
Cukety plnené kuracou pečeňou
Na olivovom oleji urestujeme cibuľu, pridáme nakrájanú pečeň a opražíme. Cukety pozdĺžne rozrežeme, lyžicou...

Rýchla ázijská polievka
Kto má rád štipľavú Áziu si príde na svoje. Recept pritom netrvá dlhšie ako 30 minút...

Rukolový šalát s hruškou a tvrdým syrom
Recept mám z knihy " Hneď to bude " od Dr. Bukovského a Pavla Liptáka...

Gnocchi s pestom z medvedieho cesnaku a opečenými paradajkami
V panvici na olivovom oleji opečieme rozpolené cherry paradajky, zakvapneme bielym vínom a zalejeme smotanou, ochutíme...

Bryndzové langošíky
Už dávno boli u nás langoše a keď som uvidela takéto, nebolo prečo váhať....

Celozrnno-orechové palacinky
Moja mamka robievala palacinky väčšinou celé doobedie. Piekla ich na jednej panvici a dávala ich postupne...

Penne s údeným lososom
Máme radi cestoviny a tieto sú také talianske, alebo chorvátske proste stredomorské.

Roláda špeciál
Táto roláda sa dá aj na teplo aj na studeno, je naoko veľmi príťažlivá , priam hovorí...

Krémová šampiňónová polievka
Na masle osmažíme nadrobno nasekanú cibuľku. Pridáme očistené nakrájané šampiňóny a smažíme spolu ešte asi 5-6...

Pečené kuracie krídelká
Pečené krídelká veľmi často podávajú v reštauráciách ako hlavné jedlo. Veľmi dobre ochutené, s rôznymi...

Marinovaný bôčik v domácej žemli
Domáce žemle: Z uvedených surovín pripravíme cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme...

Špenátové valčeky s lososom
Čerstvý špenát rozmixujeme a zbavíme ho prebytočnej vody. Do rozmixovaného špenátu pridáme polohrubú múku a 3 vaječné žĺtky,...

Tilapia po provensálsky
Tilapia je vhodnou rybkou pre milovníkov nezdravého pangasia. Chuť ešte lahodnejšia, bez kostí ! :-)

Lokše plnené bôčikom a kapustovým pyré
Umytý a osušený bôčik osolíme, okoreníme, potrieme roztlačeným cesnakom a posypeme rascou. Pečieme v rúre...

Ľahký zemiakovo-hráškový šalát
Moja dnešná večera slamenej vdovy. Nič prevratné, ale zato rýchle a chutné. A navyše...

Cícerovo - jablkové fašírky s kapustou a pohánkou
Cícer si deň vopred namočíme, potom ho uvaríme. Uvarený mal hmotnosť 250g (pred namočením som...

Bryndzové kolienka
Neviem odkiaľ tento recept pochádza - nechcem si ho privlastniť, ale je veľmi dobrý a málo...

Ryžovo-syrové placky
Ryžu uvaríme v pol litri osolenej vody podľa návodu. Potom necháme odokrytú trochu vychladnúť.

Suchohríby na spôsob mozočku
... no a teraz jeden recept na super rýchle, jednoduché a chuťovo skvelé jedlo. Už dávno...

Zapekané penne s cuketou
Dnes sme dostali chuť na niečo zdravšie a ľahké. Vznikli z toho zapekané cestovinky.

Domáca klobása na grile
Bravčové mäso (môžeme primiešať hovädzinu alebo divinu) pomelieme, pridáme papriku, soľ, korenie, rascu a cesnak....

Zemiakový šalát vegan
Šalát som robila prvýkrát a pri všetkej skromnosti vydaril sa mi. Každému kto ochutnal chutil :-)

Bravčové kotlety s pikantnou omáčkou
Je to vraj recept z Rumunska ( ale kto už bude zisťovať pôvod ) a ja som...

Kačacina s horúcimi malinami
Osolené kačacie prsia vcelku prudko opečieme na oleji do chrumkava a odložíme. Do výpeku vložíme maliny,...

Zeleninová roláda
Zeleninu osolíme, okoreníme, ugrilujeme, papriku a paradajky ošúpeme. Pokrájame nahrubo a v miske...

Bravčové koleno na pive s pórom
Bravčové koleno naň je tu viac receptov no na takýto nie je. Varil som ho pred...

Medové krídelká
Tento recept som vyskusala prvy raz . Pochadza z receptov" Varime s medvedom" . Obavala som...

Šalát z baby špenátu, karamelizovanej hrušky, s kozím syrom a schwarzwaldskou šunkou
Máme radi surový baby špenát ako šalát, skaramelizovala som hrušku, povarila som ju vo...

Zemiakové fašírky so šošovicou fotorecept
Recept na tieto fasirky som nasla tu v jednom starom casopise. Fasirky sa mozu podavat ako...

Chrbát z diviaka na restovanom špenáte
Mäso narežeme na kusy po 200 g, osolíme, okoreníme. Na panvičke rozohrejeme časť oleja...

Slovenská čína
Tento recept ma naučil môj ocino. Je to veľmi jednoduché na prípravu a hlavne veľmi chutné...

Po trasenej torte je tu trasená pizza. A takto si ju upečiete
Trasenú tortu už určite poznáte, je načase vyskúšať niečo nové!...