Foto: pusta
Nátierka je jemná, príjemnej chuti. Podávam ju samostatne s čerstvým pečivom, používam ju ako podklad na obložené chlebíčky, ktoré obkladám surovinami použitými v nátierke Zobraziť celý popisNátierka je jemná, príjemnej chuti. Podávam ju samostatne s čerstvým pečivom, používam ju ako podklad na obložené chlebíčky, ktoré obkladám surovinami použitými v nátierke alebo ju používam ako podklad na chlieb obložený rôznou čerstvou zeleninou. Je vhodná na plnenie vajec, paprikových luskov, paradajok, paštičiek, šunkových a syrových roliek, na jednohubky. Výborne sa hodí ako pohostenie pre návštevu alebo ako raňajky či studená večera.
príprava
na 100 °C
Suroviny
5 ks |
|
150 g varené |
|
200 g |
|
150 ml |
|
4 ks malé |
|
50 ml |
|
1 malá viazanička |
|
2 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Vajcia som dala variť do studenej vody s trochou octa, aby nepraskla škrupina. Varila som ich 11 minút na tvrdo. Nechala som ich po natlčení vychladnúť v studenej vode s trochou soli, aby sa dali dobre a ľahko olúpať.
-
2
Vychladnuté vajcia som olúpala.
-
3
Pripravila som si potrebné suroviny.
-
4
Do misy som na jemnom strúhadle nastrúhala vajcia,
-
5
šunku - ja som mala údené pliecko,
-
6
a kyslú uhorku.
-
7
Pridala som pokrájanú jarnú cibuľku,
-
8
Perlu,
-
9
horčicu a...
-
10
...kyslú smotanu a soľ.
-
11
Zmes som okorenila čerstvo mletým čiernym korením.
-
12
Priliala som nálev z kyslých uhoriek a celé som poriadne premiešala.
-
13
Vajíčkovo-šunkovú nátierku som naniesla pomocou vidličky na krajce čerstvo upečeného chleba, obložila som ju mesiačikom paradajky, kolieskami zeleninovej papriky, byľkou petržlenovej vňate, pokrájanou vňaťou jarnej cibuľky a podávala som. Chlieb bol ešte teplý, zle sa mi krájal.
Diskusia k receptu