Foto: nazarboncuk
Výborný, svieži sezónny šalátik z vajíčok, petržlenu, jarnej cibuľky a olivového oleja. Podáva sa na raňajky s čerstvým chlebom, syrom a olivami.
2
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
6-8 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Vajíčka uvaríme natvrdo alebo tak, aby bol bielok tuhý ale žĺtok ešte krémový. Uvarené vajíčka ošúpeme a necháme vychladnúť.
- 2
Jarnú cibuľku a petržlenovú vňať nasekáme. Vajíčka tiež nasekáme nahrubo.
- 3
V miske zmiešame cibuľku, petržlenovú vňať, vajíčka, olivový olej, rascu a chilli vločky. Osolíme a okoreníme. Podávame hneď s pečivom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@miska piyaz je pôvodne fazuľový šalát, ale označuje aj akýkoľvek iný sýty šalát :)