Foto: foo
Inšpirácia pochádza z jedného receptu z časopisu. Pôvodne to boli plnené pizzové šatôčky, no myslím že takto chutia lepšie a viac vynikne chuť roztaveného Zobraziť celý popisInšpirácia pochádza z jedného receptu z časopisu. Pôvodne to boli plnené pizzové šatôčky, no myslím že takto chutia lepšie a viac vynikne chuť roztaveného syru a šunky. Chutia presne ako gazdovské žemle z Billy, kto poznáte :) tákže...Bon Apetit! :)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Začneme tým že si pripravíme kvások. 100 ml mlieka vlejeme do misky, do nej rozdrvíme najemno droždie, pridáme kávovú lyžičku cukru a asi 50 g hladkej múky. Necháme odležať na teplom mieste, kým nevykysne.
- 2
550 g múky postupne za miešania vsypeme do misky s kváskom, takisto pridáme olej a zbytok mlieka a štipku soli. Poriadne vymiesime cesto. Dáme odležať na cca. 25 minút na teplé miesto.
- 3
Rúru si predohrejeme na 180°C.
- 4
Dosku si trošku poprášime múkou. Na ňu si položíme cesto, ktoré rozdelíme na 15 približne rovnakých častí. Každý kúsok potrieme vrstvou kečupu, posypeme oreganom a bazalkou, položíme kúsok mozzarelly, na to väčší plátok šunky, tak aby pokrýval celý syr. Šunku potrieme vajíčkom a ešte posypeme nastrúhaným syrom / ja som na to poukladala malé nite zo syrových korbáčikov, ktoré tam vážne zapasovali :) /. Dáme do rúry na cca. 25 min, alebo kým nezačne cesto z krajov hnednúť.
- 5
Moja rodinka odporúča namáčať si tieto žemličky ešte do kečupu. Ak tak spravia oni, do 15-tich minút sa po mojich drahocenných žemlách len tak zapráši :D
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu