Kocky v karamele
Je to recept, ktorý som zmiešala dokopy /čo špajza dala/. Ale v rodine chutil...
Bravčové dukáty s curry-hubovým ragú a kráľovským šalátom
Bravčové dukáty s curry-hubovým ragú a kráľovským šalátom. Jedlo, ktoré je vhodné pre slávnostnejšie príležitosti,...
Kuracie prsia s pomarančom a feniklom
Explózia chuti. Jedinečná kombinácia basmati ryže s kuracími prsami s pomarančom a feniklom.
Vyprážaný oštiepok
Mám rád syry, a tak som skúsil vypražiť oštiepok, chutil mi, ak chcete môžete...
Ryža na spôsob carbonara
Keď sa spojí ryža s carbonara omáčkou, vznikne "ryža alla carbonara". Krémová konzistencia a výrazná chuť sú dve charakteristiky tohto receptu....
Králičie (nielen) obličky čchao
Způsob přípravy jakýchkoliv ledvinek (obličiek) podle čínských kuchařů.
Krúpy so zeleninou
Krúpy sú u nás dosť málo používané. Pritom sú vďačnou surovinou na prípravu rôznych jedál...
Restovaná ryža s paprikou
Jednoduché a rýchle jedlo, ktorým odľahčíte stravu po Vianociach.
Pizza s kozím syrom a broskyňami
Čerstvé broskyne najlepšie chutia odtrhnuté zo záhrady, no skúste ich použiť aj do tejto zaujímavej pizze....
Domáce rezance s oštiepkom
Domáce rezance s oštiepkom sú pochúťkou, ktorú doma každoročne pripravujeme jedine na slávnostné dni akými sú Vianoce alebo Silvester....
Morčacie drobky s orzom podľa seniora
Cestoviny, hlavne ako príloha k rôzne pripraveným mäsám, sú na stole našej kuchyne častým a obľúbeným „hosťom“....
Kokosové tofu s grilovanou zeleninou a chipsom zo sladkých zemiakov
Pre inšpiráciu pridávam ďalší z mojich receptov. Tofu sa dá nahradiť kuracím mäskom. Odporúčam ale...
Bravčové rebrá na karameli s červeným vínom
Troška chrumkavé, ale výborné pečené rebrá na karameli.
Rizoto s červenou repou, pekanovými orechmi a s kozím syrom
Keď chcem niekoho potešiť, tak mu pripravím rizoto na taliansky spôsob, lebo to mám odskúšané....
Baklažánový krém so špenátovou roládou
Slovenskú gastronómiu si bez polievok neviem ani predstaviť. Zasýtia, zohrejú a svojou rôznorodou farbou potešia aj oči....
Pšeno so zeleninou
Pšeno je v našej kuchyni dosť málo používané, napriek svojej hodnote. Začnete s ním experimentovať?
Čerkeské kurča
Umyté kurča osolíme a okoreníme. Ryžu uvaríme so šafranom a zmiešame s rozdrvenými orieškami, mandľami,...
Mäsom plnený kapustový list na hubách
K mletému mäsu primiešame nakrájanú žemľu namočenú v mlieku, vajcia, korenie a soľ. Kapustové...
Fit karfiolové muffiny
Varený karfiol nakrájame na drobné kúsky. Pór nakrájame na kolieska a pridáme ku karfiolu.
Štipľavé mäsové rezance
Mäso pokrájame na rezance, ktoré opečieme na horúcom oleji. Osolíme, okoreníme, pridáme posekanú...
Mangalicový chrbát so slanými egrešmi
Očistený chrbát z mangalice sprudka opečieme na tuku z mangalice. Počas opekania ochucujeme rozmarínom. Necháme...
Chlebový puding s ríbezľami
ruru prehrejeme na 175 ˇc (teoplo wzdusnu na 155ˇc) chlieb alebo vianocku nakrajame na mensie kusky a...
Chlodnik rajský – Chłodnik pomidorowy
Chłodnik je ideální polévka pro letní dny, může být na sladko, ale nejpopulárnější jsou naslano....
Marhuľové dolky
Vráťte sa späť do čias keď ste "kradli" mame s plechu koláčiky a vylizovaly misy. Recept z...
Pescado a la Veracruzana
Ryba, avšak nie v mojej obľúbenej smotanovej omáčke, ale v paradajkovej....