Cuketové lievance
Cuketové lievance

Cuketové lievance bez mlieka

klarinet - fotkaklarinet, 19. augusta 2024
Cuketové lievance bez mlieka
Foto: klarinet

Ani nezbadáte, že v nich nie je mlieko. A deti nezbadajú, že je v nich cuketa. Sú ideálne na raňajky, ale kľudne aj na Zobraziť celý popisAni nezbadáte, že v nich nie je mlieko. A deti nezbadajú, že je v nich cuketa. Sú ideálne na raňajky, ale kľudne aj na obed či večeru. A nielen že sú výborné, ale ešte aj zdravé.

5
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

1 ks menšia
2 ks
2 PL
2 PL
1 bal.
1 kopcovitá šálka (alebo špaldová)
1 bal.
Sneh:
2 ks
2 PL
 štipka




Postup

  1. 1

    Do veľkej misky najemno nastrúhame menšiu cuketu (ak nechcete, aby lievance boli dozelena, šupku môžete ošúpať). Pridáme 2 žĺtky (bielky si oddelíme do inej nádoby bokom), 2 lyžice oleja, 2 lyžice cukru, 1 vanilkový cukor. Všetko spolu rozmixujeme ponorným mixérom na jemno.

  2. 2

    V druhej miske si zmiešame kopcovitú šálku múky s práškom do pečiva. Pridáme do misky s cuketou a vymiešame metličkovým šľahačom.

  3. 3

    Bielky vyšľaháme s 2 lyžicami cukru a štipkou soli na tuhý sneh. Jemne a rovnomerne vmiešame do cuketového cesta.

  4. 4

    Panvicu na lievance vymastíme olejom a dobre rozohrejeme. Malou naberačkou nalievame cesto. Opekáme na nižšom stupni približne 3 minúty z obidvoch strán.

Diskusia k receptu

farbuska
Vyzerajú veľmi dobre. Rozmýšľam, že ich skúsim na slano (teda ten cukor vynechám) a na každý lievanec dám trochu creme fraiche a tenký plátok údeného lososa.
1x zolik
zolik
@farbuska (19.8.2024 22:33)
Ahoj, máš dobrý nápad. Som si spomenula, že niečo podobné som raz robila ako predjedlo pre vačšiu spoločnosť. Malé cuketová lievance na slano s nejakým dipom a lososom.
zolik
Pekný recept a variabilný. A veľmi pekná úvodná fotka, tá ma zaujala. Aj rebrík v pozadí vyzerá autenticky 😊




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia