Foto: staja
Tento recept som videla v televíznom varení a veľmi sa mi zapáčil. Hneď som ho vyskúšala, čiastočne upravila a ponúkla aj v rodine, kde Zobraziť celý popisTento recept som videla v televíznom varení a veľmi sa mi zapáčil. Hneď som ho vyskúšala, čiastočne upravila a ponúkla aj v rodine, kde sa stretol tiež s úspechom.
Postup
-
1
Uvarenú a vychladnutú cviklu som očistila a nakrájala na tenučké plátky. Uložila som ich do zapekacej formy, ktorej dno som jemne pokropila olivovým olejom, cviklu som jemne posolila a jemne pokorenila čerstvo pomletým korením. Posypala som to - nie jemne, sekanými vlašskými orechami, lebo tie mám rada.
-
2
Uložila som ďalšiu vrstvu cvikly a zopakovala som postup: soľ, korenie - kto nemá rád, nemusí koreniť každú vrstvu. Na poslednú vrstvu som okrem soli a korenia dala ešte pár pár kvapiek citróna, pofŕkala som ju trochu medom a posypala som ju cesnakom nakrájaným na tenké plátky.
-
3
Dala som ju zapiecť do rúry na 150° C na cca 15 minút, treba si to ustrážiť - cesnak, ktorý je navrchu sa má len zľahka opiecť a stačí, keď začne voňať. Počas pečenia mi napadlo, že mám doma dobrý polotvrdý kozí syr, tak som ho na časť zapečenej cvikly nastrúhala škrabkou na syr a dala už len na 1 minútu roztopiť do rúry. Hotové jedlo som ešte zahorúca pokropila olivovým olejom.
-
4
Tá časť so syrom bola chuťovo bohatšia, takže nabudúce ho tam určite tiež dám. Doporučujem ako ľahké predjedlo s domácim chlebíkom alebo aj ako ľahkú večeru.
Diskusia k receptu