Pstruh na cibuľke a na paradajkách dia
Pstruhy umyjeme a osušíme a posolíme a okoreníme korením na ryby, naplníme cibuľou a paradajkami...
Baklažánová zmes so špaldovými cestovinami
Mali sme doma baklažán. Výborné zeleninové jedlo spolu so špaldovými špirálkami....
Brokolica v zemiakoch so syrom
Toto jedlo sme varili s dcérou veľmi dávno, teraz mi prišlo na um, že...
Vegánska zelenina s cícerom v kokosovej karí omáčke
Na rozpalenom ohni spenime cibulu, pridame na drobno nakrajanu mrkvu a sampinony.
Marinované mäsko
Jemne a lahodne rezne z kuracieho maska robim to už snád 20 rokov a stále to chuti...
Filety z tresky na kôprovej omáčke
Opäť inšpirácia mojím poľským obľúbencom. Nevidel som tu nič v tomto duchu tak pridávam. Pôvodný...
Jesenný šalát s batatmi, karfiolom a ľanovými krutónmi bez lepku
Pred zimou vždy treba posilniť imunitu a vy to môžete urobiť už dnes....
Zaprávaná polievka z teľacej hrude podľa mňa
Včera som vošla do obchodu s mäsom a neverila som vlastným očiam. V ponuke mali teľacinu a...
Krupicové noky s bulgurem
Noky jsou jednou z výborných příloh k omáčkám, masům, zelenině i jako vložka do polévky....
Zaúdený jelení chrbát s orechovo-jablkovým pyré
Veľa ľudí si myslí, že orechy sú doménou sladkej kuchyne. Nie je to však pravda,...
Rezeň pani kotolníkovej
Z mäsa nakrájame plátky. Šampiňóny nakrájame na plátky, uhorky a slaninu na malé rezančeky.
Cuketové špagetky
Toto je moja srdcovka, rýchle, zdravé, jednoduché :) stačí len odvariť špaldové špagety.
Listový kel (lacinato kale) s homárom
Začalo to dávno v penzióne „Kamila“ v Čiernej vode. Odvtedy každoročne 20. október, čas...
Treska s karfiolovým pyré, so špargľou a šampiňónmi
Fenikel, paradajky, karfiol, listový šalát, reďkovky a paprika tých najrôznejších farieb a tvarov, ...
Hovädzie na pive so zeleninou
Roky varím guláše, perkelty i paprikáše s čiernym pivom. Začínal som so 16° Zlatým bažantom...
(Ne)bryndzové (ne)halušky
keď nemáte doma ani bryndzu ani muku a vonku fakt leje, je čas improvizovať :) nieže by...
Mašličky s rajčiakmi a olivami
Mašličky uvaríme podľa návodu v osolenej vode. Scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.
Kuracie kocky s dubákmi a hrubozrnnou horčicou
Očistené, umyté mäso pomelieme na mlynčeku, pridáme soľ, korenie, dobre vymiešame. Na...
Gaštanovo-hubová krémová polievka
Predvčerom na firemnej oslavne sa nezabudlo ani na vegetariánov; v ponuke boli celkom príjemné jedlá a tak...
Goody - foody rezance s pivom a zeleným korením
Šalotku očistíme a na troche oleja vo väčšej panvici opečieme.
Špagety s baklažánom
Jednoduchý zeleninový recept. Kto miluje špagety a zeleninu, určite mu zachutí ;)
Mäsová štrúdľa s hríbovou omáčkou
Z múky, oleja, trochy soli a vlažnej vody vypracujte cesto. Prikryte ho a nechajte...
Bandůry plněné zelím a uzeným masem
Nejdříve si na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, pak přidáme vymačkané a nakrájené zelí, osolíme a...
Hovädzie na shiitake a judášovom uchu
Variantov na prípravu mäsa s paletou húb je v slovenskej kuchyni nespočetne mnoho. Rád s voňavou...
PPP projekt (Pikantný Patizónovy Paprikáš)
Dosť bolo mäsa!V záhradkách začíname zberať plody našej práce (aspoň zbytky, čo ostali po povodniach) a preto...
Majoránový steak na fettuccine s plesňovým syrom a orechami
Aj ked to znie ako zvlastna priloha k steaku, spolupracuje to spolu vyborne. V podstate...
Tvarohové lívanečky
Tvaroh s cukrem a žloutky ušleháme, přidáme smetanu na šlehání, sůl, mouku s práškem...
Steak s hubovou redukciou
Sviečkovicu som kúpila v stredu a nechala som ju v chladničke. Dnes som ju vybrala z...
Ryžové krokety s mozzarellou
Ryžu uvaríme domäkka. Necháme vychladnúť a následne pridáme 2 žĺtky, na kocky nakrájanú mozzarellu, ...
Bezlepkové fašírky a kelový prívarok
Dnes budeme variť. Klasiku, ktorá nám veľmi chutí. Máme pre vás náš domáci recept na bezlepkové fašírky a k nim kelový prívarok....
Šúľance z cottage cheesu a celozrnnej múky
Toto je tzv. recept čo chladnička a špajza dala :-) Mala som strašnú chuť na tvarohové šúľance...
Pečená husokačka na zabíjačkových zemiakoch
Pozvánka na hus a kačicu je zážitkom jesene, akým vieme nadchnúť aj najnáročnejšieho zahraničného labužníka. Veď naša...