Foto: haneska
Ľúbime plnku z kuraťa, ale kura akosi nebolo, tak sme si plnku zapiekli so zemiačikmi a výsledok nám veľmi chutil. Ideálne ako večera, alebo Zobraziť celý popisĽúbime plnku z kuraťa, ale kura akosi nebolo, tak sme si plnku zapiekli so zemiačikmi a výsledok nám veľmi chutil. Ideálne ako večera, alebo ľahší bezmäsitý obed.
porcie
príprava
na 230 °C
Postup
-
1
Zemiaky uveríme v šupke, ošúpeme a nakrájame na kolieska.
- 2
Na kocky nakrájame aspoň deň staré rožky a zalejeme polovicou mlieka. Pečienky nakrájame na malé kúsky a pridáme do misky s rožkami. Pridáme vajíčka. Ak sa nám zdá plnka suchá, pridáme zvyšok mlieka. Osolíme a okoreníme. Ak nemáme petržlenovú vňať, dá sa dať aj bazalka.
- 3
Zapekaciu misku (ja používam menšiu) vymastíme a vyložíme zemiakmi, na zemiaky vylejeme plnku a navrch položíme zvyšné kolieska zemiakov. A dáme piecť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu