Ľúbime plnku z kuraťa, ale kura akosi nebolo, tak sme si plnku zapiekli so zemiačikmi a výsledok nám veľmi chutil. Ideálne ako večera, alebo ľahší bezmäsitý obed.
porcie
príprava
na 230 °C
Suroviny
200 g |
|
4 ks |
|
2 ks |
|
100-200 ml |
|
3 ks |
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Zemiaky uveríme v šupke, ošúpeme a nakrájame na kolieska.
- 2
Na kocky nakrájame aspoň deň staré rožky a zalejeme polovicou mlieka. Pečienky nakrájame na malé kúsky a pridáme do misky s rožkami. Pridáme vajíčka. Ak sa nám zdá plnka suchá, pridáme zvyšok mlieka. Osolíme a okoreníme. Ak nemáme petržlenovú vňať, dá sa dať aj bazalka.
- 3
Zapekaciu misku (ja používam menšiu) vymastíme a vyložíme zemiakmi, na zemiaky vylejeme plnku a navrch položíme zvyšné kolieska zemiakov. A dáme piecť.
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu