Foie Gras po slovensky

Vojto Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 8. januára 2012
Foie Gras po slovensky
Foto: Foto z knihy Kuchárska elita: Vojto Arzt u vás doma
4
porcie

Suroviny

400 g
400 g (alebo kačacia)
4 krajce
1 ks
1 ks, čerstvá

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Husaciu pečeň namočíme na noc do mlieka, aby bola jemnejšia a prípadne sme ju zbavili prebytočnej krvi. Vyberieme, osušíme a vyberieme žily. Vložíme do rozpustenej ešte horúcej masti (pečeň musí byť úplne ponorená do masti), zakryjeme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Pečeň nakrájame na plátky, vložíme do porcelánovej misy a zalejeme sadlom, takto dáme do chladničky. V chlade zaliate masťou vydrží aj niekoľko týždňov.

  3. 3

    Náš tip: Podávame na opečenom chlebíku s paprikou a cibuľkou a s malým množstvom husacej masti.

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
tak na toto si robím už roky chuť ale u nás nie je lahké zohnať takúto krásnu husaciu pečienku z vykrmenej husy , aj teraz pred vianocmi som usilovne hladala ale nenašla :-(( ako dieťa som to jedla každý druhý týžden od starej mami a vtedy som si to nevážila a teraz mi možu len slinky tiecť ... úžasné jedlo ... tíško závidím :-)
Kačacia pečeň je iná, to už nie je ono a tá kupovaná, ani nehovorím. To by musel byť väčší kus vcelku a taká nebude. Ale občas ak mám tak to robím.

Pridaj komentár k receptu: