Cuketové lievance bez mlieka
Foto: klarinet
Ani nezbadáte, že v nich nie je mlieko. A deti nezbadajú, že je v nich cuketa. Sú ideálne na raňajky, ale kľudne aj na Zobraziť celý popisAni nezbadáte, že v nich nie je mlieko. A deti nezbadajú, že je v nich cuketa. Sú ideálne na raňajky, ale kľudne aj na obed či večeru. A nielen že sú výborné, ale ešte aj zdravé.
porcií
príprava
Suroviny
1 ks menšia |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
1 bal. |
|
1 kopcovitá šálka (alebo špaldová) |
|
1 bal. |
|
Sneh: | |
2 ks |
|
2 PL |
|
štipka |
|
Postup
-
1
Do veľkej misky najemno nastrúhame menšiu cuketu (ak nechcete, aby lievance boli dozelena, šupku môžete ošúpať). Pridáme 2 žĺtky (bielky si oddelíme do inej nádoby bokom), 2 lyžice oleja, 2 lyžice cukru, 1 vanilkový cukor. Všetko spolu rozmixujeme ponorným mixérom na jemno.
- 2
V druhej miske si zmiešame kopcovitú šálku múky s práškom do pečiva. Pridáme do misky s cuketou a vymiešame metličkovým šľahačom.
- 3
Bielky vyšľaháme s 2 lyžicami cukru a štipkou soli na tuhý sneh. Jemne a rovnomerne vmiešame do cuketového cesta.
- 4
Panvicu na lievance vymastíme olejom a dobre rozohrejeme. Malou naberačkou nalievame cesto. Opekáme na nižšom stupni približne 3 minúty z obidvoch strán.
Tiež cuketové lievance:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ahoj, máš dobrý nápad. Som si spomenula, že niečo podobné som raz robila ako predjedlo pre vačšiu spoločnosť. Malé cuketová lievance na slano s nejakým dipom a lososom.