Kefírové jablkové lievance s krupicou
Suroviny
| Cesto jablkovo-kefírové: | |
| 2 ks stredné |
|
| 4 kopcovité PL |
|
| 1/4 KL |
|
| 1 KL |
|
| 1,5 KL |
|
| 2 ks |
|
| 80 g |
|
| 2/3 KL (alebo jedlá sóda) |
|
| 1 PL (alebo múka) |
|
| 1 PL (nemusí byť) |
|
| (na vyprážanie) |
|
| Na dokončenie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Ošúpané jablká nastrúham na stredných (nie veľkých) očkách a drevenou vareškou premiešam s krupicou. Pridám soľ, cukry, celé vajcia, kefír, rum (nemusíte) a zase premiešam. Prášok do pečiva vymiešam s lyžicou krupice a pridám do zmesi, riadne vymiešam.
- 2
Cesto nechávam stáť 20-25 minút, aby krupica nabobtnala. Potom už cesto nemiešam.
- 3
Na lievancovej panvici na troche oleja vyprážam lievance z oboch strán. Používam menšiu porciovačku na ryžu – podobnú ako na zmrzlinu... Vyšlo mi 14 ks.
- 4
Ja som si teplé hotové lievance obaľovala v škoricovom cukre.
Tiež jablkové lievance:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu