Výborný, svieži sezónny šalátik z vajíčok, petržlenu, jarnej cibuľky a olivového oleja. Podáva sa na raňajky s čerstvým chlebom, syrom a olivami.
2
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
6-8 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
3 ks |
|
2 ks |
|
1/2 zväzok |
|
3 PL |
|
1/2 ČL |
|
1 ČL |
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Vajíčka uvaríme natvrdo alebo tak, aby bol bielok tuhý ale žĺtok ešte krémový. Uvarené vajíčka ošúpeme a necháme vychladnúť.
- 2
Jarnú cibuľku a petržlenovú vňať nasekáme. Vajíčka tiež nasekáme nahrubo.
- 3
V miske zmiešame cibuľku, petržlenovú vňať, vajíčka, olivový olej, rascu a chilli vločky. Osolíme a okoreníme. Podávame hneď s pečivom.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Tipy na články
Ďalšie recepty
- 2
@miska piyaz je pôvodne fazuľový šalát, ale označuje aj akýkoľvek iný sýty šalát :)