
Parené buchty s pohánkovým tvarohom
Tento recept na parené buchty je od Jaroslava Žideka a je naozaj výrobný, odkedy som ho...

Mäsovo-zeleninové penne
Poslúži ako rýchla večera, či obed. Základom sú cestoviny, mleté zvyškové mäso, zelenina a paradajkový pretlak.

Šatôčka plnená „ratatouille“ s tekvicovým krémom
Z múky, vajec a oleja vypracujeme cesto, ktoré necháme odležať 8 hodín.

Srbské rizoto
Vynikajúce srbské rizoto z jednej panvice, ideálne s ryžou SOS Classic. Tento recept pre vás...

Medvedí FIT šalát
Keďže je sezóna medvedieho cesnaku, pripravujem si tento chutný šalát. Je ľahký a zdravý...

Špagety s hubami
špagety uvaríme v slanej vode, scedíme a opláchneme. Huby udusíme na masle s pôrom. Sparené mandle ošúpeme,...

Zeleninové cupcakes so syrom
Sú výborné, nie sú suché a ak vynecháte syr, tak sú aj zdravé. Môžu...

Ryžový nákyp s bobuľovým ovocím a mandľami
Tradičné sladké jedlo ako od mamky či babky sme tentokrát trochu obmenili. Náš ryžový nákyp s...

Filé s cibuľou
Rybacie filé sa dá pripraviť na mnoho spôsobov. Spojiť chuť ryby s chuťou cibule je jedna...

Rizoto z kuracieho perkeltu
Ani tak nejde o recept, ako o moju samochválu a aby si moja mamka i babička...

Plnené zemiaky pečené v alobale
Umyté zemiaky v šupke vidličkou pár razy pichneme a každý zabalíme do alobalu. Pečieme na 200...

Losos v rybacej omáčke
Chcel som si urobiť šošovicový prívarok a zistil som, že nemám doma šošovicu. :)

Cuketa plnená zemiakovou plnkou
Zo zemiakov, múky a vajca urobíme cesto ako na zemiakové placky. Do cesta primiešame korenie,...

Plnené bravčové batôžteky
Plátky mäsa natenko naklepeme, osolíme, okoreníme a 15 minút necháme odpočinúť. Na oleji opražíme cibuľu,...

Filé z kapra
Filé osolíme a okoreníme, pokvapkáme citrónom a necháme 15 minút odstáť. Potom ho opražíme na masle a odložíme nabok....

Kuřecí, cuketa a sušená rajčata na másle
V sezoně cuket si z pár surovin vytvoříte výborné jídlo. Moje recepty najdete na http://inkitchenopen. blogspot....

Kuracie stehná v smotanovej omáčke
Mäso umyjeme a zbavíme nečistôt, ak chceme mať mastnejšie necháme kožu. Ja som nechala z...

Hovädzie mäso jemne pikantné
Nakrájame hovädzie mäso na tenké pásy a uložíme do marinády na pol hodinu.

Hovädzí a bravčový rezeň NITRAVA
Tento recepis je určený tým, ktorí favorizujú mäskové proteíny a sú proste labužníci na túto surovinu....

Dánska pivná polievka
Do piva nalejeme pol litra vody. Chlieb nakrájame na malé kocky, ktoré ponoríme do tekutiny...

Treska plnená údeným lososom na smotanovej omáčke s medovou dijonskou horčicou a hrozienkami
Jednoduché, lahodnej chuti a na tanieri pekne vyzerajúce :-)

Krůtí prsa na medu a chilli
Toto jídlo jsem vymyslel jen proto, že přijel vnuk také kuchař a začal s tím, že je...

Celozrné ravioly s rukolou
Zdravé, sýte a veľmi chutné jedlo z talianskej kuchyne, ktoré som si upravila podľa mojich...

Zapekaná sladkokyslá cuketa s karotkou a mätou
Cukety i mrkvy nakrájame na úzke plátky. Mrkvu premiešame s polovicou olivového oleja a vložíme do...

Krupicové noky s bulgurem
Noky jsou jednou z výborných příloh k omáčkám, masům, zelenině i jako vložka do polévky....

Syrovo–cibuľové šúľance
Šúľance uvaríme vo vriacej osolenej vode a odložíme na teplé miesto.

Výborná polievka z pastierskej kapsičky
Z byliniek sa dajú variť aj výborné jedlá, lebo niektoré z nich sa dajú využiť v kuchyni ako celkom obyčajná zelenina. Sem patrí aj táto skvelá rastlina, z ktorej ja už veľa rokov varím....