Cvikla pre labužníkov

staja - fotkastaja, 23. októbra 2013
Cvikla pre labužníkov
Foto: staja

Tento recept som videla v televíznom varení a veľmi sa mi zapáčil. Hneď som ho vyskúšala, čiastočne upravila a ponúkla aj v rodine, kde sa stretol tiež s úspechom.

Suroviny

4 - 6 ks
3 - 4 strúčiky
1 - 2 hrste
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Uvarenú a vychladnutú cviklu som očistila a nakrájala na tenučké plátky. Uložila som ich do zapekacej formy, ktorej dno som jemne pokropila olivovým olejom, cviklu som jemne posolila a jemne pokorenila čerstvo pomletým korením. Posypala som to - nie jemne, sekanými vlašskými orechami, lebo tie mám rada.

    Cvikla pre labužníkov - obrázok 1
  2. 2

    Uložila som ďalšiu vrstvu cvikly a zopakovala som postup: soľ, korenie - kto nemá rád, nemusí koreniť každú vrstvu. Na poslednú vrstvu som okrem soli a korenia dala ešte pár pár kvapiek citróna, pofŕkala som ju trochu medom a posypala som ju cesnakom nakrájaným na tenké plátky.

    Cvikla pre labužníkov - obrázok 2
  3. 3

    Dala som ju zapiecť do rúry na 150° C na cca 15 minút, treba si to ustrážiť - cesnak, ktorý je navrchu sa má len zľahka opiecť a stačí, keď začne voňať. Počas pečenia mi napadlo, že mám doma dobrý polotvrdý kozí syr, tak som ho na časť zapečenej cvikly nastrúhala škrabkou na syr a dala už len na 1 minútu roztopiť do rúry. Hotové jedlo som ešte zahorúca pokropila olivovým olejom.

    Cvikla pre labužníkov - obrázok 3
  4. 4

    Tá časť so syrom bola chuťovo bohatšia, takže nabudúce ho tam určite tiež dám. Doporučujem ako ľahké predjedlo s domácim chlebíkom alebo aj ako ľahkú večeru.

    Cvikla pre labužníkov - obrázok 4

Diskusia k receptu

16 komentárov k receptu
Ďakujem Vám za pochvalu, určite vyskúšajte, pekná cvikla je teraz dostať všade a vďaka citrónu a medu stráca tú zemitú chuť a je naozaj veľmi chutná.
Uz sa pecie nemozem sa dockat:-) spravila som tak,ze 1.level som dala sol, a cilli kesu s arasidami a platky cesnaku, 2.level syr jewel na platky a 3.level iba citronova stave a med...mam v nose,ze to bude genialne..
už mám pripravené v miske na zapekanie. Použila som len michalovskú tehlu (eidam), ale každú vrstvu posypala sekanými opraženými kešu orieškami. Tak drž palce, aby to mládeži chutilo.

Pridaj komentár k receptu: