Kukuricovo-hrášková polievka

mamamagda - bez fotkymamamagda, 22. marca 2015

Je to klasická polievka, len som si ju upravila. Ja málo používam bielu múku na zahustenie, skôr vločky ovsené, alebo špaldovú múku. Vločky používam Zobraziť celý popis Je to klasická polievka, len som si ju upravila. Ja málo používam bielu múku na zahustenie, skôr vločky ovsené, alebo špaldovú múku. Vločky používam celé, alebo rozmixované.

40 minút
príprava

Suroviny

15 dkg (alebo v konzerve)
15 dkg (alebo čerstvý)
15 dkg
1 - 2 pl
 (bujón)
1 ks
1 dcl




Postup

  1. 1

    Na troche oleja osmažíme nastrúhanú mrkvu, vločky, zalejeme vývarom a pridáme zemiaky, kukuricu, hrášok a soľ. Kým sa nám uvaria zemiaky, tak si na panvici osmažíme cibuľku , pridáme na kocky nakrájanú salámu a ešte chvíľku osmažíme, nakoniec pridáme na kolečka pokrájaný pór, aby sa iba prehrial.

  2. 2

    Keď sú zemiaky uvarené pridáme salámu z pórom a smotanu. Prevaríme dochutíme podľa seba a nakoniec pridáme bazalku.

Diskusia k receptu

evanaaa
Ako pozerám tak pozerám, ale suroviny sú úplne iné ako tie v postupe, zrejme redakcia ešte všetko neopravila....recept je nezrozumiteľný.
mamamagda
To pozerám, čo to tam je, to som vôbec nepísala asi chyba redakcie. Píšem sem hodne receptov, ale to sa ešte nestalo. Postup je dobrý, len ingrediencie nepasujú. Idem pátrať kde sa stala chyba.Dík za upozornenie.
redakcia
@mamamagda , mali sme na Varecha.sk technicky problem s receptami. Poprosime opravit nepresnosti v surovinach v tomto Vasom recepte.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia