Rýchle slimáky fotorecept

jody - fotkajody, 5. novembra 2011
Rýchle slimáky (fotorecept)
Foto: jody

Neviem piecť a tak sa do toho nepúšťam. Ale už tu bolo viacero podobných receptov a pripadalo mi to také jednoduché, že by som Zobraziť celý popisNeviem piecť a tak sa do toho nepúšťam. Ale už tu bolo viacero podobných receptov a pripadalo mi to také jednoduché, že by som to snáď ani len ja nemusela pokaziť... :-) Toto je teda recept pre absolútnych začiatočníkov. :-)

5 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

 rozvalkané
  (pamajorán)
  na potretie




Postup

  1. 1

    Kúpila som rozvaľkané cesto zabalené v papieri na pečenie. Takže som ho len rozbalila a natrela kečupom.

    Rýchle slimáky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pokladieme plátkami syra a šunky.

    Rýchle slimáky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Posypeme bylinkami a zvinieme do rolády. Snažíme sa to zvinúť natuho a aby nám moc nevytekal kečup. :-)

    Rýchle slimáky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Plech vystelieme tým istým papierom na pečenie, v ktorom bolo zabalené cesto. Z rolky sa snažíme nakrájať ako tak po kope držiace rolky. :-) Tieto potrieme rozkvedlaným vajíčkom a posypeme ľanovými semiačkami.

    Rýchle slimáky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Trúbu zohrejeme na štvrtý plynový stupeň, vložíme plech a pečieme 15 - 20 minút.

    Rýchle slimáky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Baštíme. :-) Dobrú chuť prajem. A ani som nevedela, aké je to pečenie ľahké! :-)))

    Rýchle slimáky (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

bibia1
netreba sa toho báť, treba len skúšať, toto sa ti veľmi vydarilo
sylvinka
Ak môžem...keď robím takúto roládu,strčím ju na chvíľu do mrazničky,potom sa lepšie krája a drží pekne pokope.
tatranka
Sú také pekné,že pripomínajú naozajstné slimáky.Vydarili sa.
hubata
Sa ti ale pekne vydarili - ako živé a určite sú aj dobré. Ja tiež neviem piecť torty a nechválim sa ako ty!
sovka62
No vidíš aké pekné a dobre, a že nevieš piecť! Každý vie, piecť i variť, len sa netreba báť.
helca103
pekné slimáky takže piecť vieš,len sa netreba báť pustiť sa do toho
domasa
Super, tento recept nevyzerá vôbec náročný a je aj rýchly.Určite to skúsim,lebo vyzerajú ozaj lákavo.
tinca
@jody , ale aj ostatné varecháčky, aké máte skúsenosti s rozvaľkaným lístkovým cestom. Vždy v obchode nad ním stojím a nemám odvahu ho vziať. Poraďte prosím. Úvodné foto je krásne :)
eis4
tento recept robievam aj ja :-) na vrch zvyknem ešte vytlačiť banbino. vyskušaj
modrykamen
Nestačím ani dopiecť a je to fuč, deti a vnuci sa na to vrhnú ako supy na zdochlinu.
vierik
Vydarené ich máš,hneď by som si jeden dala :-) @tinca ,ja som ho raz kúpila a bolo suché,možno bolo staré,ale od vtedy som ho viac nekúpila.
forneta
aj my toto robievame a je to perfektný recept ;))
evas13
Máš ich nádherné, mne sa vždy roztečú, skúsim podla teba. :)
diabambulka
zabudla som napísať, že úvodné foto je super a už tam to vyzerá prudko jedlé a mňamkové :-)
abend
@jody , aby si mala slimáky na budúce ešte krajšie tak nikdy nenatieraj vajíčkom lístkové cesto na reze, ono sa totiž potom nelístkuje, potrieť ho môžeš keď je to zrolované, teda ten vrch rolády, ale pokrájané , uložené na plech a potom potreté nie je správne.
astheart
@abend : Rada je správná, souhlasím, ale jen, co se týče lístkování. Jenomže, kdyby to tak jody udělala, už by ti její slimáčci nevypadali tak hezky. Jen ji nech, ať si to zkouší podle sebe......:)
@jody : Máš je krásné a určitě chutnají super! Ukládám a brzo vyzkouším, protože jsi mi nadělala chutě!!!!! :) :) :)
curitiba
aj robievam..deti spraskajú celý plech..ani nestihnem ochutnať
ivka29
presne takéto niečo som hľadala, ďakujem :)
jody
niet za čo, daj vedieť ako chutilo :-)