Karfiolové placky fotorecept
Foto: kecemis
Jednoduchá a pomerne rýchla večera.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Karfiol som rozdelil na ruzicky a zvysok pokrajal na mensie kusky. Vsetko som dal do paraku na desat minut zmaknut. Da sa aj varit vo vode nejakych 3 az 5 minut. Podla velkosti. Nesmie byt uvareny uplne, just akurat ani makky ale ani uplne tvrdy. Po uvareni resp. upareni som ho dal do sitka odkvapkat a vychladnut.
-
2
1 pohár = 250 ml. Medzicasom som si pripravil postruhany Monterey Jack syr (plnotučný syr z kravského mlieka, pozn. red.), vajicko, oregano a paprika. Dobre som to premiesal.
-
3
Po vychladnuti karfiolu som ho dal do procesoru a nasekal do velkosti ryze. Da sa aj nastruhat na vacsich slzickach struhadla. Vratil som spat do sitka a postupne som vyzmykal prebytocnu vodu a pridal k premiesanej zmesi korenin. Pridal som sol a korenie. Nakoniec som vsetko dobre premiesal.
-
4
Z takto pripravenej zmesi som vyformoval placky, hrube asi 4-5 mm a dal na plech vylozeny papierom na pecenie. Vlozil som do vopred vyhriatej rury na 180 stupnov. Piekol som zhruba 15 minut (do zlatista) vybral som a otocil. Potom som piekol este asi 5 minut. Potom som posypal syrom cheddar a vlozil spat do rury na par minut kym sa syr rozpustil.
-
5
A mozeme podavat. My sme to mali s pico de gallo, ale da sa, a je to tiez fajn pouzit k picu de gallo napr. kyslu smotanu. Dobru chut.
V Žiline nefunguje Google? www.strejda-google.cz/#pico+de+gallo...
@kecemis , pekné foto, môže to byť fajn…
Pico de Gallo je karibská alebo juhoamerická pikantná chuťovka pripravená z paradajok, červenej cibule, limetky, cesnaku, čili papričiek a koriandru.
Odlož už konečne ten pohárik, nerobí ti dobre ( varecha.pravda.sk/diskusie/bezlaktozovy-jogurt/6482-forum...
). Ja som sa na rozdiel od teba vyjadril aj k receptu, kým ty sa tu len strápňuješ.
Nemám viac slov.
Červený nos od alkoholu máš, vystupuješ pod takmer 10 nickmi… myslím, že ty si na prednášku o hlúposti skutočne ten povolaný.
Neskúmame, čo kto vie či nevie. Snažíme sa, podať informácie. A nielen pre @Afataga.
dakujem aj redakcii a ja ze co sa mi tak ckalo :-)
@canon007 no zabi ma, fakt som nevedela co to je :-)
Kto by sa už s @afataga a s tebou zhadzoval? :-)
uz davno som pochopila, ze kto si co o mne mysli, je jeho problem, nie moj a potom sa odo mna odrazi kazda jedovata slina k svojmu odosielatelovi a ja zostanem ako lalia :-)
č sú toto za reči??? ja byť @kecemis , tak vás odtiaľto vyprášim všetkých nespratníkov!
nie som si istá, že to budú tak chutné placky ako tvoje, lebo nemám ten pravý sýýýr...:-)))
Verim, ze s majstrovstvom prezentovanym tu a na tvojom bloku, budu este lepsie.
oregana??? budem musieť vyskúšať, čím nahradím ten 1.syr? Kariol. placky robievam, keď sa mi nechce ho vyprážať a dávam doň len to čo na vyprážaný a sú vynikajúce...
Konečne viem, po čom sa volala postavička zo seriálu môjho detstva. Rýchla rota, Monty Jack...
Placky vyskúšam, len čo budem mať k dispozícii slušný karfiol, čo nevonia a nechutí ako plastové vrecko.
Foto nemam, neskoro som si spomenula a nezabudni mi zas ofrflat, ze som zmenila rcp. :-)
Dakujem za vyskusanie. Som rad, ze chutilo. Myslis ze uz na vsetko frflem? asi sa budem musiet nad sebou zamysliet. Alebo zeby som uz bol stary ufrflany dedo?
b) je spravne :-)))
Som poteseny za vyskusanie. Samozrejme, ze moje recepty pridavam ako inspiraciu. Kazdy si moze predsa prisposobit recept podla seba a svojich chuti, ja to robim tiez.
Krása, to se povedlo, srdíčkové placky a k tomu ještě karfiolové! Tleskám!