Tvarohovo-ovsené pagáčiky

tsnak - bez fotkytsnak, 27. novembra 2017
Tvarohovo-ovsené pagáčiky
Foto: tsnak

Keďže mi váha pohrozila stovkou kilogramov, snažím sa vynechať bielu múku z jedálnička. Po otvorení chladničky som našiel nízkotučný tvaroh a tak mi prebehlo mysľou, že to využijem spolu s ovsenými vločkami.

20
porcií
10 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g (0,5%)
250 g mleté
1 KL
1 KL
100 ml
4 strúčiky pretlačený

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Všetko dôkladne vymiešame a tvarujeme pagáčiky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Môžeme potrieť vaječným bielkom a posypať sezamom alebo tvrdým syrom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 30 minút, sledovať ako hnedne povrch ... Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

haji
A chutily? Vypadají fotogenicky a s vločkami - také mám ráda.
cesminaz
Chutovo mohli byt celkom dobré.Tvaroh,cesnak..to dokopy pasuje :-) Kto sa bojí bez vajca,tak stačí pridat jeden bielok,ten to istí :-)
popoluska340
Skoda ze nemam doma tvaroh,hned by som ich upiekla.Ale dneska kupim a zajtra mozem upiect,a k tomu nejaku strukovinovu polievku,tak to robievala moja babicka.
marianne
Od pagáčov majú trochu ďaleko, ale inak sa mi velmi páčia. Všetko mám, /okrem tej stovky/, idem na ne.:-)
1x hanis
marianne
A ešte sa opýtam: ozaj že 1 dl oleja do cesta? trošku primoc sa mi zdá, ale ak treba, tak treba....
tsnak
@Olinecka (29.11.2017 08:22)

robím to aj na sladko, namiesto cesnaku nasekám 70% čokoládu a namiesto soli dávam lyžicu medu
tsnak
@Marianne (28.11.2017 17:57)

ten olej tam cítiť nie je lebo ovos nemá lepok a tvaroh má 0,5% tuku (živočíšneho)
tiginko
@Tsnak (29.11.2017 19:24)

olej tam nie je cítiť lebo ovos nemá lepok?!? Tak tejto zázračnej formulke vôbec nerozumiem, čo má spoločné lepok a olej či tuk všeobecne?
Ovos bežne lepok obsahuje, ak si náhodou použil špeciálne upravený ovos bez lepku, mohol by si to v recepte uviesť. Neskúsení bezlepkáči by ti mohli uveriť a oľutovať to
1x giussa
tsnak
@Tiginko (29.11.2017 23:21)

Ovos sa často považuje za lepkovú obilninu, v skutočnosti však ovos neobsahuje lepok. Problém nastáva pri spracovaní ovsa, často dochádza ku kontaminácii ovsa lepkovými obilninami zo susediaceho poľa alebo výrobnej linky v továrni.
1x ilusa
dagmar821957
Vynikajúce, fantastické , ďakujem za výborný recept , chutí a hlavne zdravé.Ja som si dosku posypala polohrubou múkou, vyvaľkala, vykrojila kolieska, na plechu potrela vajíčkom. A upiekla dochrumkava.
ilusa
no to som neverila,ale keď som skúsila ,som nadšená,myslím,že to budem používať ako náhražku chleba.