
Zeleninovo-obilninová miešanica Zbojíčka
Tento recepis má názov taký, aký má preto, lebo v ňom "zbojníčí" údená slanina...

Bravčové špajle s cherry paradajkami a čili omáčkou
Leto sa začína, a aký by to bol začiatok bez prvej letnej grilovačky. Grilovanie je...

Ryža s bielou fazuľou
Ryža s bielou fazuľou je kompletné a výživné jedlo, ktoré spája kulinársku tradíciu s jednoduchými a zdravými ingredienciami....

Domáce rezance s oštiepkom
Domáce rezance s oštiepkom sú pochúťkou, ktorú doma každoročne pripravujeme jedine na slávnostné dni akými sú Vianoce alebo Silvester....

Mäsové knedličky s paprikou a cestovinami
"Pestré jedlo z cestovín" - Cestoviny aj mleté mäso sú obľúbené samy o sebe. Ak má polovica...

Brokolicová polévka s mrkví a celerem
Polévka je lahodná, nejlepší je když použijete přepuštěné máslo ghí, ale je dobrá i s použitím klasického másla....

Kachní prso s brusinkami
Kůži na prsou nařežeme na mřížku, vetřeme do ní sůl a pepř, prsa osolíme a...

Králičie stehno s karotkovo-pomarančovou penou
Aj pri ľahkom letnom jedle si môžu mäsožravci prísť na svoje. Chce to len zdravšie úpravy, no a, samozrejme,...

Stir-fry zelenina v mandľovej omáčke s ryžou
Vo wok panvici si zohrejeme olej. Nakrájanú cibuľku a papriku orestujeme a zároveň pridáme zvyšnú stir-fry zeleninu...

Pikantná kačica
Kačica je veľmi chutná hydina vďaka tuku, ktorý obsahuje. Preto je na vyváženie veľmi vhodné použiť zeleninu....

Polievka z pečených zemiakov
Hoci pečené zemiaky bežne jeme samotné alebo ich podávame ako prílohu, my sme z nich vyčarovali jemnú krémovú polievku....

Pizza s kozím syrom a broskyňami
Čerstvé broskyne najlepšie chutia odtrhnuté zo záhrady, no skúste ich použiť aj do tejto zaujímavej pizze....

Letné cestoviny
Veľmi rýchle a dobré jedlo. Máme radi rajčinky a bazalku a cez leto to robievame pomerne často....

Pochúťka zo sviečkovice a mletého mäsa
Mleté mäso vybalíme z bránice, prilejeme mlieko, vajcia, okoreníme a ochutíme rozpustenou slaninou...

Freekeh so zeleninou
Skúšali ste už freekeh? Ak nie, je čas, už len kvôli prvým štyrom písmenkám „FREE“...

Batatovo-mrkvové pyré s medvedím cesnakom
Keď je sezóna medvedieho cesnaku, tak ho využívam na 100 percent.

Vianočný šalát zo sladkých zemiakov
Chutí rovnako výborne ako ten klasický zemiakový, tak ho tento rok na sviatky vyskúšajte!

Morčacie drobky s orzom podľa seniora
Cestoviny, hlavne ako príloha k rôzne pripraveným mäsám, sú na stole našej kuchyne častým a obľúbeným „hosťom“....

Batatovo-zemiakové lokše s restovanou pečeňou s jablkami
Lokše s pečeňou, to je obľúbená klasika, ktorú si nemusíme vychutnať len niekde na jarmoku...

Domáca bagetka plnená panenkou a kapustou
Cesto: Zo zemiakov, droždia, vody, cukru, štipky soli a oleja vymiešame cesto. Necháme...