Nemiesený domáci chlieb fotorecept

bogar - fotkabogar, 4. marca 2012
Nemiesený domáci chlieb (fotorecept)
Foto: bogar

no recept som okukala od @Tetrisss len som ho obmenila tým že som do cesta pridala bylinky a semienka ....

4
porcie
5 minút
príprava
45 minút
na 230 °C

Suroviny

3 hrnčeky
1/4 ČL
1 a 1/2 hrnčeky teplá
1 a1/4 ČL
  (očistené)
1 ks - strúčik




Postup

  1. 1

    pripravila som si suroviny na chlieb :) čas bol 18 :30hod.

    Nemiesený domáci chlieb (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    všetky suroviny som zmiešala vareškou vo väčšej nerezovej miske ... vytvorila sa taká "gebuzina" :D ktorej som sa ale fakt zľakla .... vymiešané som to odložila do rohu izby bližšie ku radiátoru a popriala som mu dobrú noc ... šup pred tv a pozerať program podľa výberu :)

    Nemiesený domáci chlieb (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ráno som si vymyslela čo variť vybrala mäsko ale pred tým som si o 8:30hod ráno vykysnutú gebuzinu premiešala na pomúčenej doske a poprekladala pár krát .... a nechala som ho voľne na doske 15min. prikryté utierkou .... potom som si pripravila utierky a bochník som do nich zabalila ... a dala som ho oddychovať na minimálne 2 hod. a začala som chystať Segedín.... :) po hod a pol som zapla rúru na pol hod 230 stupňov a v nej som vyhrievala aj jánske sklo s pokrývkou .... keď sa rúra vyhriala aj so sklom pol hod opatrne aby som sa nepopálila som preložila bochník do horúceho skla. Zakryla som to a piekla pol hod na 230 stupňov.... po polhodine som bochník odkryla a dopiekla som ho 15 min aby malo chrumkavú kôrku . po upečení som chlieb nechala vychladnúť ale zdala sa mi kôrka veľmi tvrdá tak som ho ešte horúci zabalila do utierky na 20 min . Po 20 min som ho odkryla a nechala úplne vychladnúť ....

  4. 4

    a tu je hotový rozkrojený chlebík ... :)

    Nemiesený domáci chlieb (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    prajem dobrú chuť .... :) ♥....

    Nemiesený domáci chlieb (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

salinka
Tiez som piekla chlebik podla @Tetrisss. Velmi jednoduchy, s perfektnym vysledkom. Teraz je to u nas doma taka moda, stale ho pecieme, pridavam len lanove semienka. Tebe sa tiez podaril, super!
bogar
no a vazne sa podaril som v nemom uzase ze viem nieco take :) a mamka ked to uvidi urcite sa bude hnevat ze mne to ide aj bez pekarnicky :)
bahadur
Psala jsi,že těsto je řídke a vidíš jak se zadařil.Chce to jenom skoušet kdo nic neděla nic nepokazí.Ale je opravdu parádní.
bogar
no bála som sa a veľmi ale nakoniec to tak malo byť lebo vyšiel skvelo... na podiv prvá výborná skúsenosť ... :)
bogar
dakujeeeem to vdaka skvelemu receptu :) od vas :)
sportak
Si šikovná, gratulujem Ti k peknému výsledku. Určite bol aj veľmi chutný.
bejgi
krásny chlebík sa ti vydaril, gratulujem :)
zdezda
supiš chlebík, krásne čítanie tvojho denníka :-)
ula2
Parádny chlebík ...gratulujem...ukladám.)))
anina43
krásny chlebík, jednoduchý postup, žiadna drina, mne by však robila problém tá nahriata pokrievka na jenskom pekáči pri 230 st., musí byť cesto prikryté ? ďakujem za odpoveď
salinka
Drzali sme sa presne postupu, takze prvych 30 minut prikryte. Ale neboj sa, nie je to az taky problem. Chytis to opatrne v rukaviciach. Ta vysledna radost stoji zato.
tatranka
Krásny chlebík.A pokiaľ si pridala bylinky aj nádherne voňavý.
braxi
Aký priemer skla si použila...dakujem vopred za odpoved...chlebík je prekrásny!!!
evusik
viem si predstaviť akú si mala radosť zo svojho prvého upečeného chlebíka.... krásne sa ti vydaril :-)
valeri
No nemá chybu, chystám sa aj ja naň, ale dajako som nenašla odvahu - že bez miesenia, sa mi to zdalo čudné, ale vidím, že je fantastický. Určite ho v najbližších dňoch upečiem
pravdah
Chlebik je fakt skvostny. Aby som siril poznanie, tak nie janske sklo, lebo nesuvisi s Janom, ale jenske, lebo suvisi s Jenou. :-) Mesto v SRN zname svojim sklarskym/optickym priemyslom. Byvale NDR ale fabrika Carl Zeiss je samozrejme starsia :-)
copka
Ukladám, skvelý chlebík, len chcem vedieť: janské sklo sa vymaže masťou,alebo olejom alebo sa chlebík dáva len tak do suchého skla.
Prosím odpíš, lebo chcem vyskúšať. Dík.
tetrisss
Nie, nadoba sa nevymazava, inak mozes pouzit aj inu nadobu, len musi mat vrchnak,aby sa dal piect chlieb zakryty.
cupcake
pripomina mi nejaky recept, co som videla v magazine tuna, ale tento vyzera este lepsie, lebo su v nom aj semiacka, taky mam strasne rada. Drina- nuz vsetko dobre si vyzaduje aj nejaku drinu, vysledok - tvoj chlebik ako vymalovany stoji za to. Dnes som doma , urcite vyskusam. Napisem, ako sa podaril. Vdaka.
mramar
piekla som ho aj ja, bol perfektný, nadýchaný, voňavý -vôbec nebolo cítiť droždie, lebo ho tam bolo minimálne množstvo. A hlavne - je skoro bez roboty
astheart
Podobné recepty jsem viděla na různých stránkách. Zkoušela jsem je. Doporučovaly litinovou nádobu s víkem. Vždycky (!) jsem měla problém s vyjmutím chleba z nádoby. i když jsem ji vyhřívala po předepsanou dobu. Opravdu se dá tenhle vyklopit???
viera1
Ja používam liatinový pekáč a vkladám dovnútra papier na pečenie.Klikni si na môj komentár dnes 18:45,tam v tom recepte to popisujem.Pozor na papier na pečenie ! Videla som kvalitný chlebík,prilepený na zlom papieri.Treba overiť.
salinka
Tento chlebik som uz piekla niekolkokrat. V jensom skle, aj vo velkom pekaci. Nicim som nevymastila, ani nevystlala, len dobre predhriala. Vyklopil sa uplne hladko, bez problemov- priam sa pytal von:-)))))
hralka
krásny podľa môjho gusta,vysoký,pekne vykysnutý a mám rada,keď´je aj prasknutý, chrumkavučký.Idem nato.
tetrisss
astheart
peciem chlieb uz skoro pol roka, teda tento chlieb a este sa mi nestalo, ze by sa prilepil, mam liatinovu nadobu.
irenaw
krásne sa vydaril. toto je jediný chlieb, ku ktorému sa pravidelne vraciam, keď chcem zmenu. je výborný :-)
turistka
ako vidím pribúda nás, včerá večer som prichystala všetko podľa návodu, iba som dávala múku 1 diel Bauernbrot a 2 diely hladkej múky, pretože v jednej z nich je aj suché droždie, tak som ho pridala menej, no a dnes ráno som začala piecť a práve som chlebík vybrala a teraz chladne. Na prvý pohľad je bez chyby. Piekla som v jenskom skle, naozaj sa vyklopí bez problému. Celá kuchyňa mi teraz vonia.
bogar
no drahi priatelia , dakujem za neskutocne mnozstvo pochval som strasne rada ze som nasla tento recept je skvely :) semienka milujem bylinky tiez :) mnam a asi ho idem zase zamiesat :D ano dakujem za opravu ze jenske sklo rada sa poucim :) a moje malo na dlzku 31cm a na sirku 21cm :) ja som sa drzala postupu nechala som ho v rozpalenom skle 30min a potom odkryte :) dajte mi vediet aj tí ktori ste ho robili ako ja prvy krat akomozem povedat som stastna ako sa podaril neverila som ze bude kysnut a on naozaj kysol hlavne tie posledne 2ho vznikol nadherky bochnik :) este raz dakujem som velmi rada ze sa mi to podarilo a specialna vdaka @tetrisss :)
tetrisss
Dakujem ti :), mam radost, ze som vam mohla ponuknut tento svetovy recept.
stacy77777
nádherný,krásny chlebík,hneď zajtra sa na ňom bude pracovať,semienka milujem,slnečnici,tekvicu....dúfam,že sa mi podarí ako tebe,si šikulka
betka11
aj ja sa pridávam ku spokojným,ja som piekla v pekáčiku na mäso ktorý sa dá prikryť,bola u mňa 85 ročná mama a keď som jej povedala aký chlebík budem piecť tak mi povedala ja som len zvedavá na ten výsledok keď sa to nemiesi,čakala ako male dieťa pokial sa neupiekol a trocha nevychladol aby som jej mohla odkrojiť,skonštatovala je dobrý aj takto a kolko som sa ho ja namiesila aby bol dobrý,prv piekli doma v peci 7 - 10 kusov
evaann
Tento chlebik sa mi vzdy podari :) jeden hrncek psenicnej muky zamienam za raznu a chlieb je tmavsi.Je to najlepsi chlieb aky som skusala,peciem ho casto....
bogar
no a uz sa opat zas a znova pecie :D
wiwi
pečiem tento chlebík s obmenami a ten posledný som vyskúšala s pretlačeným cesnakom,dala som päť strúčikov ,bolo to famózne nepotrebujete k tomu nič chutí sám...mňam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia