Zapečená plnka z kuracích pečienok

haneska - bez fotkyhaneska, 20. marca 2013
Zapečená plnka z kuracích pečienok
Foto: haneska

Ľúbime plnku z kuraťa, ale kura akosi nebolo, tak sme si plnku zapiekli so zemiačikmi a výsledok nám veľmi chutil. Ideálne ako večera, alebo Zobraziť celý popisĽúbime plnku z kuraťa, ale kura akosi nebolo, tak sme si plnku zapiekli so zemiačikmi a výsledok nám veľmi chutil. Ideálne ako večera, alebo ľahší bezmäsitý obed.

3
porcie
20 minút
príprava
60 minút
na 230 °C

Suroviny

200 g
4 ks
2 ks
100-200 ml
3 ks




Postup

  1. 1

    Zemiaky uveríme v šupke, ošúpeme a nakrájame na kolieska.

  2. 2

    Na kocky nakrájame aspoň deň staré rožky a zalejeme polovicou mlieka. Pečienky nakrájame na malé kúsky a pridáme do misky s rožkami. Pridáme vajíčka. Ak sa nám zdá plnka suchá, pridáme zvyšok mlieka. Osolíme a okoreníme. Ak nemáme petržlenovú vňať, dá sa dať aj bazalka.

  3. 3

    Zapekaciu misku (ja používam menšiu) vymastíme a vyložíme zemiakmi, na zemiaky vylejeme plnku a navrch položíme zvyšné kolieska zemiakov. A dáme piecť.

Diskusia k receptu

lenkac
tak toto je super nápad, ja som tiež skúšala nedávno jeden recept..neplnila som kurča plnkou, ale kura som si naporcovala a pripravila som si plnku... do zapekacej misky som striedavo ukladala kúsky kurčaťa a guľky z plnky maximálne na tesno... bolo to skvelé .. u nás moc nejdu krídla a trupy z kurčaťa, tak som aspoň tie využila na dobrú polievočku :)
tiginko
jedlo je síce bez mäsa, ak máš na mysli svalovinu, ale do bezmäsitých jedál by som ho asi nezaradila. Skús aj s cibuľou a troškou cesnaku, bude to ešte lepšie. Ja robievam plnku v bábovkovej forme, efektne sa to krája...
douglas
Mne sa tvoj rcp kuracie pecienky v nadivke paci ... tj. musim to niekedy vyzkusat, ale cibulu/cesnak (viz koment ad tiginko) by som do nadivky nedavala...skor cerstve/susene bylinky ... Pekny den :)
evicka63
vyzerá to lákavo - skúsim to, a cibuľku do plnky dávam aj ja ale ju trochu osmažím tak zmäkne a aj plnka je trochu premastená.....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia