Králik na víne fotorecept

lamey - bez fotkylamey, 20. marca 2016
Králik na víne (fotorecept)
Foto: lamey
5
porcií
15 minút
príprava
45 minút
na 190 °C

Suroviny

1 kg
2 čl
3 ks
6 ks
0,5 dl
2 dl

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z korenín, pretlačeného cesnaku, vína, oleja a vody pripravíme marinádu.

    Králik na víne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 3

    Do marinády poukladáme naporcované kúsky králika. Ak nemáme k dispozícií králika môžme použiť aj kura, táto marináda sa výborne hodí aj na hydinu.

    Králik na víne (fotorecept) - obrázok 3
  3. 4

    Mäso dáme piecť do vyhriatej rúry na 190 stupňov približne 45 minút. Viacej nie je treba, inak bude mäso vysušené.

    Králik na víne (fotorecept) - obrázok 4
  4. 5

    Ako príloha sa hodia opekané zemiaky, ryža alebo zeleninový šalát.

Recept je zaradený do kategórií:
Králičie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu

lamey
@Ali123 (23.3.2016 13:09)

Najlepšie celú noc, ale konkrétne tohto som marinovala asi hodinu a bol výborný.