Zapekaná hrianka s kyslou kapustou fotorecept

kecemis - fotkakecemis, 6. decembra 2015
Zapekaná hrianka s kyslou kapustou (fotorecept)
Foto: kecemis

Zostalo mi trochu kyslej kapusty a tak som si spomenul na stary recept mojej mamicky.

2-4
porcie
15 minút
príprava
15-20 minút
na 180 °C

Suroviny

3 PL (šalotka)
3 PL
1/4 hrnčeka
2 PL
1 ČL
1 hrnček
4 krajce
1/2-1 hrnček strúhaný




Postup

  1. 1

    Kyslu kapustu som vyzmykal a nasekal som na drobnejsie. Salotku, ktoru som tiez nakrajal na drobnejsie. Tak isto uhorky a nastruhal som syr. Ja som pripravoval dvojnasobnu davku preto tie mnozstva na obrazku

    Zapekaná hrianka s kyslou kapustou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pripravil som si "rusky dressing", ako to tuto niektori volaju. V nadobe som zmiesal najemno nakrajanu cibulu, uhorku, kusok stiplaveho s majonezou. Pridam polovicu nastruhaneho syra a zamiesam. Druhu polovicu syru si znova rozdelim na polovicu.

    Zapekaná hrianka s kyslou kapustou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Krajce natriem jemne maslom a teraz aby som sa vyhol zakonu schvalnosti, ze chlieb pada na natretu stranu, ho pre istotu natretou stranou polozim na papierom vystlaty plech. Posypem prvou usetrenou polovicou syra.

    Zapekaná hrianka s kyslou kapustou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pridam tenku vrstvu kapusty

    Zapekaná hrianka s kyslou kapustou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    polejem kecupom

    Zapekaná hrianka s kyslou kapustou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    pridam vrstvu "ruskeho dressingu a posypem druhou polovicou usetreneho syra

    Zapekaná hrianka s kyslou kapustou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Nakoniec na vrch dam zvysne krajce chleba natrete maslom. Ale teraz uz spravnou stranou na vrch.

    Zapekaná hrianka s kyslou kapustou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dame do rury zapiect. Ja som mal v rure asi 10 minut, potom som ich vybral a otocil a dal este zapiect na dalsich 5-8 minut. Kazdy podla svojej chute.

    Zapekaná hrianka s kyslou kapustou (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

marianne
Bez mihnutia oka by som túto hrianku zbaštila, zvlášť po takej uzimenej prechádzke v lese, keď dobre pretrávi s teplým čajom, či kávičkou...
kukulienka71
už-už som sa chcela spýtať, čo to je manóza (zas niečo zahraničné čo nepoznám?), keď som si prebehla suroviny a tam majonéza:-)). Utiekli ti písmenká:-)) ten sendvič je nadmieru zaujímavý, @marianne , dobrý tip na jeho vyskúšanie;-)
afataga
zaujimave, len som si musela k tomu syru nastartovat kalkulacku :-)
ceremka
ked ti spadne chlieb,vola sa to zakon namasteneho chleba,lebo vzdy spadne namastenou stranou na zem.ale inac prima nieco nove_vyskusam
izabella929
@kecemis , no neskutočné využitie surovín a kombinácie..) chválim ťa a určite vyskúšam...toto by ma iste nenapadlo...
hrusticka76
..akurát som rozmýšľala čo zo zvyškom domáceho chlebíka a s kyslou kapustou..tak už viem :)..ďakujem za tip 5*..
jozka2
Vyborny typ do kazdej pohody.Rychlo,zdravo,syto.5*
frezia68
To tiež vyzerá fajn a ak by som mohla normálny chlieb,tak zajtra robím a hneď veľký krajec. Ale tie malé kúsky bezlepkového.....?Aspoň dám 5* .
denyany
Nechápem, ako som toto mohla včera prehliadnuť! Opakujem sa, ale ďalší fajnový recept s kyslou kapustou! Aj keď je tam toho ešte neúrekom a je to pre mňa dosť nezvyklá kombinácia, mám na to veľkú chuť! Ale som v práci, tak musím počkať do rána. Hádam to vydržím?...
babkamt
tvoj recept je zaujímavý. Páči sa mi. Čoskoro bude aj u nás na stole.
ajay
Vyzera vyborne, skoro ako vegetarianska verzia na Reuben sandwich bez corned beef
kecemis
@babkamt dakujem. @ajay pozrel som si Reuben sandwich a musim uznat, ze mas pravdu. Skoro rovnake. I ked ja tento nazov pocujem prvy krat. Dakujem za komentar.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia