
Veľkonočná hlávka (plnka, ...)
Dnes som hlavku ako sa u nas na vychode tomu hovori piekla po prvy krat a...

Divina s hruškou na červenom víne
Včera sme mali divinu na smotane. Všetko sa zjedlo len kus mäsa zostal. Upečený, ...

Rillettes bravčové francúzske
Tento recept som objavila v časopise Šarm a či je pravý francúzsky?Tvrdia že áno, tak som ho...

Pohánkovo-pšenový chlebík pre každého
Keďže dobrých chlebíkov nie je nikdy dosť, pridávam sem jeden zo svojich favoritov aj ja...

Rýchle slimáky
Neviem piecť a tak sa do toho nepúšťam. Ale už tu bolo viacero podobných receptov a...

Paradajkovy salat s cibulou a balkanskym syrom
Milujem cerstve salaty a pravidelne si ich pripravujem pocas celeho roka... tento je vhodny ako lahka vecera......

Pikantná šošovica so zemiakmi
Tento recept je taký chutný a zdravý jesenný "eintopf", môže byť ako samostatné hlavné jedlo alebo...

Kuracia netradičná roláda
Veľkonočný stôl opäť ozdobí aj táto netradičná kuracia roláda ... opäť v hlavnej úlohe...

Grilovaná husacia pečeň s pečenými jablkami a toastom
Husaciu pečienku si opláchneme pod studenou vodou, aby sme ju zbavili krvi, potom z nej...
Paradajkové bruschetty
Chutné jedlo, na ktoré stačia dve základné ingrediencie. Bagety a paradajky....

Sekaná z bôčika
Tento recept je ešte z čias predrevolučných a tak ho sem dávam ako RETRO-recept v nezmenenej podobe...

Tatarák z húb s domácimi hriankami
Na olivovom oleji a masle speníme nadrobno posekanú šalotku a cesnak. Urestujeme dozlatista, pridáme pokrájané huby, podusíme...

Rolovaná fašírka
Tento recept som odkukala od kuchára na Prime, chutí to za tepla aj studena.

Špenátová roláda
Zdravá delikatesa nabitá bielkovinami vhodné aj ako jednohubky pre hostí alebo hlavné jedlo napríklad so zemiakmi či...

Turecký vajíčkový šalát
Koľko krajín, toľko spôsobov na "Vajíčkový šalát" a koľko ľudí=toľko chutí, každý ho robí oniečo inakšie......

Cvikla pre labužníkov
Tento recept som videla v televíznom varení a veľmi sa mi zapáčil. Hneď som ho vyskúšala,...

Najlepšia tvarohová nátierka
Takáto zdravá bomba sa vyrába, keď rastie pažítka v našej záhradke :)
Veľkonočná vaječná tlačenka so želatínou
Želatínu necháme napučať v zeleninovom náleve 10-15 minút.

Dolománky (žemličky) s kyslým mliekom
Nazov „DOLOMÁNKY“ neviem odkial pochadza, ale v našej rodine sa takéto velké či male prekrojene...

Špaldové žemle a cibuľová nátierka
Cesto na žemličky som vymiesila v pekárni na chlieb. Všetky suroviny dáme do pekárne v poradí...

Marinované kačacie prsia so šalátom z pomaranča
Varí: Vojtech Artz, šéfkuchár spoločnosti Metro

Jemná vajíčkovo-šunková nátierka
Nátierka je jemná, príjemnej chuti. Podávam ju samostatne s čerstvým pečivom, používam ju ako...

Cviklové carpaccio s píniovými orieškami
Cviklu v šupke uvaríme do mäkka, necháme vychladnúť a nakrájame na tenké plátky. Plátky zmiešame s...

Tvarohovo-ovsené pagáčiky
Keďže mi váha pohrozila stovkou kilogramov, snažím sa vynechať bielu múku z jedálnička. Po otvorení...

Šalát zo surimi tyčiniek a papriky tricolore
Chutný šalátik zo surimi tyčiniek alebo z krabích tyčiniek.

Mušle svätého Jakuba so šampiňónmi
Hrebenatka jakubská, v gurmánskych kruhoch známa aj ako mušľa svätého Jakuba je od nepamäti symbolom pútnikov...

Zelerovo-vajíčková nátierka / šalát
… a čas kráča míľovými krokmi. V tohoročnú prvú júlovú nedeľu som po tridsiatich rokoch navštívil...

Ozajstná domáca klobása
Mäso zomelieme na väčšie kusy, pridáme koreniny, soľ a 200 ml vody.

Zapečené šampiňóny s mozzarellou
Sampinony su u nas velmi oblubene. Pripravujem ich na rozne sposoby. Tato chutovecka bola tak...

Zverinová paštéta s brusnicami
Pečienku dobre rozmixujeme. V osolenej vode uvaríme bravčové mäso, po uvarení dvakrát zomelieme...

Hubová paštéta
Na túto paštétu sa mi najviac osvedčili modráky (Hríb siný Boletus luridus - Hubári ho zbierajú málo,...
Denné chody
Raňajky
Desiata
Obed
Olovrant
Večera
Polievky
Predjedlá
Prílohy
Šaláty
Dezerty
Nátierky
Džemy a lekváre
Chlieb a pečivo
Slané chuťovky