Yumurta Piyazi (Vajíčkový šalát)

nazarboncuk - fotkanazarboncuk, 20. mája 2012

Výborný, svieži sezónny šalátik z vajíčok, petržlenu, jarnej cibuľky a olivového oleja. Podáva sa na raňajky s čerstvým chlebom, syrom a olivami.

2
porcie
15 minút
príprava
6-8 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
2 ks
1/2 zväzok
3 PL
1/2 ČL
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vajíčka uvaríme natvrdo alebo tak, aby bol bielok tuhý ale žĺtok ešte krémový. Uvarené vajíčka ošúpeme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Jarnú cibuľku a petržlenovú vňať nasekáme. Vajíčka tiež nasekáme nahrubo.

  3. 3

    V miske zmiešame cibuľku, petržlenovú vňať, vajíčka, olivový olej, rascu a chilli vločky. Osolíme a okoreníme. Podávame hneď s pečivom.

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
v preklade znamena jednoducho vajickovy salat. Je to turecky recept, tu sa robi este aj s uvarenymi zemiakmi, na toto mnozstvo vam stacia dva, tri zemiacky.
Eli robila som dnes tvoj salat, len som mala malo olivoveho oleja, tak som dala len 1 lyzicu a dochutila som este troskou stavy z citrona. Miesto petrzlenovej som pouzila koriandrovu vnat. Mnam mnam :)



Miska, vdaka opat za dôveru :) šalátik v Tvojom prevedení vyzerá super, videla som aj na blogu, som rada, že chutilo :) a bylinky sa dajú obmieňať podľa toho aké zoženieš :))

Pridaj komentár k receptu: