Teplý zelerový šalát fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 13. augusta 2014

Z buľvového zeleru, žltej fazuľky, hrášku, uvarených vajec a údeného lososa

3
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
100 g
50 g
2 ks
100 g
2 PL




Postup

  1. 1

    V záhrade som si vytiahla pekný kus zeleru, očistila, umyla a nakrájala som z neho polovicu na kocky.

    Teplý zelerový šalát (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Spolu s pokrájanou fazuľkou som ho naparila nad slanou vodou, neskôr som pridala trocha hrášku a parila do mäkka, pár minút.

    Teplý zelerový šalát (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Uvarila som dve vajcia na tvrdo, pokrájala ich na kocky, takisto údeného lososa. V mise som potom všetky suroviny spojila 2 lyžicami majonézy ochutenej citrónovou šťavou, horčicou a kôprom.

    Teplý zelerový šalát (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Jedli sme ho teplý, prílohou bola výborná ciabatta od @tassiedevila. Kto chce, môže šalát konzumovať dobre vychladený a kľudne aj bez pečiva, je dosť sýty. Dobrú chuť!

    Teplý zelerový šalát (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

mariamka
troska divoke chute na moj vkus, to si vymyslela sama? zelenina v pohode, len skor by mi tam pasoval miesto lososa nejaky syr, ale to len teoretizujem, asi treba vyskusat,,, ty si bola na nejakom kurze fotenia, priznaj sa :)
kukulienka71
@mariamka , je to môj výmysel. Syr je obvyklý, chcela som lososa:-) vôbec to nie je divoké, veď skús;-) netreba sa tých kombinácií tak báť, nikdy by nič nové nevzniklo týmto spôsobom:-) mám dobrého poradcu na fotenie, ďakujem:-)
kecemis
Tak toto sa mi paci. Tiez som za vyskusanie novych kombinacii. Len mam otazku, ci ten zeler, i ked vareny, alebo spareny, priliz neprehlusi chut lososa, i ked udeneho. Ale urcite vyskusam.
safran
5* aj za technické prevedenie a aj za umelecký dojem :-) a za ten by si zaslúžila aj viac :-)
izabella929
šalát vyzerá krásne a chutne...) pestujem roky zeler a mávam obrovské buľvy, ale táto kombinácia ma nenapadla...hoci robievam šaláty z neho aj ja...super recept.-)
kukulienka71
@kecemis , tepelne upravený zeler má podľa mňa výraznejšiu chuť ako surový. Mne surový ani moc nechutí, preto som ho parila. Teraz som ešte raz kvôli tebe ochutnala zo šalátu už takto nastudeno, tie chute sa tam snúbia, najprv som pocítila zeler a na konci sa plne rozvinula chuť údeného lososa. Ak niekomu vadí údený, môže čerstvého lososa tiež napariť, ale príde o ten šmrnc, ktorý som spomínala. @kecemis , teba pokladám za veľkého mága v kombináciách, budem veľmi rada, ak vyskúšaš a dáš vedieť, či si mal taký dojem ako ja, tvoj názor si vážim. @safran , lichotíš ostošesť:-)), @izabella929 , aj tebe, aj ostatným pekne ďakujem:-)
safran
ak Ti pár dobre mienených rád dopomohlo k takémuto výsledku, tak to nie je moja zásluha, ale Tvoja šikovnosť...
ivav
lákavý recept, pre mňa prijateľná kombinácia... veľmi pekná fotka
pusta
vynikajúca chuťová kombinácia, správne vybraná zeleninka, si veľmi kreatívna - všetky palce hore :-)
úžasné foto - ako od profíka.
*****
kecemis
@kukulienka dakujem za prejavenu doveru. Tvoj salat je skutocne velmi dobry, dobre nakombinovany. A verim, ze na druhy den bol este lepsi, ked postal v chladnicke. Ja by som len snad skombinoval majonezu s kyslou smotanou alebo jogurtom. Tym by sa dosiahlo sviezejsej sladko kyslej chute a bol by trochu odlahceny. Ale to je na kazdom z nas.
kukulienka71
@ivav , @medovnicek , @pusta , ďakujem pekne, ste milé:-) @kecemis , na druhý deň už nie je taký dobrý, si predstav, nasiakol tekutiny a je suchší. Ale tak, tieto šaláty sú najlepšie čerstvé, max pár hodinové... tvoj nápad odľahčiť ho sa mi páči, určite nabudúce urobím s trochou jogurtu, ďakujem ti pekne:-)
marianne
@kukulienka spravila som rovno dvojitú dávku. Vynikajúci,sýty teplý šalát. Nemala som lososa,dala som tuniaka a aj keď nerada miešam bielkoviny spolu,tak to vajíčko s tuniakom sedelo perfektne. Radím do obľúbených receptov.Ďakujem.Aspoň som zase parný hrniec prevetrala.:-)






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia