Foto: bogar
no recept som okukala od @Tetrisss len som ho obmenila tým že som do cesta pridala bylinky a semienka ....
porcie
príprava
na 230 °C
Postup
-
1
pripravila som si suroviny na chlieb :) čas bol 18 :30hod.
-
2
všetky suroviny som zmiešala vareškou vo väčšej nerezovej miske ... vytvorila sa taká "gebuzina" :D ktorej som sa ale fakt zľakla .... vymiešané som to odložila do rohu izby bližšie ku radiátoru a popriala som mu dobrú noc ... šup pred tv a pozerať program podľa výberu :)
-
3
ráno som si vymyslela čo variť vybrala mäsko ale pred tým som si o 8:30hod ráno vykysnutú gebuzinu premiešala na pomúčenej doske a poprekladala pár krát .... a nechala som ho voľne na doske 15min. prikryté utierkou .... potom som si pripravila utierky a bochník som do nich zabalila ... a dala som ho oddychovať na minimálne 2 hod. a začala som chystať Segedín.... :) po hod a pol som zapla rúru na pol hod 230 stupňov a v nej som vyhrievala aj jánske sklo s pokrývkou .... keď sa rúra vyhriala aj so sklom pol hod opatrne aby som sa nepopálila som preložila bochník do horúceho skla. Zakryla som to a piekla pol hod na 230 stupňov.... po polhodine som bochník odkryla a dopiekla som ho 15 min aby malo chrumkavú kôrku . po upečení som chlieb nechala vychladnúť ale zdala sa mi kôrka veľmi tvrdá tak som ho ešte horúci zabalila do utierky na 20 min . Po 20 min som ho odkryla a nechala úplne vychladnúť ....
- 4
a tu je hotový rozkrojený chlebík ... :)
- 5
prajem dobrú chuť .... :) ♥....
- 4
Prosím odpíš, lebo chcem vyskúšať. Dík.
varecha.pravda.sk/recepty/domaci-chlieb-bez-miesenia/1859...
peciem chlieb uz skoro pol roka, teda tento chlieb a este sa mi nestalo, ze by sa prilepil, mam liatinovu nadobu.