Jablkové lievance
Jablkové lievance

Kefírové jablkové lievance s krupicou

helena10 - bez fotkyhelena10, 2. novembra 2023
Kefírové jablkové lievance s krupicou
Foto: helena10

Suroviny

Cesto jablkovo-kefírové:
2 ks stredné
4 kopcovité PL
1/4 KL
1 KL
1,5 KL
2 ks
80 g
2/3 KL (alebo jedlá sóda)
1 PL (alebo múka)
1 PL (nemusí byť)
 (na vyprážanie)
Na dokončenie:




Postup

  1. 1

    Ošúpané jablká nastrúham na stredných (nie veľkých) očkách a drevenou vareškou premiešam s krupicou. Pridám soľ, cukry, celé vajcia, kefír, rum (nemusíte) a zase premiešam. Prášok do pečiva vymiešam s lyžicou krupice a pridám do zmesi, riadne vymiešam.

  2. 2

    Cesto nechávam stáť 20-25 minút, aby krupica nabobtnala. Potom už cesto nemiešam.

  3. 3

    Na lievancovej panvici na troche oleja vyprážam lievance z oboch strán. Používam menšiu porciovačku na ryžu – podobnú ako na zmrzlinu... Vyšlo mi 14 ks.

  4. 4

    Ja som si teplé hotové lievance obaľovala v škoricovom cukre.

Diskusia k receptu

sobon
To moze byt celkom fajn, vyskusam🙂




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia