Foie Gras po slovensky

Vojto Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro, 8. januára 2012
Foie Gras po slovensky
Foto: Foto z knihy Kuchárska elita: Vojto Arzt u vás doma
4
porcie

Suroviny

400 g
400 g (alebo kačacia)
4 krajce
1 ks
1 ks, čerstvá

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Husaciu pečeň namočíme na noc do mlieka, aby bola jemnejšia a prípadne sme ju zbavili prebytočnej krvi. Vyberieme, osušíme a vyberieme žily. Vložíme do rozpustenej ešte horúcej masti (pečeň musí byť úplne ponorená do masti), zakryjeme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Pečeň nakrájame na plátky, vložíme do porcelánovej misy a zalejeme sadlom, takto dáme do chladničky. V chlade zaliate masťou vydrží aj niekoľko týždňov.

  3. 3

    Náš tip: Podávame na opečenom chlebíku s paprikou a cibuľkou a s malým množstvom husacej masti.

Recept je zaradený do kategórií:
Husacie mäso, Jedlá z hydiny, Predjedlá, Slané chuťovky, Studené pokrmy

Diskusia k receptu

tothka
Ja síce môžem, ale nemôžem, nemám tú perfektnú husaciu pečeň.
mataliptak
tak na toto si robím už roky chuť ale u nás nie je lahké zohnať takúto krásnu husaciu pečienku z vykrmenej husy , aj teraz pred vianocmi som usilovne hladala ale nenašla :-(( ako dieťa som to jedla každý druhý týžden od starej mami a vtedy som si to nevážila a teraz mi možu len slinky tiecť ... úžasné jedlo ... tíško závidím :-)
elekra
Mňam, dala by som si, ale tiež sa mi nepodarilo zohnať vykŕmenú husaciu pečeň.
ejta
V Bratislave na Miletičke na trhu pečienku zoženiete....
zinnajdha
tak teda, ak som z KE, tak kde zoženiem tú pečeň ? Azda iba v sprostých supermarketoch... a nemohla by byť kačacia pečeň - treba skúsiť.
zinnajdha
ale keď tá pečeň tak silno nasiakne masťou, možno jej zjesť iba máličko... aspoň starším, lebo sa ozve žlčník.
evanaaa
Kačacia pečeň je iná, to už nie je ono a tá kupovaná, ani nehovorím. To by musel byť väčší kus vcelku a taká nebude. Ale občas ak mám tak to robím.