;-)
30 minút
príprava
príprava
30-35 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 230g |
|
| 125g |
|
| 100g |
|
| 1 celé |
|
| 1/2 čajovej lyžičky |
|
| 1/2 |
|
| 2 prelisované strúčiky |
|
| Na vrch cesta: | |
| 100g |
|
|
|
|
| čerstvé |
|
| 250g |
|
| 50g strúhaný |
|
| alebo bazalka |
|
Postup
-
1
Z uvedených surovín vypracujeme cesto.
-
2
Necháme v chladničke 20 minút odpočinúť.
-
3
Cesto rozvaľkáme.
-
4
Cestom vyložíme vymastenú formu a aj bočné steny okrúhlej formy. Použila som formu s priemerom 27x 3.6 cm. Cesto popicháme vidličkou a dáme na polovicu rozkrojené paradajky, na plátky nakrájaný syr mozarella a šampiňóny.
-
5
Do kyslej smotany pridáme nastrúhaný syr, čerstvú petržlenovú vňať (alebo čerstvú bazalku) a dáme na vrch koláča.
-
6
Posypeme ešte syrom, dáme vňať a šampiňóny. A dáme do vyhriatej rúry upiecť (v plynovej rúre asi tých 30-35 minút)
-
7
Hotovo
-
8
Dobrú chuť!









Diskusia k receptu