Foie Gras po slovensky
Vojto Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 8. januára 2012
šéfkuchár spoločnosti Metro, 8. januára 2012
Foto: Foto z knihy Kuchárska elita: Vojto Arzt u vás doma
4
porcie
porcie
Postup
-
1
Husaciu pečeň namočíme na noc do mlieka, aby bola jemnejšia a prípadne sme ju zbavili prebytočnej krvi. Vyberieme, osušíme a vyberieme žily. Vložíme do rozpustenej ešte horúcej masti (pečeň musí byť úplne ponorená do masti), zakryjeme a necháme vychladnúť.
- 2
Pečeň nakrájame na plátky, vložíme do porcelánovej misy a zalejeme sadlom, takto dáme do chladničky. V chlade zaliate masťou vydrží aj niekoľko týždňov.
- 3
Náš tip: Podávame na opečenom chlebíku s paprikou a cibuľkou a s malým množstvom husacej masti.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu