prazdny

Zemiakový krém s pórom

Bezmäsité jedlá

Několika bramborama zahustím, pórkem dochutím, žampionovýma nožičkama vytuním a levná dobrá polívka je tu.

prazdny

Pak choi s hlivou ustricovou

Bezmäsité jedlá

Recept, ako do jedla zakomponovať netradičnú zeleninu pak choi (čínska kapusta).

prazdny

Ružičkový kel s parmezánom

Hlavné jedlá

Ružičkový kel očistíme (odstránime vrchné listy, odrežeme hlúbik). Na dno plechu dáme trochu olivového oleja...

prazdny

Jemná teľacia sekaná Bankov

Hlavné jedlá

Teľacie mäso je v mojich spomienkach spojené s obľúbenou pochúťkou môjho otca, B. P. Plnená teľacia hruď....

prazdny

Špagety so špenátom, shiitake hríbami a nivou

Cestoviny

Keďže sa stravujem vegetariánsky už nejakú dobu, zistila som, že je veľmi dôležité pri varení...

prazdny

Jahňacina s fazuľou a jarnou cibuľkou

Hlavné jedlá

Jemné plátky jahňacieho mäsa s korenenou fazuľou – takto božsky chutia zdravé bielkoviny.

prazdny

Batatovo-zemiakové lokše s restovanou pečeňou s jablkami

Hlavné jedlá

Lokše s pečeňou, to je obľúbená klasika, ktorú si nemusíme vychutnať len niekde na jarmoku...

prazdny

Kuracie prsia z cornflakesami

Kuracie mäso

Tento recept je jednoduchý a rýchly. Dá sa urobiť podla seba(čas praženia... )

prazdny

Gnocchi s paradajkovo-mätovou šťavou

Bezmäsité jedlá

Ľahké a osviežujúce. Prirodzene z čerstvých surovín.

prazdny

Treska s vajíčkovým šalátom

Hlavné jedlá

Komerčný recept<br />Opečená treska je vždy na stole vítaná, preto si vychutnajte jednoduché a chutné jedlo...

prazdny

Pstruhom plnené ravioly v šafranovej omáčke

Cestoviny

Z múky, vajec a trošky soli urobíme cesto. Zabalíme do fólie a dáme na hodinu odležať...

prazdny

Patentky s paradajkovým lekvárom

Obed

Robila som naše obľúbené jedlo. kedže som mala z kačky vyškvarenú skvelú masť, tak som...

prazdny

Králičia roláda s pečeňovou paštétou

Hlavné jedlá

Na masle urestujeme pokrájanú šalotku, cesnak a pečeň. Podlejeme vínom, dochutíme koreninami a cukrom....

prazdny

Semolinové rezance s ljutenicou a šampiňónmi

Cestoviny

Jednoduché, rychlé, letní jídlo.

prazdny

Batatovo-mrkvové pyré s medvedím cesnakom

Bezmäsité jedlá

Keď je sezóna medvedieho cesnaku, tak ho využívam na 100 percent.

prazdny

Kurkumové pásiky s hlivou a šampiňónmi

Cestoviny

Zo surovín vymiešame cesto a vyvaľkáme ho do hrúbky cca 2 – 3 mm.

prazdny

Maggi Masala

Cestoviny

Je to indický street food. Jedol som to strašne dávno a bolo to fakt veľmi dobré....

prazdny

Pečené jahňacie lýtko so zemiakovým pyré a zeleninou

Hlavné jedlá

Jahňacie lýtko očistíme, dôkladne osolíme a ponoríme do 60-percentného slaného roztoku. Po 24 hodinách lýtko...

prazdny

Camarão na Moranga

Hlavné jedlá

Samotný názov „Camarão na Moranga“ znie ako kúzelná kombinácia chutí, a presne tak aj chutí! Tento brazílsky pokrm je prekvapivo jednoduchý na prípravu, no jeho výsledok je ohromujúci....

prazdny

Jarné lievance s kozím syrom a údeným lososom

Hlavné jedlá

Občas ma prepadne chuť vyskúšať niečo nové, alebo pripraviť klasický recept trocha inak. Tu som...

prazdny

Hovädzí guláš s ovocím a zeleninou

Hovädzie mäso

ako som už písal tento recept mám od svojej neb. mamky

prazdny

Knedľový nákyp so zeleninou

Bezmäsité jedlá

Keď som čítala v jednom časopise, bolo rozhodnuté. Aj keď knedľa nie je moje obľúbené jedlo, ale rozhodol ten nápad a zelenina....

prazdny

Rybacia fileta na fazuľke

Hlavné jedlá

Ryby a zelenina je výborná kombinácia. Čerstvé fazuľky výborne dopĺňajú každú rybu a vytvárajú ľahké, ...

prazdny

Vyprážané sardely s cibuľou a cesnakovou omáčkou aioli

Hlavné jedlá

Sardely umyjeme, osušíme, vyberieme prípadné kosti a osolíme. Obalíme ich v múke, bielku a...

prazdny

Treska s jazmínovou ryžou na japonský spôsob

Hlavné jedlá

Vyskúšajte lahodné japonské jedlo s naším receptom na tresku s jazmínovou ryžou....

prazdny

Syrovobrokoličková variácia študenta

Cestoviny

Ako pravý študent väčšinou sa moje kuchárske umenie sústreďuje na cestoviny na rôzny spôsob, preto Vám...

prazdny

Bôčik v kapuste

Bravčové mäso

Mäso umyjeme a nakrájame na kúsky (asi po 150 g). Jednotlivé kúsky osolíme a dáme do...