Tvarohové tyčinky s medvedím cesnakom fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 5. apríla 2015

Už pri ich pečení sa vám búdú zbiehať slinky v ústach pre tú lákavú vôňu:-)

15 minút
príprava
20-25 minút
na 200 °C

Suroviny

250 g
250 g
200 g
1 ČL




Postup

  1. 1

    Recept som našla v maďarskom časopise, bol viac komplikovaný, dokonca s droždím a viacnásobným vaľkaním. Rozhodla som sa pre moju jednoduchú verziu: múku, soľ, tvaroh a nasekané maslo som zmiesila

    Tvarohové tyčinky s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medvedí cesnak umyla

    Tvarohové tyčinky s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    a nasekala na väčšie rezance

    Tvarohové tyčinky s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pridala k cestu, dôkladne premiesila, vytvarovala štvorec a dala zabalený vo fólii do chladničky na pol hodiny.

    Tvarohové tyčinky s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom som cesto na pomúčenej podložke rozvaľkala na hrúbku asi 0,5 cm a krájala hrubšie tyčinky a samozrejme keďže je Veľká noc, tak aj zajačikov:-) Vyzerali pekne strakato

    Tvarohové tyčinky s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    potrela som ich rozšľahaným vajíčkom, zajacom prilepila očká z ľanových semienok a tyčinky posypala sezamom, celým makom a ľanovými semienkami. Rúra sa mi predhrievala na 200°C. Všetko som naukladala na papierom vyložený plech a na dvakrát upiekla.

    Tvarohové tyčinky s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    prvý plech som piekla 21 minút, pečivo bolo ružové, voňavé a mäkkšie.

    Tvarohové tyčinky s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    druhý plech sa mi podaril viac tmavý, to je chrumkavejšie pečivo, mne chutí viac to mäkké. Vôňa v kuchyni bola neodolateľná!

    Tvarohové tyčinky s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Užite si medvedí cesnak v akejkoľvek forme, kým je jeho sezóna:-)

    Tvarohové tyčinky s medvedím cesnakom (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

motyka
Keby si ich pridala včera, tak som so slanými znova "za hviezdu". Robila som bryndzové, ale tvoje sú určite oveľa lepšie. Určiite urobím. Tvoje recepty - záruka úspechu. Ukladám KK5*.
bembo
suseda mi včera doniesla medvedí cesnak.aj by som tie tyčinky urobil,len mi chýba tvaroh. po zhliadnutí obrázku som okamžite dostal na ne chuť.takže zatiaľ len ukladám,a v blízkej dobe napečiem.už sa na ne teším
frezia
Su nadherne! Uz ich aj idem urobit. Medvedi cesnak som uz minula, ale mam ine cerstve bylinky, takze nieco namiesam. Skoda, ze som tento recept nenasla pred sviatkami. Uz by sme si na nich pochutnavali a boli by aj s medvedim cesnakom.
denyany
Ukladám, takýto recept sa mi hodí. A ak nezoženiem m.cesnak, použijem pažítku alebo zelenú cibuľku, aj keď to bude iná výsledná chuť.
elixir
Vyzerajú dobre, snáď ich zajtra upečiem, aj kolegovia sa potom budú v utorok radovať. :)
mariamka
krasne ich mas, aj zajackov :) toto tvarohove cesto je zachrana v nudzi, niekedy menim s bryndzou, cesnak - bonus, vyborne!
havino
na fotke spievaju, ukladám, už som piekla slané s tvarohom a spokojnosť, nebude medvedí, dám pažítku
ela77
@kukulienka71 , vďaka za recept. Dnes sme sa boli prejsť v lese a nazbierali sme aj medvedí cesnak, mám teda všetky suroviny, môžem upiecť.
kukulienka71
Som rada, že sa vám takto skombinované pečivo páči, mňa dostalo niekedy v lete v tom časopise, len som si musela počkať na MC:-), samozrejme, dá sa použiť iné zelené ochutenie, ale určite to nebude ono, tú chuť vám naozaj odporúčam. Pečiem na Veľkú noc, nie pár dní pred, aby bolo všetko čerstvé, hlavne takéto tvarohové je najlepšie v ten deň, preto som nedala recept skôr, ospravedlňte ma a uložte si recept na budúci rok, alebo len tak po sviatkoch, keď sa dostanete k MC. Budem čakať na vaše názory a ďakujem pekne za každý milý komentár, potešil:-)
tassiedevil
vyzerajú pekne....ale ja by som sa držal toho pôvodného receptu...špekuluješ??:))
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Dnes som ich piekla sú dobré. Treba fakt robiť trocha hrubšie cesto, ja som ich dosť na tenko vyvaľkala. Vďaka.
kukulienka71
@tassiedevil , ďakujem...v pôvodnom recepte je ešte 15g droždia a po vyvaľkaní sa preloží, znova vyvaľká a vykrajuje. Môžeš robiť tak.
@goe , ďakujem za odozvu, áno, hrubšie je lepšie, pekný deň!
elixir
Upečené, okoštované a dobre chutí. :) Dnes trochu vyjeme k vínu a zajtra beriem kolegom. Spravila som ich trošku hrubšie a nakrájala približne na štvorčeky, na povrchu ochrumkaveli a vnútro je mäkkšie. Ďakujem za recept. :)


dzejsik
tie vyzerajú veľmi dobre, hneď mám chuť na medvedí cesnak, keď ich vidím :)
jozka2
Su velmi lakave.Aj ta variant s tym porezanim na mensie kusky sa mi paci.5
ivav
Nádherné, úhľadné! Len do nich zahryznúť!
salinka
Tak mi treba...kto zanedbáva Varechu, prichádza o dobré recepty!!! Ale medveďov cesnak mám naložený v oleji, skúsim ho tam zakomponovať:-)
kukulienka71
No skús, som zvedavá na výsledok potom;-) Ale som rada, že aspoň sem-tam nakukneš:-) vďaka za milý koment
kimlo
Práve sa pečú, budú na zajtrajšiu oslavu, neskutočne to tu rozvoniava… 😋
kukulienka71
@kimlo (28.3.2023 18:35)
Jéj, utešené sú! nestačím sa diviť, aký si rýchly a šikovný. Prajem dobrú chuť k nim aj dobrú zábavu a hlavne všetko najlepšie k zajtrajším meninám. Nemám rodinu ani známeho tvojho menovca, tak som nevedela, že už zajtra🤭
1x kimlo




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia