Karfiolové placky
Karfiolové placky

Karfiolové placky fotorecept

kecemis - fotkakecemis, 20. marca 2017
Karfiolové placky (fotorecept)
Foto: kecemis

Jednoduchá a pomerne rýchla večera.

6-8
porcií
15 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
3/4 pohára (postrúhaný)
1-2 ks
1 KL
1/2 KL
1 pohár (postrúhaný)




Postup

  1. 1

    Karfiol som rozdelil na ruzicky a zvysok pokrajal na mensie kusky. Vsetko som dal do paraku na desat minut zmaknut. Da sa aj varit vo vode nejakych 3 az 5 minut. Podla velkosti. Nesmie byt uvareny uplne, just akurat ani makky ale ani uplne tvrdy. Po uvareni resp. upareni som ho dal do sitka odkvapkat a vychladnut.

    Karfiolové placky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    1 pohár = 250 ml. Medzicasom som si pripravil postruhany Monterey Jack syr (plnotučný syr z kravského mlieka, pozn. red.), vajicko, oregano a paprika. Dobre som to premiesal.

    Karfiolové placky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po vychladnuti karfiolu som ho dal do procesoru a nasekal do velkosti ryze. Da sa aj nastruhat na vacsich slzickach struhadla. Vratil som spat do sitka a postupne som vyzmykal prebytocnu vodu a pridal k premiesanej zmesi korenin. Pridal som sol a korenie. Nakoniec som vsetko dobre premiesal.

    Karfiolové placky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Z takto pripravenej zmesi som vyformoval placky, hrube asi 4-5 mm a dal na plech vylozeny papierom na pecenie. Vlozil som do vopred vyhriatej rury na 180 stupnov. Piekol som zhruba 15 minut (do zlatista) vybral som a otocil. Potom som piekol este asi 5 minut. Potom som posypal syrom cheddar a vlozil spat do rury na par minut kym sa syr rozpustil.

    Karfiolové placky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A mozeme podavat. My sme to mali s pico de gallo, ale da sa, a je to tiez fajn pouzit k picu de gallo napr. kyslu smotanu. Dobru chut.

    Karfiolové placky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

ilusa
Pacia sa mi tvoje placky,davam 5* a vyskusam samozrejme
haji
Jsi šikovný, díky za sdílení receptu! Testovací vzoreček bych dala hned.
danda3
Super, karfiol môžem vždy a všade na rôzne spôsoby, placky vyzerajú neskutočne žravo.
redakcia
@Afataga (20.3.2017 11:03)

Pico de Gallo je karibská alebo juhoamerická pikantná chuťovka pripravená z paradajok, červenej cibule, limetky, cesnaku, čili papričiek a koriandru.
1x kakao
kakao
@Canon007 (20.3.2017 15:18)

Červený nos od alkoholu máš, vystupuješ pod takmer 10 nickmi… myslím, že ty si na prednášku o hlúposti skutočne ten povolaný.
canon007
No mne je to v podstate všetko u pr...e... Najradšej by Ťa zabilo @kakao... len som nepochopil, prečo? Nerozviedla si sa náhodou s ním? Lebo Ťa tu prenasleduje, ako somár bodliaky.
kecemis
Dakujem zucastnenym za plodnu diskusiu, len skoda ze sa odklonila od podstaty tejto inspiracie. @Afataga mas moju hlboku poklonu za tvoj takmer diplomaticky postoj. Velmi si cenim, ze si sa chcela vyhnut este niecomu horsiemu a nechutnejsiemu co sa tu v poslednej dobe stale castejsie vyskytuje.
kukulienka71
Asi všetky tvoje karfiolové variácie sa mi páčia, dnes som jeden menší kvôli tomuto receptu kúpila.
cesminaz
Aj ja mam velmi rada karfiol,no ten syr tiez asi nezozeniem :-) Placky musia chutit uuuzasne ;-P
kecemis
Vdaka za pristavenie sa. Monterey Jack syr je povodom z Kalifornie, mesta Monterey, podla coho bol pomenovany. Ma jemnu strukturu a nie velmi vyraznu chut. Ma menej vyraznu zltu farbu ako cheddar syr a mnoho ludi preto pouziva prave cheddar ako nahradu. Ja casto pouzivam ale radsej syr havarty alebo gouda pri mexickych jedlach kde sa Monterey Jack casto vyuziva.
aroooo
nepoznám ten 1.syr Monterey... . Nerušia sa v plackách chute Čedaru, karfiolu,
oregana??? budem musieť vyskúšať, čím nahradím ten 1.syr? Kariol. placky robievam, keď sa mi nechce ho vyprážať a dávam doň len to čo na vyprážaný a sú vynikajúce...
kecemis
@Aroooo mozes pouzijt jemny cheaddar, neviem ako sa oznacuje na Slovensku, u nas je to mild, ktory nema taku ostru chut ako vyzrety (old) syr. Ten cheddar som pouzil na posypanie, ale ak sa ti zda chutovo moc silny pouzi nieco ine, alebo ho skus vynehat. Dakujem za nakuknutie.
conscientia
@Kecemis

Konečne viem, po čom sa volala postavička zo seriálu môjho detstva. Rýchla rota, Monty Jack...

Placky vyskúšam, len čo budem mať k dispozícii slušný karfiol, čo nevonia a nechutí ako plastové vrecko.
monty469
Placky sú super. Tento recept stojí za vyskúšanie, len ten syr neviem či u nás zoženiem. Ak nie tak dáme nejakú náhradu
kukulienka71
až dnes bol karfiolový deň, ale vydarený, to musím povedať. Pre mňa spočiatku trochu divná kombinácia tejto zeleniny s oreganom a údenou paprikou chutila dokonca aj dcérke (aj keď som jej karfiol zamlčala a myslela si, že to sú zemiakové placky s vajíčkom:-) Pekný deň ti prajem, ten váš ešte len začína:-)


kecemis
Dakujem za odozvu a nadherne foto. Tesi ma ze chutilo aj dcerke. Raz za cas nezaskodi aj zamlcanie nejakych informacii. Zelam pekny vecer.
afataga
Tak sa dnes tieto tvoje placky dockali pripravy a zjedenia. Do placiek som dala Kaškaval a navrch potom Vršatec, no a jasne ze aj chilli. Ozaj su vyborne, zniesli by aj cesnak, nabuduce dam.
Foto nemam, neskoro som si spomenula a nezabudni mi zas ofrflat, ze som zmenila rcp. :-)
kecemis
@Afataga (13.8.2017 14:16)
Dakujem za vyskusanie. Som rad, ze chutilo. Myslis ze uz na vsetko frflem? asi sa budem musiet nad sebou zamysliet. Alebo zeby som uz bol stary ufrflany dedo?
frezia68
@Kecemis : Ďakujem za recept na dnešný chutný obed. Síce som nepoužila originálne syry a pridala som aj cesnak,ale dobrou inšpiráciou si bol :-).


kecemis
@Frezia68 (18.8.2017 12:47)
Som poteseny za vyskusanie. Samozrejme, ze moje recepty pridavam ako inspiraciu. Kazdy si moze predsa prisposobit recept podla seba a svojich chuti, ja to robim tiez.
haji
@Frezia68 (18.8.2017 12:47)
Krása, to se povedlo, srdíčkové placky a k tomu ještě karfiolové! Tleskám!