Keďže mi váha pohrozila stovkou kilogramov, snažím sa vynechať bielu múku z jedálnička. Po otvorení chladničky som našiel nízkotučný tvaroh a tak mi prebehlo mysľou, že to využijem spolu s ovsenými vločkami.
20
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
500 g (0,5%) |
|
250 g mleté |
|
1 KL |
|
1 KL |
|
100 ml |
|
4 strúčiky pretlačený |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Všetko dôkladne vymiešame a tvarujeme pagáčiky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Môžeme potrieť vaječným bielkom a posypať sezamom alebo tvrdým syrom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 30 minút, sledovať ako hnedne povrch ... Dobrú chuť.
Tiež pagáče:
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Vajíčko nie je potrebné!
robím to aj na sladko, namiesto cesnaku nasekám 70% čokoládu a namiesto soli dávam lyžicu medu
ten olej tam cítiť nie je lebo ovos nemá lepok a tvaroh má 0,5% tuku (živočíšneho)
olej tam nie je cítiť lebo ovos nemá lepok?!? Tak tejto zázračnej formulke vôbec nerozumiem, čo má spoločné lepok a olej či tuk všeobecne?
Ovos bežne lepok obsahuje, ak si náhodou použil špeciálne upravený ovos bez lepku, mohol by si to v recepte uviesť. Neskúsení bezlepkáči by ti mohli uveriť a oľutovať to
Ovos sa často považuje za lepkovú obilninu, v skutočnosti však ovos neobsahuje lepok. Problém nastáva pri spracovaní ovsa, často dochádza ku kontaminácii ovsa lepkovými obilninami zo susediaceho poľa alebo výrobnej linky v továrni.