Domáce parené buchty plnené marhuľami
Prišiel syn na týždeň a prvé, čo chcel bolo niečo sladké, že poďme kúpiť parené buchty...
Šalát z červenej repy
Skvelá kombinácia jednoduchosti pri príprave a chuti pri jedle :) Navyše! Červená repa obsahuje dôležité minerálne látky ako draslík,...
Aspikové tortičky
Pamätáte sa na šunkové rolky, alebo vajíčko v aspiku? predávali ich vo všetkých Lahôdkach, kedysi...
Ockov šampiňónový tatarák
Ako hovorí názov mám ho od ocka. Keďže na hríby nechodíme my ho robíme zo šampiónov, ale...
Grilované tofu
Harmónia chutí tofu s Podravka ochucovadlom s cesnakom dodá tomuto jedlu nádych jedinečnosti.
Šalát Panzanella
Tento recept som našla v Dobrom jedle, skvelá, rýchla, ľahká letná večera.
Gyros šalát
Kuracie prsia narežeme na kocky a opečieme na oleji na panvici, Postupne pridáme korenie gyros.
Zelerový šalát so smotanou a jogurtom
Zeler očistíme, umyjeme a nastrúhame do misky.
Horky syr ...alebo slaný zrejúci tvaroh
Horky syr je vyrobený z nasoleného tvarohu z kravského mlieka a správne má zrieť niekoľko...
Pečené zemiaky s tuniakom a kukuricou
Je to recept od mojej sestry Marienky, recept má z Anglicka. Tam sa to jedáva...
Domáca mortadela
Jednoduchá príprava skvelý výsledok. Dobré jedlo na pohostenie na Veľkú noc.
Nakladaný Hermelín na kyslo
Receptov na nakladané syry je tu veľa, na internete som vžak dávnejšie objavil jeden výnimočný, ...
Pražský salát I podle ČSN
Recept z knihy Receptury studených pokrmů, vydavatelství Merkur r. 1987, str. 42 ČSN...
Kukulienkina nátierka
Teplá či studená, s pečivom, cestovinou, či len tak samotná, je šťavnatá a...
Antipasti misti
Taketo nieco prinesieme, ked nas priatelia pozvu napr. na grilovacku, alebo to robime doma ako predjedlo,...
Zeleninový šalát s fetou (Çökelek Salatası)
Recept na šalát z paradajok, uhorky, syra Feta, ochutený rímskym kmínom, oreganom...
Hummus
Keďže je to u nás najoblúbenejšia potravina a spapáme ho naozaj veľa naučila som sa ho urobiť...
Terina z foie gras s hruškovým čatní
Najvychýrenejšou pochúťkou z kačice je foie gras – vo francúzskom preklade „tučná pečeň“. V profesionálnej kuchyni...
Voňavá morčacia roláda
Pre všetkých vás, ktorí máte radi chutnú morčacinu je tu príležitosť vychutnať si voňavú morčaciu roládu....
Celozrnné pečivo
Milujem vôňu čerstvo upečeného pečiva a hlavne keď je domáce... žiadne Ečka... no proste...
Libanonský bulgur so zeleninou
Vybrala som zo svojho archívu arabských jedál recept na libanonský bulgur, kedže u nás doma si...
Šalát z tresky s feferónkovým a s čerstvým slaným rožkom
Piňukám (Drobček v košickom dialekte), chceš rybací šalát? Opýtal sa raz v 50-tych rokoch Luxy (môj...
Pečená cuketa s paradajkou a syrom
Na cuketové obdobie sa vždy veľmi tešíme. Cukety pestujem v rôznych farbách a najviac som si...
Yaprak sarma
Recept na plnené vínne listy mám od mojej svokry. Sarma sa dá robiť na mnoho spôsobov...
Nakladané pikantné vajcia
Prečítal som si recept na nakladané vajcia od pána Štefana z Prešova. Prikladám inú variantu chutných...
A ešte jeden plnený baklažán...
Tak, ako zacinaju horuce dni, dostavame stale viac chut na nieco lahsie. Tu je...