Farfalle s hráškom, prosciutttom a šampiňónmi
Toto jedlo veľmi rada robím a je to veľmi vynikajúce. Namiesto prosciutta sa da použiť aj slaninka......
Sójové mäso na mandarínkach
Sójové mäso na mandarínkach je veľmi chutné jedlo, ktoré je jednak časovo nenáročné a jednak na...
Zemiakové šišky bez lepku
Typické fašiangové maškrty sme tento raz pripravili trochu na iný spôsob. Zemiakové šišky bez lepku vám budú určite chutiť....
Fusilli s vínovou omáčkou a gorgonzolou
Tradičnú paradajkovú omáčku k cestovinám už iste jedla väčšina z nás a dobre ju poznáme. Vyskúšali...
Špargľa s kokosovým mliekom
Dievčatá, pridávam recept na prípravu špargle s kokosovým mliekom. Množstvá šunky a syra v recepte...
Strapaté višne
Višne scedíme a necháme odkvapkať. Múku zmiešame so škrobovou múčkou, jemne osolíme, pridáme rozšľahané...
Kuracie makové prsty
Cez sviatky som jedla u kamošky makové rezne, tak ponúkam upravený recept...
Bryndzové palacinky
Mlieko, žltok a celé vajce rozmiešame a za stáleho miešania pridáme múku, alebo všetko spolu zmixujeme. Cesto...
Rezance s krabím mäsom
Tento recept vznikol náhodou. Kúpili sme si v taliansku krabie mäso, aby sme ochutnali...
Slávky s fazuľou
Ak by mi niekto povedal, že pripravil morské plody s fazuľou, tak sa minimálne pousmejem....
Pečeňové paté vo farebnej mrkve
Nech nikto nemávne rukou. Jedlá z vnútorností sú samostatnou kapitolou, čo dobre preverí zručnosť kuchára. Chce to totiž trpezlivosť i kreativitu,...
Polievka z hlív
Pokrájané hlivy varíme v osolenej vode s rascou 30 minút, potom pridáme bujón, pokrájané zemiaky...
Husacie prsia na šošovici
Šošovicu umyjeme a necháme aspoň hodinu napučať v 0, 5 l studenej vody. Očistíme a na...
Polenta s údenými kačacími prsami
Polentu uvaríme vo vývare a pridáme parmezán. Vylejeme na plech a pečieme 30 minút. Vychladenú...
Pochúťka pre Štefana
Tento recept som si vymyslela sama, ked sa mi narodil vnuk a chcela som, aby...
Ázijské voňavé kurča
Komerčný recept<br> NÁŠ TIP: Na skvelú grilovačku s vôňou exotiky nemusíte vyhľadávať špeciálne recepty na internete. S <b>...
Opekaná ryža z teplovzdušnej fritézy
Rýchly obed alebo večera! Jednoduchá domáca opekaná ryža s kuracím mäsom inšpirovaná ázijskou kuchyňou, s jednoduchou marinádou...
Kurča na pive so zemiakmi
Kurča rozporcujeme (môžeme ho aj vykostiť), osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a opražíme v rozohriatom oleji zo...
Špagety s grilovaným lososom a citrónovo-kôprovou omáčkou
Lososa si osolíme a z oboch strán opečieme na olivovom oleji krásne do ružova. (cca 5...
Baklažánové lasagne
Baklažány sa dajú nielen naplniť, ale môžeme ich použiť aj namiesto klasického cesta na lasagne...
Tokgalbi - vyprážané hovädzie rebierka 떡갈비
Tokgalbi pochádza z kráľovského dvora, kde varili mleté mäso z rebierok pre kráľa. Neskôr sa...
Kačacie parfait so šalotkovou omáčkou
Očistenú šalotku prekrojíme na mesiačiky, jemne skaramelizujeme s cukrom, zalejeme červeným vínom. Varíme a redukujeme, ...
Polievka z medvedieho cesnaku
Potrebujeme : asi 2 kytičky (ako mám na fotke) medvdieho cesnaku, 2 zemiaky, 1 červená...
Čerstvý pstruh s bylinkami
Pstruhy potrieme olivovým olejom a osolíme zvnútra aj zvonka. Pstruha vyplníme čerstvými bylinkami. Pečieme na...
Palacinky s kuracinou mozzarellou a rajčinami
Podľa chuti možno obmieňať suroviny, môže sa použiť napr. ovčí syr, červená repa, ...