
Hliva kotúčová na slanine
Mám rád čerstvé huby vo všetkých ich variantoch v našom domácom „jedálničku”. Samozrejme najradšej mám tie...

Grilované kalmáre
Kalmáre osolíme a okoreníme, položíme na rozpálený gril a grilujeme zo všetkých strán asi 5 minút....

Paleo cuketové cestoviny s krevetami
Výborne "cestoviny" pre ludí ktorý fandia paleo strave alebo sú celiatici.

Šampiňóny so syrovo- baklažánovou plnkou
Baklažán pokrájame na plátky a posolíme. Necháme chvíľu postáť, aby baklažán pustil šťavu, ktorú...

Zapekané špenátové guľky z krupice
Mlieko spolu s maslom, so soľou a s bielym korením privedieme do varu. Pridáme opláchnutý a...

Sushi na domáci spôsob
Velmi jednoduchy a pritom efektny recept pre tych, ktori maju radi sushi.

Vajcová sadlina so šampiňónmi
Na masle udusíme šampiňóny nakrájané na malé kúsky, pridáme hrášok, chvíľu podusíme, pridáme mlieko,...

Cícerovo-cviklová nátierka
Cícer je vynikajúca, zdravá a variabilná strukovinka, tak sa ju snažím zakomponovať, kde sa...

Zelený šalát s paradajkovým dresingom
Ako "okoreniť" tak fádny šalát? Jednoducho, raw paradajkovým dresingom, ktorý môžete použiť aj ako omáčku na...

Plnený sendvič
Maslo vymiešame so syrom a pridáme nadrobno pokrájané uhorky, kapiu, vajcia a salámu.

Vietnamské burito s ryžovými rezancami
Mäso nakrájame na rezance a opečieme na rozohriatej panvici, dochutíme omáčkou togarashi a sójovou omáčkou.

Chrumkavé kváskové muffiny
Recept na túto zvláštnu kváskovú dobrotu sa objavil na facebookovej stránke zarytých kváskomilov "Pecempecen" a pochádza pravdepodobne...

Bochníky s ricottou a so šunkou
Z vyvaľkaného lístkového cesta vykrojíme 8 koliesok. Do stredu štyroch z nich umiestnime šunku a lyžičku Ricotty Galbani....

Mexická salsa
Paradajky, cibuľu, koriander a chilli si nasekáme, pridáme ol. olej, soľ a...

Rybia nátierka s avokádom
Avokádo olúpeme a roztlačíme, pridáme tvaroh, sardinky a spolu vymiešame.

Nové zemiaky s Ajvarom
Komerčný recept<br /> Ak pripravíte nové zemiaky s obzvlášť chutným Ajvarom a korením na pečené zemiaky, tak...

Bôbová praženica
Kedže som sa dostala k bôbu suchému-zasadila som ho do záhrady-mám ho dost-popri celom plote nasadený-nikdy som...

Džem z červenej cibule a zo zázvoru
Cibuľu nakrájame na takzvaný francúzsky spôsob – na tenké pásiky. Najprv ju opražíme sprudka na husacej masti...

Zelenina gratinovaná v omáčke Mornay
Pestré a sýte jedlo pre milovníkov zeleniny, kombinácií znesie nespočetne...

Tuniakový šalát s divokou ryžou a avokádom
Na miernom ohni rozpálime kastról, do ktorého vlejeme asi 50 ml olivového oleja, na ktorom pražíme ryžu...

Slané vafle s tvarohom à la treska
Niet krajšieho koníčka ako pečenie. S radosťou z tvorenia a vymýšľania, zo samotného pečenia a napokon...

Nakladadé tofu
podelím sa s Vami o recept na tofu ako ho máme radi, želám dobrú chuť Varecháči

Kysnutý kapustník s čínskou kapustou
Z čínskej kapusty som doposiaľ robila vždy len šalát ako prílohu. Teraz som špekulovala uvariť niečo...

Francúzsky kačací rilette
Kačacie mäso pokrájame na kúsky veľké ako malé vajce, v hrnci ho zalejeme hruškovicou alebo vodou....

Pšeničnoražný chlieb s vlašskými orechami a nátierkou z gorgonzoly
zadovážili sme si pekárničku a knižku na pečenie chleba :-)

Baklažánová nátierka s pečenou paprikou
Lahodná chuťovka vhodná k varenému vínku, či v ľahšej obmene k horúcemu lipovému čajíku. Na...

Špenát s ricottou v zemiakovej kruste
Inšpirácia zo stránky growntocook. com, konečné úpravy vlastné, prispôsobené našim chuťovým pohárikom :)