Foto: kukulienka71
Anglicky písaný recept ma dnes zaujal na Google+ A po vyskúšaní si ma aj získal. Viac na www.cookulienka.blogspot.ch
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Z cesnakového prášku, soli, mletej rasce a olivového oleja som vymiešala zmes, ktorú som štetcom dôkladne naniesla na kapustu pokrájanú na kliny. Je žiadúce, aby sa zmes dostala čo najviac medzi listy. Soľou odporúčam nešetriť.
-
2
Kúsky natretej kapusty som ukladala na plech s pečiacim papierom tiež potretý olivovým olejom. Potom putoval do rúry vyhriatej na 220°C (v recepte sa uvádzalo 425 Fahrenheitov) počas pečenia som plech prikryla alobalom, aby zbytočne neprihárali vrchné časti listov.
-
3
Kapusta sa piekla 35 minút, medzi listami bola šťavnatá, zvonka trocha chrumkavá.
-
4
Pre milovníkov kapusty výborná lahôdka, hodí sa samostatne, s prílohou alebo mäsom. My sme ju mali s pučenými zemiakmi a paradajkovou omáčkou. Vrele odporúčam. Podobné recepty tu má @methi a @boise, predsa sa však odlišujú.
P.S. dúfam, že neprechádzaš na vegetariánske náboženstvo..:)
@tassiedevil , ty si druhý človek v priebehu večera, čo sa ma to pýta:-D
Nie, nemám to v úmysle, len s príchodom slnečných dní mi prechádza farba očí z hnedej do zelenej a asi to vplýva aj na moje chúťky. Manžel to znáša vždy statočne, on si aj tak zakusne aj mäso k tomu, keď má chuť:-)) za hviezdičky ďakujem
Díky.