
Tekvicový prívarok s klobáskou
Veľmi obľúbené jedlo. Rýchle hotové s príjemnými chuťami.

Treska pod chlebovo-zemiakovou krustou s pečenou červenou kapustou
Keď už sme naštartovali ten zdravší posviatočný trend, poďme v ňom pokračovať.

Osie hniezda
Z 100ml. vlažného mlieka, droždia, 1čl. kryštálového cukru a 1čl. hladkej múky...

Pečená pečeňová skladačka
Vo Francúzsku je pečeň drahšia ako u nás a navyše sa dá dosť ťažko zohnať. Preto...

Moravský vrabec s dusenou novou hlávkovou kapustou
Dnešný obed nám veľmi chutil aj bez pridávania múky...

Kuracie rezne s pšeničnými klíčkami
S olivového oleja a korenín urobíme marinádu a rezne vložíme do nej a necháme 24 hod...

Mäsové guľky v talianskej omáčke
Ak máte radi sušené paradajky, čierne olivy - isto iste vám bude chutiť toto jedlo...

Pita placka s klobáskou a so syrom
V miske zmiešame biely jogurt, vodu, droždie, cukor, soľ, vajíčko a olej. Postupne...

Hovädzí guláš z bravčovým kolenom a kápiovo-šampiňónovým knedlíkom
Mal som chuť, mojej manželke Aničke, navariť niečo nezvyčajné, tak som sa tuho zamyslel a vymyslel som...

Španielska tortila
Ahojte som tu nová, takže sa chcem podeliť s Vami o moje receptíky. Ak mate...

Pohánkovo-ovsené karbonátky
Skúšala som už viacero receptov na zeleninové karbonátky, no tieto sú prvé čo nám chutili...

Sladko-ostrý baklažán
Recept vhodný najmä pre ľudí obľubujúcich trošku zvláštne chute.

Restovaná vepřová játra s pepřovou omáčkou
Játra nakrájíme na porce a zbavíme všech blan. Přes folii naklepeme, opepříme. Na pánvi...

Netradičné lasagne
Toto je ďalši recept, ktorý vymyslel môj priateľ. Trošku netradičné lasagne, no všetkým...

Zelerovo-syrové risotto na víne so sušenými paradajkami a skaramelizovanou cibuľkou
Keď som pred pár rokmi prvýkrát skúsila, ako chutí ozajstné rizoto, odvtedy to "naše slovenské"...

Pleskáč plnený jablkami
Dostala som od brata krásnu rybku. robila som ju už počas leta s krásnou letnou zeleninkou....

Zemiakovo-kvaková polievka
Na oleji si opražíme očistenú a nakrájanú cibuľu, pridáme nadrobno nakrájaný cesnak.

Pohankové lívance
Do mísy nalijeme podmáslí (cmar, pozn. red. ), přidáme sůl a postupně přidáváme ostatní...

Zelné bramborové koule s farofou
Farofa je opražená, hrubá manioková mouka, (lze nahradit hrubou moukou kukuřičnou nebo hrubou...

Paprika na srbský spôsob
Cibuľu nakrájame na pásiky osmažíme na oleji, pridáme mletú papriku pomiešame a hneď dáme nakrájanú...

Hovädzie rezne v citróne a olivovom oleji
Vynikajúci spôsob ako si zdravo a chutne pripraviť hovädzie rezne...

Rezance s karí omáčkou
Hovädzie mäso nakrájame na rezance, obalíme v 3 kl karí a v miske zalejeme rozpusteným maslom....

Zajac plnený šalviou a hríbmi
Zajaca vykostíme. Dávame pritom pozor, aby sme nenarušili celistvosť mäsa. Potom ho rozložíme na...

Bezlepkový cestovinový nákyp „kugel“ s tvarohom
Kugel je tradičné aškenázske židovské jedlo, ktoré sa podáva počas židovských sviatkov....

Bravčové rezance alla Fu
Tento recept som vymyslel, keď som bol na nákupe a nechcelo sa mi kupovať veľa zeleniny....

Moje Mini Lazagne
Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, potom k nej pridáme mletú papriku a ďalej trochu pražíme...

Kapustovo-hrachové subzi v hlinenom hrnci
Hlineny hrniec si vopred pripravime ako vzdy. Teda namacame ho vo vode tak, aby bol...

Dalmátska pečeň
Hladaľa som dobrý recept na pečeň, a našla som toto. Je to veľmi chutné.