Foto: kecemis
Zostalo mi trochu kyslej kapusty a tak som si spomenul na stary recept mojej mamicky.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Kyslu kapustu som vyzmykal a nasekal som na drobnejsie. Salotku, ktoru som tiez nakrajal na drobnejsie. Tak isto uhorky a nastruhal som syr. Ja som pripravoval dvojnasobnu davku preto tie mnozstva na obrazku
-
2
Pripravil som si "rusky dressing", ako to tuto niektori volaju. V nadobe som zmiesal najemno nakrajanu cibulu, uhorku, kusok stiplaveho s majonezou. Pridam polovicu nastruhaneho syra a zamiesam. Druhu polovicu syru si znova rozdelim na polovicu.
-
3
Krajce natriem jemne maslom a teraz aby som sa vyhol zakonu schvalnosti, ze chlieb pada na natretu stranu, ho pre istotu natretou stranou polozim na papierom vystlaty plech. Posypem prvou usetrenou polovicou syra.
-
4
pridam tenku vrstvu kapusty
-
5
polejem kecupom
-
6
pridam vrstvu "ruskeho dressingu a posypem druhou polovicou usetreneho syra
-
7
Nakoniec na vrch dam zvysne krajce chleba natrete maslom. Ale teraz uz spravnou stranou na vrch.
-
8
Dame do rury zapiect. Ja som mal v rure asi 10 minut, potom som ich vybral a otocil a dal este zapiect na dalsich 5-8 minut. Kazdy podla svojej chute.
Diskusia k receptu