
Gözleme plnené cukinou
Je to tenučké plnené cesto, opečené z oboch strán a natreté čajovým maslom. Je to ako Çökelekli...

Voňavé pečené zemiaky
Zemiaky sú tradičná potravina, ktorú má určite každý doma v špajzi.

Pšenovo-zeleninová terina s bylinkovou omáčkou
Tento recept vznikol kombináciu teriny od@julici a jej pšena a zeleninovej teriny od Itala/kuchár na Prime/, ktorý...

Veľkonočná hlavička
Recept som pred viacerými rokmi opísala z českej televízie. Poznám veľa spôsobov jej prípravy, ...

Moja ďalšia slaná kytica pre inšpiráciu
Poprosila ma vnukova manželka pre priateľkinu maminu slanú kyticu a tu je pre inšpiráciu. Viem, ...

Focaccia pugliese
Focaccia je typ posúchu, ktorý neodmyslitelne patrí k regiónu Puglia v Taliansku. Chutný, chrumkavý,...

Marinovaná cvikla s kozím syrom a lieskovcovým krokantom
Marinovaná cvikla: Cviklu zabalíme do alobalu a pečieme v rúre zohriatej na 180 °C asi 30 minút...

Kačacie prsia so šípkovým demi glace a tekvicovým pyré
Aj keď sa to na prvý pohľad nezdá, recept je z kategórie jednoduchších. Treba len...

Cícerová masala s hlivou
Rýchly vegan obed pre všetkých milovníkov orientálnych chutí. Zaručene ulahodí aj zarytým mäsožravcom.

Švédske slimáky so šafranom
Vybrala som zo svojho archívu, kedysi dávno som našla tento úžasný recept v jednom časopise a...

Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Zeleninové fašírky sú jedlom, ktoré si môžete pripraviť z vašej obľúbenej zeleniny, alebo z tej,...

Cestovina s kukuricou a špenátom
Tento skvelý recept mám zo slovenského MMB od Martinky P. (Mata406) a keďže je u nás...

Vyprážané šampiňóny
Očistíme šampiňóny. Odrežeme nožičky a vydlubeme vnútro. Pomáhame si malou lyžičkou. Zatiaľ opražíme cibuľku...

Musaka z mletého mäsa a zemiakov, bez zálievky - Мусака с кайма и картофи, без заливка
Všetci vedia, že receptov na musaku je neúrekom. Robí sa v Turecku, Grécku aj...

Hrachové karí
Sušený hrach si na noc namočíme, ráno vodu scedíme a vymeníme za novú. Uvaríme ho...

Paradajkové placky Tomatokeftedes
Recept na tieto paradajkové placky pochádza z gréckeho Santorini. A takto ich robí moderátor Martin Pyco...

Majoránkové kura
Dusené kura, je zdravšie ako pečené a toto je hotové naozaj rýchlo. Jednoduché, ale dobré....

Kurča na zelenine s tymianom a anízom
Pôvodne som plánovala dnes celkom ináč upravené kurča, ale chýbali mi k pôvodnému receptu nejaké ingrediencie,...

Voňavé raky
Priprava sa deli podla toho, ci mame rakov cerstvych , ci mrazenych. Ak mrazenych, vyvar robit netreba,...

Kuracina na slivkách
Dnešný obed som pripravila z kuracích stehien, ktoré som spojila so slivkami. Recept pochádza z...

Držkový paprikáš s bravčovým kolenom a hlivou
V dnešných Slovenských dobrotách ochutnáme držky s bravčovým kolenom a hlivami.

Cukety plnené kuracou pečeňou
Na olivovom oleji urestujeme cibuľu, pridáme nakrájanú pečeň a opražíme. Cukety pozdĺžne rozrežeme, lyžicou...

Šarišský moravský vrabec
Boli sme v Poľsku (Leluchow) a nakúpili sme mäso a zemiaky. No a pri balení mäska do...

Avocado tortilla wrap
Avokádo vydlabeme osolíme a okoreníme. Tortilli vysokej teplote smažíme na oboch stranách v suchom panvicy. Avokádom potreme...

Hrejivá a lahodná batatovo-jablková krémová polievočka
Hrejivá a voňavá. Jemne alebo viac pikantná, podľa toho koľko korenia pridáte. V zime...