Veľkonočný slaný tvarohový koláč - slaný cheesecake
Foto: jurajpower
Tento "syrovník" je tradičným Veľkonočným pokrmom , ktorý sa zvykne pripravovať v najvýchodnejších častiach Slovenska.
24
porcií
porcií
5 minút
príprava
príprava
50-60 minút
na 200-180 °C
na 200-180 °C
Postup
-
1
Všetky suroviny zmiešame.
- 2
Vlejeme do formy na pečenie. Ja som použil s otvorom uprostred. Tradične sa používa okrúhla bez otvoru. Formu si môžeme vymastiť, v prípade použiť s nepriľnavým povrchom.
- 3
Pečieme 50-60 min vo vyhriatej rúre. Prvých 15 min na teplotu 200 stupňov so zapnutým vrchným aj spodným vyhrievacím telesom, zvyšok času znížime na 180 stupňov a stačí spodné vyhrievacie teleso. Po upečení necháme vychladnúť vo forme. Podávalo sa to k páske, šunke, klobáske a ostatným veľkonočným špecialitám po posvetení v kostole.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu