom, jednotlivé chute...
Farebné kuracie mäsko
Toto soté som po prvý krát ochutnala u švagrinej a bolo mňam. Príprava je jednoduchá, ...
Penne so zeleninou na smotane
Bola som v reštaurácii a toto jedlo som si dala... veľmi mi chutilo, tak som to...
Grilované marinované koleno
Ingrediencie na marinádu dobre premiešame a koleno do toho naložíme a necháme odstáť 5-6 hodín...
Belgický Waterzooi
Belgické jedlo waterzooi (po flámsky vriaca voda) pochádza z Gentu a jeho základ tvorí kuracie mäso alebo...
Kuracie prsia na chilli a mede
Podobný recept mi kedysi poslal kamarát, pochádza z nejakej českej stránky, ale už neviem akej....
Vyprážané kura s mrkvovým šalátom
Občas robím mojim aj nezdravú klasiku vyprážanú, majú to radi, tak sa im to snažím...
Farro šalát
Farro je znama obilnina v talianskej kuchyni a v poslednej dobe je velmi popularna aj ...
Tekvicová polievka
Na zohriatom oleji opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme nadrobno nakrájanú zeleninu s vodou a varíme kým zelenina...
Pikantné oprážané šampiňóny
Jednoduché a veľmi chutné jedlo, navyše rýchlo hotové, recept pridávam milovníkom jedál z húb.
Langošové experimentovanie
Mala som vo zvyku cez leto jesť na kúpalisku langoše , ale keďže leto už končí a...
Ruský šalát
Plátky uhorky, redkvičiek a jarnej cibuľky preliate jogurtom a podávané s vajíčkom uvareným na tvrdo.
Pečený králik na karotkách
Výborný recept na králika, chutil každému, kto skúsil. Vznikol podľa mojich chutí, keď...
Srnčí chrbát s pečenou zeleninou so zelerovým pyré
Srnčí chrbát odblaníme, osolíme, okoreníme, pridáme olej a necháme vcelku odstáť aspoň 24 hodín....
Jednoduchá francúzska zemiakovo-cibuľková polievka
Nech vás vzhľad a doba varenia polievky neprekvapia a neodradia. Varila som tentoraz opäť podľa osvedčeného...
Opečené cestoviny
Cestoviny sú národné jedlo talianska, no udomácnili sa aj v našej kuchyni a robievame ich na...
Losos á la bylinky
Milujeme ryby. Všetky druhy a takmer všetky spôsoby prípravy- okrem tých konzervovaných v paradajkovej omáčke a...
Zemiakový syr
Recept pochádza z bavorsko-rakúskej oblasti . Napriek svojmu názvu nemá nič spoločné so syrom, tak...
Paradajkové placky Tomatokeftedes
Recept na tieto paradajkové placky pochádza z gréckeho Santorini. A takto ich robí moderátor Martin Pyco...