
Sekaná s kelom
Je to taký môj zlepenec, čiže všetko sa dá zmeniť a upraviť podľa vlastných zvyklostí, ktoré aplikujete pri príprave sekanej......

Zemiakové ružičky, efektná príloha k slávnostnému jedlu
Zemiaky zbožňujeme v akejkoľvek podobe a takto pripravené sú chutné nielen na zahryznutie, ale aj na...

Zeleninovo-batátový krém so slaninkou
Vhodný na zahriatie a doplnenie vitamínov. Slávnostnejšie jedlo.

Bezlepkové cestoviny s tekvicovou omáčkou
Ešte stále je sezóna tekvice, tak sme si povedali, že to využijeme. Pripravili sme si úžasnú a výživnú omáčku z pečenej tekvice hokkaido, jemne pikantnú a voňavú....

Psíček a mačička zapeká zeleninu
Väčšinu času nemám rada rajčiny. Zjem ich, ale nevyhľadávam. A potom, asi dvakrát-trikrát...

Kuracie stehná s kráľovskými fanfárami a Chmeli-Suneli
V obchode s európskymi potravinami som objavil kaukazské korenie „Chmeli-Suneli“, tak som ho musel odskúšať aj v našej kuchyni....

Ryža s rebierkami a artičokmi
Máte chuť na tradičné jedlo plné chuti? Ryža s rebierkami a artičokmi je lahodný pokrm jednoduchý na prípravu a vhodný na každú príležitosť....

Špargľový farm sandwich
Jedlo mi chuťou trošku pripomína club sandwich, lenže ním nie je, vymyslela som mu teda...

Králičie stehno s lievikom rúrkovitým
Zemiaky a mrkvu očistíme. Huby očistíme, sušené namočíme cez noc do vody. Králičie stehná...

Marmitako z tuniaka
Recept pochádza z krajiny Baskov. Je viacej spôsobov prípravy, ja vám ponúkam ten náš, ...

Krém z póru s vermútom a mliečnou penou
Na masle opečieme nakrájaný pór, zalejeme vývarom a pridáme očistené a nakrájané zemiaky. Ochutíme a varíme asi 30...

Mečúň na mrkve
Ahoj, hľadal som tu recept na kapustné placky a tak ma napadlo, že sa podelím aj...

Zapekaná focaccia s morušovým džemom
Zaváranie nie je len o povinnosti spracovať zeleninu a ovocie do džemov, kompótov, čalamád, pyré či...

Grilovaný syr na slivkách
Syr natrieme grilovacím korením a dáme ho do alobalu odležať aspoň na hodinku.

Zemiakovo-mäsová maškrta
Chutne pripravené zemiačiky z kuchyne našich starých matiek majú svoje čaro detských čias. Vyskúšajte tento recept......

Kedgeree s údeným lososom a vajíčkom
Kedgeree (čítaj kedžrí) je tradičný britský pokrm, ktorý sa skladá z karí ryže, údenej ryby, vareného vajíčka, listovej petržlenovej vňate a citrónovej šťavy....

Vajíčko s mrkví a se zázvorem
Recept je na jedno vajíčko, které stačí pro jednoho ke snídani (večeři). Teda domnívám...

Vegánska opekaná ryža s ananásom
Tento recept pre vás pripravila MaruškaVeg. Zostala vám ryža od včera alebo máte radi sladko-slané kombinácie?...

Zapekaná cuketa
Cuketu a syr postrúhame na hrubo, všetko spolu zamiešame, dáme na vymastený a strúhankou vysypaný...

Chikorita na paprike
Ďalší zo série improvizovaných receptov, ktoré sa väčšinou rodia v potravinách a následne doma pri sporáku....

Mrkvovo-paradajková polievka
Pokrájanú cibuľu jemne osmažíme na masle, pridáme pokrájanú mrkvu, premiešame 2-3 minútky. Osolíme aspoň...

Klobáska v pikantnej korenistej omáčke
Veľmi dobrý a chutný recept. Koho omrzí klobása s horčicou alebo chrenom, nech určite vyskúša....

Zapečené pšeno s jablkami
Pšeno je jedna z mojich veľmi obľúbených surovín. Dá sa pripravovať naslano, ale aj nasladko. Keďže je to bezlepková obilnina, hodí sa aj pre tých, ktorí lepok nemôžu....

Pečená žemľová knedľa z bábovkovej formy
Vynikajúca domáca knedľa má vždy úspech zaručený. Do tejto našej sme okrem bežného pečiva dali...

Pečená treska s petržlenovo-chrenovou krustou
Biela ryba chutí lahodne s touto chrumkavou bylinkovou krustou

Filety z tresky s čerstvým bazalkovým pestom
Kúsok ryby bude neodolateľný s čerstvým bazalkovým pestom.

Cestoviny zapečené so zeleninou a mäsom
V jednom pekáči pečené, všetko potrebné obsahujúce. Je to pekné spojenie mäsa a zeleniny...

Vyprážaná husacia pečeň s karfiolom
Chrumkavá pochúťka doplnená lahodným karfiolom, to je vyprážaná husacia pečeň. Je to skutočná delikatesa, ...

Goody Foody Red burger s pečenými zemiakmi a brusnicovou omáčkou
Goody Foody Red burger s pečenými zemiakmi a brusnicovou omáčkou.

Makrela a lilkové pyré
Lilky podélně rozřízneme a osolíme. Obrátíme řezem dolů a položíme přes okraje misky, aby mohla...