
Cuketa plnená zemiakovou plnkou
Zo zemiakov, múky a vajca urobíme cesto ako na zemiakové placky. Do cesta primiešame korenie,...

Celozrné ravioly s rukolou
Zdravé, sýte a veľmi chutné jedlo z talianskej kuchyne, ktoré som si upravila podľa mojich...

Farfalle s byvolou mozzarellou a grilovanou paprikou
Byvolia mozzarella sa právom hrdí tým, že patrí medzi najlepšie syry na svete. Výrazná aróma,...

Cena Cubana – Bravčové mäso s ryžou, kubánskou fazuľkou a banánmi
Ryžu orestujeme na masti s cibuľou a pokrájanou kapiou. Zalejeme vodou zliatou z konzervy fazule a...

Zeleninové cupcakes so syrom
Sú výborné, nie sú suché a ak vynecháte syr, tak sú aj zdravé. Môžu...

Krůtí prsa na medu a chilli
Toto jídlo jsem vymyslel jen proto, že přijel vnuk také kuchař a začal s tím, že je...

Kačacie prsia s čerešňovo-vínovou omáčkou a polentou
Kačacie prsia vložíme do vákuovacieho vrecka s cesnakom, tymianom, olivovým olejom, so soľou a...

Karfiolový krém s restovanou hlivou
Karfiol, zemiaky a cibuľu očistíme a nakrájame. V rozohriatom hrnci roztopíme maslo, orestujeme cibuľu....

Hovädzie mäso jemne pikantné
Nakrájame hovädzie mäso na tenké pásy a uložíme do marinády na pol hodinu.

Treska s karfiolovým pyré, so špargľou a šampiňónmi
Fenikel, paradajky, karfiol, listový šalát, reďkovky a paprika tých najrôznejších farieb a tvarov, ...

Mungo na cibuli
Mungo na hodinu namočíme vo vode. Potom vodu vymeníme a mungo asi 20 minút varíme domäkka....

Kuracie vnútornosti Tralalajdy
Kombinácia hydinových vnútorností so strukovinami vykreovala celkom príjemnú chuť. Ochutenie a jemnú pikantnosť dodajú cibuľové cíby,...

Mäsovo-zeleninové penne
Poslúži ako rýchla večera, či obed. Základom sú cestoviny, mleté zvyškové mäso, zelenina a paradajkový pretlak.

Šatôčka plnená „ratatouille“ s tekvicovým krémom
Z múky, vajec a oleja vypracujeme cesto, ktoré necháme odležať 8 hodín.

Listový kel (lacinato kale) s homárom
Začalo to dávno v penzióne „Kamila“ v Čiernej vode. Odvtedy každoročne 20. október, čas...

Rizoto z kuracieho perkeltu
Ani tak nejde o recept, ako o moju samochválu a aby si moja mamka i babička...

Hustá rybacia polievka s opečeným jeseterom
Rybacia polievka pripravená Martinom Repaským, viceprezidentom organizácie Kuchári bez hraníc.

Palacinky Herkules
Recept som našla v kuchárskej knihe Recepty zo Života , u nás doma sme ho pomenovali...

Losos v rybacej omáčke
Chcel som si urobiť šošovicový prívarok a zistil som, že nemám doma šošovicu. :)

Treska plnená údeným lososom na smotanovej omáčke s medovou dijonskou horčicou a hrozienkami
Jednoduché, lahodnej chuti a na tanieri pekne vyzerajúce :-)

Morčacie kúsky v bylinkovej perinke
Včera sme mali vynikajúci obed... morčacie kúsky som vyprážala v bylinkovom cestíčku... použila som šalviu, petržlenovú vňať,...

Kuřecí, cuketa a sušená rajčata na másle
V sezoně cuket si z pár surovin vytvoříte výborné jídlo. Moje recepty najdete na http://inkitchenopen. blogspot....

Zemiakovo–syrové smažienky
Uvarené a vychladené zemiaky v šupke olúpeme a najemno nastrúhame. Do mlieka dáme maslo, postrúhaný...

Kuracie na rasci so špenátom
Tak toto bola rýchlovka ... špenát mám svoj mrazený ... tak podľa chuti som to...

Kalerábové ragú s cirokom a hráškom
Minulý týždeň ma zaujal na STV1 Dámsky klub a 3 recepty z kalerábu. Kuchár správne povedal, že sa v našej kuchyni kaleráb zaznáva...